U mnie z zeszłorocznych doświadczeń powiem Wam, że dobrze kombinujecie:). Miałam kilka krzaków pod chmurką ( zdjęcia na poprzedniej stronie wątku) i dwa eksperymentalnie w tunelu. Te pod gołym niebem spisały się dużo lepiej . A smak - to był jeden z moich naj w sezonie 2013. Polecam!
[quote="nemezja"]U mnie z zeszłorocznych doświadczeń powiem Wam, że dobrze kombinujecie:). Miałam kilka krzaków pod chmurką ( zdjęcia na poprzedniej stronie wątku) i dwa eksperymentalnie w tunelu. Te pod gołym niebem spisały się dużo lepiej . A smak - to był jeden z moich naj w sezonie 2013. Polecam![/quot
U mnie będzie w tym roku po raz pierwszy.Pójdzie do gruntu. Na opakowaniu nasion (niestety nie pamiętam jakiej firmy ale to chyba nie ma większego znaczenia) jest napisane,że to odmiana przeznaczona do gruntu. Być może stąd stąd wynikły różnice w uprawie.
Teraz ja "odgrzebuję" :D
Nabyłam Corazona F1 i wyłożyłam na płatek do demakijażu (nowy ;) )
Dzisiaj go "wysiałam" Bedę relacjonować.
Doczytałam, ze preferuje grunt. I tak będzie. Pójdzie do gruntu. W torebce mam około 25 nasion. Na razie 7 jest na lignince.
Ha ha ha pomidorzanko ja już po prostu nie dałam rady czekać ...
Kolejne nasionka wysieję za miesiąc i wtedy będę miała porównanie.
Z kolei ktoś mnie uświadamiał, że mogę po prostu ogłowić takiego bardzo mocno rosnącego pomidora i wtedy on się rozkrzewi - mogę go prowadzić na 3 pędy na przykład. Zobaczymy jak to będzie, ale dziękuję za ostrzeżenia.
W moim opakowaniu firmy V.....n były 32 nasionka. Policzyłam dokładnie. Zostało mi jeszcze 25 sztuk
Nie polecam. Miałem po 2 w tunelu i w gruncie. W tunelu bardzo mało owoców a gron dużo w gruncie wcześnie łapał zarazę na liściach. Owoce po deszczu bardzo pękają smak poniżej przeciętnego. Więcej go nie sadzę.
U mnie Corazon będzie w tym roku po raz drugi.
Plennością może mnie nie poraził ale krzak był zdrowy długo w stosunku do innych a owoce w smaku też całkiem ok. Dla porównania będzie sakiewka Chudziaka i zobaczę, który wygra *pojedynek*.
A może moja Sakiewka ,sadzonki kupione na targu, to właśnie Corazon? W 2013 były wyjątkowo plenny.
W tym roku mam zamiar posadzić kilka krzaków Corazona, będę mógł porównać obie odmiany.