Moja wizja:Przekopuje,odchwaszczam teren pod truskawki,nawożę siarczanem amonu(mamy wrzesień) czy mogę w ten sam dzień posadzić sadzonki truskawek?Czy jak nawożę, to trzeba trochę poczekać?Pomóżcie bo zima tuż tuż(a, czy te posadzone truskaweczki,teraz,przykryć na zimę białą agrowłókniną?
Kiedy sadzić truskawki
-
ogrodnik40
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 25 sie 2010, o 09:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kiedy sadzić truskawki
Kochani,jak przygotować prawidłowo podłoże pod truskawki,tzn. nie mam dojścia do obornika naturalnego,czy truskawki mogę teraz we wrześniu jeszcze posadzić do gruntu?Czy lepiej na wiosnę?A może na skróty,jakis link ;-) dziękuję
Moja wizja:Przekopuje,odchwaszczam teren pod truskawki,nawożę siarczanem amonu(mamy wrzesień) czy mogę w ten sam dzień posadzić sadzonki truskawek?Czy jak nawożę, to trzeba trochę poczekać?Pomóżcie bo zima tuż tuż(a, czy te posadzone truskaweczki,teraz,przykryć na zimę białą agrowłókniną?
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kiedy sadzić truskawki
Witajcie właśnie zakupiłam sadzonki frigo, jakie macie doświadczenia ,jak się przyjeły owocowały, czy przed sadzeniem trzeba je zabezpieczyć przed chorobami???