Czy Halloween to tylko niewinna zabawa?

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2008, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czy Halloween to tylko niewinna zabawa?

Post »

Jak dla Ciebie nie różni się niczym wiara w bóstwa i bożki a wiara w Boga jedynego to nie powinienem się dziwić w zasadzie

RafalW

Zapomniałeś przykazania: NIE BĘDZIESZ MIAŁ BOGÓW CUDZYCH PRZEDE MNĄ.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
zjawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 paź 2010, o 20:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale się zagalopowaliście...Czy ludzie bawiący się czy dzieci zbierające łakocie czczą w tym momencie szatana no dajecie spokój ;:14 .

Adminie odpuść przecież każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie czy ono Ci się podoba czy też nie .Ty powinieneś pilnować porządku a nie wszystkich krytykować....Każdy ma swój punkt widzenia. Moderatorzy wiedząc że będzie taka przegadywanka nie powinni zakładać takiego wątku bo po co ?
Dzisiaj powinniście już odpuścić :roll:

Ja odpuszczam dziś. :D Admin
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Tomku, czy Ty próbujesz tu kogoś usilnie nawracać, czy naprawdę tylko dyskutujesz?
Czy tak ma wyglądać prawdziwa dyskusja w temacie Halloween i związanych z nim zagrożeń?
Jestem katoliczką ale niektóre Twoje posty, mnie po prostu drażnią.
Nie wiem jak odbierają Cię w takim razie nie katolicy. :roll:

Bardzo proszę, trzymaj się konkretnego opisywanego w tym wątku tematu.

Aneto, moderatorzy są od pilnowania porządku, również w stosunku do dyskusji zbaczającej w kierunku personalnych starć w wątkach a nie od zarządzania nimi.
"Przegadywanki" natomiast zdarzają się w różnych tematach i sekcjach.
Należy je więc Twoim zdaniem zamykać?

Bardzo proszę więc już o powrócenie w swych postach do tematu przewodniego w tym wątku. ;:108
Awatar użytkownika
zjawka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 paź 2010, o 20:12

Post »

Ja również wierzę w Boga jak już napisałam ale właśnie ten wątek bardziej drażni niż cokolwiek wyjaśnia
I dlatego Babuchno chodziło mi o to że Karo nie powinna zakładać takiego wątku wiedząc że coś takiego będzie .Nie należy niepotrzebnie dolewać oliwy do ognia ;:108.To tylko moje zdanie
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57

Post »

Anetko, a ja czytając go tutaj po cichu, myślę jednak że było warto
i że jednak co nieco wyjaśnia.
Jeśli chociaż parę niezorientowanych do tej pory, lub po prostu nie zainteresowanych zgłębianiem tego tematu osób przeczyta zamieszczone tu konkretne wiadomości,
to już według mnie było warto.
Lecz czy warto od razu atakować się personalnie?
Nie.
Decyzja co do kształtu i obchodzenia tegoż dnia jest w gestii każdego z nas,
i podejmowana jest ona przez każdego z nas indywidualnie. ;:108
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

zjawka pisze: Każdy ma swój punkt widzenia. Moderatorzy wiedząc że będzie taka przegadywanka nie powinni zakładać takiego wątku bo po co ?
Otóż to.To mój punkt widzenia :wink:

Ja też jako administrator forum mam prawo zakładąć tematy jakie uznaję za warte dyskusji.
Nie moją rolą jest nawracanie kogokolwiek ale moją rolą jest wskazywanie zagrożeń jakie istnieją we współczesnym świecie i umożliwienie forumowiczom zabieranie głosu w tych tematach.
Nikogo nie zmuszamy do dyskusji... ba ,nawet te najbardziej agresywne wypowiedzi moderujemy, by utrzymać rzeczowy ich ton,co też nie wszystkim odpowiada.

Każdy z nas ma wolną wolę,dyskutuje lub omija temat szerokim łukiem - to wolny wybór.

Amerykanizowanie naszego życia mnie nie odpowiada i mam prawo dyskusji jak każdy uczestnik forum,
podobnie jak nowy forumowicz,który nieco wyżej przedstawia fakty odbiegające od prawdy,od historii ale...
ale próbuje pokazać nam swój punkt widzenia.

Mówienie o zagrożeniach jest wskazane,choć nikt nie musi stosować się do podnoszonych zaleceń,apeli.
Wystarczy jeśli uświadomimy niektórym,że takowe istnieją .

Nie napadajmy na siebie lecz dyskutujmy to przyniesie więcej pożytku - wszystkim.
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Ale czy to że dzieci biegając i pukając co chwilę do drzwi za cukierkami (co jest bardzo denerwujące-podchodzenie co chwilę do drzwi i ich otwieranie) przechodzą od razu na wiarę szatana ?Czy to że moje dziecko też w tym uczestniczy jestem tą złą mamą ?
O ile jeszcze pochwalam niewinną zabawę o tyle składanie ofiar-nawet z owoców nie będę akceptować .
Oczywiście mój punkt widzenia jest z miejsca w którym mieszkam i nie narzucam aby w Polsce dzieci biegały od domu do domu .Mimo że tutaj narzucam dziecku też polskie tradycje .
Z drugiej strony będąc przy temacie tradycji zastanawiam się dlaczego tradycja ta narzucana jest w szkole polskiej (nie omieszkam poruszyć ten temat na zebraniu rodziców z nauczycielami) .Ale co zauważyłam w "przebieranki"bawią się tylko klasy 0-3 .W starszych klasach temat jest "olewany".
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

Nie przechodzą na wiarę w szatana ale po prostu otwierają się dobrowolnie na silne zagrożenia i tyle.
A my ostzegając i rozmawiając o tym po prostu dzielimy się tym co uważamy za istotne dla dzieci i ku informowaniu się wzajemnie. Wszak jakąś mikrorodzinę tu tworzymy. Czyż nie ?

Stąd nie przechodzimy obojętnie koło zagrożeń gdy te po prostu są, choć mało nagłaśniane w mediach.
Każdy ma prawo tu pisać, moderatorzy, administratorzy w tym Karo także. To oczywiste.
I bardzo dobrze że założyła ten temat i dziękuję Jej za troskę o innych i poruszenie tak ważkiego tematu i na czasie.
Nikogo też nie zmuszamy do uczestniczenia w nim.

Tomku Wwa zanim coś napiszesz, to proszę pomyśl 10 razy :wink:
:wit
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem że każdy ma prawo i wybór do własnych poglądów i upodobań.

Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Kontakt:

Post »

To czemu używaż argumentów które nie powinny być używane ?
Proszę myśl. Dziękuję. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem że się zagalapowałem :oops: Przepraszam

Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

grazka2211 pisze:Ale czy to że dzieci biegając i pukając co chwilę do drzwi za cukierkami (co jest bardzo denerwujące-podchodzenie co chwilę do drzwi i ich otwieranie) przechodzą od razu na wiarę szatana ?Czy to że moje dziecko też w tym uczestniczy jestem tą złą mamą ?
.
Ja Grażko tak nie uważam. Myślę tylko, że dając przyzwolenie na taką "zabawę", pokazujesz dzieciom ich drogę życiową.One gdy dorosną posuną się o krok dalej i dalej, bo z domu wyniosą takie wzorce. Zdaję sobie sprawę, że większość uczestników lansowania halleewinowych wygłupów jest katolikami. Jedni z tego wyrosną inni bedą się bawić zapominając o dniu Wszystkich Świętych i Zadusznym.
A cóż jest pięknego w przebieraniu się za kościtrupy, diabły, zombi ociekające krwią ? Czy takie powinniśmy wzory kalkować na nasz grunt ? Dynie przed domami w formie ozdób czy nawet powycinanych latarni ... jestem ZA. Nie jestem przeciw importowanemu dniu św. Walentego i toważyszących mu imprez i szale zakupów, bo to jest jednak miłe. No i dochodzimy do sedna sprawy, czyli dlaczego niektórzy lobbują za przeflancowaniem dodatkowego "święta" komercyjnego. Jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze, czyli np tego roku amerykanie wydadzą czy już wydali na ten cel 6-8 miliardów dolarów http://www.informacjeusa.com/2012/10/31 ... halloween/
Ciekawe ile Polacy zostawią w sklepach za te koszmarne gadżety :wink:

Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zgadzam się z Tobą w 100% ;:63 ;:63

Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

grazka2211 pisze:Ale czy to że dzieci biegając i pukając co chwilę do drzwi za cukierkami (co jest bardzo denerwujące-podchodzenie co chwilę do drzwi i ich otwieranie) przechodzą od razu na wiarę szatana ?Czy to że moje dziecko też w tym uczestniczy jestem tą złą mamą ? .
:wit Grazka2211, Moje Dziecko rowniez biegalo od domu do domu za tymi cukierkami w Halloween. Nie przeszla przez to na wiare szatana i zlych mocy ! Wyrosla na mloda kobietke o dobrym sercu z ktorej jestem bardzo dumna ;:167
Co do Twojego pytania, czy jestes zla mama? Odpowiedz sobie sama. Ty najlepiej znasz odpowiedz na to pytanie ! ;:196
Awatar użytkownika
Tomek-Warszawa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halloween to tylko dobry pomysł na zrobienie biznesu. Maski,kostiumy,przebieranie na to ludzie wydają mnóstwo pieniędzy a więc dobry biznes. Warto podkreślić że np W. Brytanii zabawy w Halloween powodują straty na sumę 1,4 mld funtów. Halloween niech sobie obchodzą w USA a u nas w Polsce mamy o wiele bardziej wartościowe święta,tradycje i obyczaje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”