Moja nowa działka-z pola kukurydzy
- przemo1669
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moja nowa działka-z pola kukurydzy
Weroniko odmian trawników jest wiele i zależy to od tego, czy na trawniku będą biegały dzieci i zwierzęta, czy po prostu ma mieć funkcje ozdobną i nic nie ma po niej chodzić,. Jeżeli masz dzieci, albo zwierzęta, które mogły by podeptać trawnik, to lepiej wybrać mieszanki sportowe albo rekreacyjne. A najlepszy czas do zakładania trawnika, to od połowy Kwietnia, do końca maja.
Dzięki za podpowiedż,dzieci i pieski są więc na pewno trawnik będzie mocno eksploatowany 

- przemo1669
- Kontakt:
No to widzisz masz już odpowiedź jako forumowicz uczący się od innych forumowiczów i w szkole polecam Ci mieszanki sportowo-rekreacyjne, a resztę to już zależy od Ciebie. Teraz w Mrówce są różne rodzaje traw, więc też tam możesz sie rozejrzeć
Byłam,widziałam i niestety myslałam że tarasik wyjdzie ciut większy
ale starczy i taki zawsze można go troche wyciągnąć.Ziemia przed domkiem to istne bajoro myśle że przy tej pogodzie pare dni spokojnie starczy i będziemy mogli działać mamy namiar na pana rolnika musimy się do niego udać i zapytać czy nam wyrówna to nasze pole jak myślicie czy ma to sens ja widzialam jak takim traktorem z taka specjalna brona sie rowna ziemie
.Liczę na wasze podpowiedzi

Wkońcu coś się dzieje panele położone,ziemia w 2/3 przerobiona.Bardzo dużo pracy jest przy przygotowaniu tego mojego pola pod trawnik.W nastepny wekend chce jeszcze przerownać znowu wywalcować i siać.

Zdjęcia robione telefonem troche kiepskiej jakości ale mam nadzieje że widać różnice między nami a sasiadami

Zdjęcia robione telefonem troche kiepskiej jakości ale mam nadzieje że widać różnice między nami a sasiadami

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widać różnice, widać. 
Tarasik fajny, chociaż sprawi że w altance będzie ciemniej ale coś za coś, ja też wolałabym tarasik.

Tarasik fajny, chociaż sprawi że w altance będzie ciemniej ale coś za coś, ja też wolałabym tarasik.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super domek,huśtawka stoi to najważniejsze
Fajnie od początku planować każde nasadzenie 

Dziękuje niestety wiąże sie to z dużyyyyymi wydatkami zaczynać wszystko od nowa 

-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale satysfakcja, że zrobiłaś coś od początku sama jest bezcenna
Fajna huśtawka, my mamy taką szeroką i na zjeżdżalnię miejsca już nie starczyło
Choć z drugiej strony to może i lepiej, bo ten nasz mały łotrzyk wszędzie chce wejść. Na placu zabaw ćwiczył wchodzenie po "ślizgu"
a ja się bałam, że zaraz spadnie
Roślinkami z ogródka mogę się podzielić, tylko wiesz, ja mam takie zwykłe, cokolwiek niemodne
I będę przesadzała forsycję i migdałka, więc jak się uda, to zostawić Ci mogę kawałek
Tylko odebrałabyś, jeślibyś była w odwiedzinach na starej działce, dobrze 

Fajna huśtawka, my mamy taką szeroką i na zjeżdżalnię miejsca już nie starczyło

Roślinkami z ogródka mogę się podzielić, tylko wiesz, ja mam takie zwykłe, cokolwiek niemodne

I będę przesadzała forsycję i migdałka, więc jak się uda, to zostawić Ci mogę kawałek

Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Agapadzikuje bardzo chętnie przyjme
.Na starej dzialce robota wre.Nie wiem czy widziałaś ten mój ala domek?teraz jest nie do poznania. 

- przemo1669
- Kontakt:
Weroniko witaj
liliowiec piękny i szybko kwitnący. Moje jeszcze wszystkie w pąkach
A jak tam Twoje poczynania ogrodowe? pokaż co się u ciebie dzieje ciekawego

A jak tam Twoje poczynania ogrodowe? pokaż co się u ciebie dzieje ciekawego

Witam. Moja ulubiona kategoria wątków czyli "zaczynamy od zera". Bedę często odwiedzał i gorąco kibicował
Pozdrawiam.

zielona przygoda, drugie podejście Zapraszam do siebie