Moja działka 3
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka 3
Lidziu jak mi ...., ze dopiero teraz Cię znajduję. Już od paru dni widziałam, ze Twój wątek zmierza ku końcowi, tzn, jest długi. No i ciągle obiecywałam sobie, ze musze CIę znaleźć. Aż dziś uparłam się i mam CIę. Teraz to już nie spuszczę CIę z oka.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Prześliczna ta róża pnąca. Lubie jak mają kolor czerwony bo kojarzą mi się z dzieciństwem.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu Masko u Emila zamówiłam dla koleżanki cztery liliowce, a dla siebie: amsonię nadreńską, dzwonek Pink Octopus, chaber górski Black Sprite, pysznogłówkę kropkowaną, dwa żeleźniaki bulwiasty i krzewiasty.
Marzenko witaj, bardzo mi miło. Chciałam dzisiaj rano wykopywać rośliny, żeby wysłać, ale niestety padał deszcz, a jak wyszło słońce, to już mnie nie było na działce. Może jutro się uda.
Saro róża pnąca jest rzeczywiście piękna, szkoda że nie znam jej nazwy.
Moje sobotnie zakupy
wrzosiec krzewiasty - Erica arborea
lobelia lśniąca 'Queen Victoria'
lobelia gerardii 'Vedrariensis'

pięknotka Bodiniera 'Profusion'
Marzenko witaj, bardzo mi miło. Chciałam dzisiaj rano wykopywać rośliny, żeby wysłać, ale niestety padał deszcz, a jak wyszło słońce, to już mnie nie było na działce. Może jutro się uda.
Saro róża pnąca jest rzeczywiście piękna, szkoda że nie znam jej nazwy.
Moje sobotnie zakupy

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
amsonię nadreńską, dzwonek Pink Octopus, chaber górski Black Sprite, pysznogłówkę kropkowaną też mam od Emila. Czy wrzosieć będzie kwitł? Pięknotka ma owocki!
- slila1
- Maska
- Kontakt:
Rzeczywiście piękny ciekawa jest czy przetrwa zimę?
- slila1
Marysiu na zimę okryję go liśćmi, a warunki ma u mnie podobne jak w lesie, rośnie niedaleko modrzewia i jody kanadyjskiej.
- Maska
- Kontakt:
Gdzieś słyszałam, że nasze rośliny w zimie nie tyle wymarzają co usychają. Więc dopóki nie ma śniegu to trzeba go podlać.
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Lidziu super zakupy i ten leśny wrzos 'Marzenka' piękny też czekam na paczusię od Emila 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lidziu czy paczka jeszcz nie doszła, wysłałam piorytetem . 

- slila1
Marysiu Masko tak wiem, podlewam na bieżąco.
Marysiu mar33 czy długo już czekasz na paczkę od Emila? On chyba ma bardzo dużo zamówień, bo do mnie też jeszcze nic nie doszło.
Irenko paczka doszła wczoraj, ale nie udało mi się upilnować doręczyciela. Wyszłam tylko na chwilę i zastałam awizo, odbieram ją dzisiaj rano na poczcie i zaraz będę sadzić.
Marysiu mar33 czy długo już czekasz na paczkę od Emila? On chyba ma bardzo dużo zamówień, bo do mnie też jeszcze nic nie doszło.
Irenko paczka doszła wczoraj, ale nie udało mi się upilnować doręczyciela. Wyszłam tylko na chwilę i zastałam awizo, odbieram ją dzisiaj rano na poczcie i zaraz będę sadzić.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Nie..nie wykopuję na zimę.slila1 pisze:Zeniu widziałam na zdjęciu u Ciebie cyklamena, jest śliczny, czy Ty go wykopujesz na zimę?

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Lidziu, zdjęcie wrzosa, jak balsam na serce. Pięknie się o niego zatroszczyłaś
. Niech rośnie zdrowo i tak jak piszą dziewczyny, podlewaj go ja będzie sucho, bo one właśnie nie przemarzają a usychają zimą. Straszne są dla nich styczniowe słoneczne dni bez śniegu i cienia. Jeszcze raz bardzo się cieszę, że Ci go wysłałam. Niech pięknie rośnie 

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Lidziu znowu dawno mnie nie było, ale juz odwiedzam piekne zakupy, podoba mi się ten wrzosiec
- slila1
Zeniu a nie pamiętasz przypadkiem nazwy swojego cyklamena, bo trzeba by rozejrzeć się za taką odmianą.
U nas nie widziałam kwitnących wrzośców, ale byłam tylko w jednym sklepie ogrodniczym.
Marzenko na głowie stanę, a muszę przezimować ten piękny wrzos. Kocanki rozdzieliłam i na wszelki wypadek posadziłam w trzech różnych miejscach, żeby ich nie stracić.
Remi cieszę się, że zajrzałeś. Ten wrzosiec krzewiasty, tylko o wiele większe okazy, był niedawno w Cast...mie po 10,- zł. To jest roślina pochodząca z Afryki i tam dorasta do dwóch metrów.
U nas nie widziałam kwitnących wrzośców, ale byłam tylko w jednym sklepie ogrodniczym.
Marzenko na głowie stanę, a muszę przezimować ten piękny wrzos. Kocanki rozdzieliłam i na wszelki wypadek posadziłam w trzech różnych miejscach, żeby ich nie stracić.
Remi cieszę się, że zajrzałeś. Ten wrzosiec krzewiasty, tylko o wiele większe okazy, był niedawno w Cast...mie po 10,- zł. To jest roślina pochodząca z Afryki i tam dorasta do dwóch metrów.