Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Post »

variegata pisze: Porobiłam wieczorem saszetki z lawendą i doznałam olśnienia...
Stworzę rabatę lawendową- ale taaaaką dużą, coś w rodzaju mega szpaleru albo mini poletka- jeszcze to przemyślę w szczegółach.
Brawo! Od razu pisałam, że lawenda i jeszcze raz lawenda! :tan
Planowanie zimą to wielka frajda - a potem od wiosny, matrix: rewolucje :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Madziu przybiegłam z rewizytą i co widzę...pięć razy większą działkę niż moja :;230 rany ile Ty możesz u siebie zdziałać tylko pozazdrościć.Masz masę roślin i tak jak większość z nas ,które odkryły forum połowę jak nie więcej będziesz przesadzać :;230 ,to normalka ,wciąż dążymy do dodoskonałości ,a i tak wychodzą jakieś błędy.Będę do Ciebie zaglądać regularnie ,jestem bardzo ciekawa zmian ;:196
P.S.zwierzyniec rewelacyjny sama mam psa i kota :D
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Piękne mamy tereny, chociaż koło mnie to to same chałupy (łącznie z moim) i puste pole po zakładach rowerowych.
Madziu wybierasz się na Łuczniczkę, na kiermasz, 29-30 września?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wiolamanka masz rację z tym ciągłym dosadzaniem, oby tylko miejsca wystarczyło :wink:

April znowu bez zdjęć, ale nadrobię. Widziałam, ze u Ciebie wena twórcza się objawiła :uszy

IWONA1311 bardzo dziękuje za komplement :D . Miło będzie mi Ciebie gościć tutaj :wit

Sosenki4 ciesze się, że nie tylko ja mam problem z miejscem pomimo dużego metrażu :lol:
I jak najbardziej łącze się w bólu przy wydobyciu perzu z ziemi, wiem jak to jest :evil:

robaczek_Poznan Ty mnie tak nastawiłaś psychicznie na Prowansję ;:136 U Ciebie to dopiero matrix: rewolucje :shock: ;:180

OLUNIA witam serdecznie :wit Jest mi miło, że wpadłaś w odwiedziny.
Mam nadzieje, że będziesz miała ochotę na pomoc w doradzaniu przy zagospodarowaniu mojej działki, liczę na Twój doskonały gust ;:180

imwsz masz rację, piękne te tereny przy Wiśle ;:173
Na Łuczniczkę się nie wybieram, bo tam po prostu nic ciekawego nie ma :? . Byłam 2 razy i więcej nie idę.
Może będę w weekend w Warszawie to tam się porozglądam co można by kupić.

Zresztą mam embargo na ogrodowe zakupy, czyli raczej popatrzę i dopiszę do listy wiosennej :D
No chyba, ze będzie jakaś super okazja na np. poidełko albo inną pierdółkę ozdobną :twisted:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

no to lipa, bo w B są znów tanie i fajne cebule
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Sosenki4 pisze:no to lipa, bo w B są znów tanie i fajne cebule
i Ty Brutusie... :wink:

Podczas ostatniej akcji w B kupiłam z każdego rodzaju po dwa opakowania :twisted: :twisted: :twisted:

Zresztą i tak nie mam miejsca :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Jednak rabata przed odchwaszczaniem wygląda nieciekawie :roll:

Obrazek

Po odchwaszczeniu, nieco odetchnęła :lol:. Jeszcze przydałoby się rzucić korę, ale niestety w tym miejscu nie da rady- wiatry zachodnie zwieją wszystko. Ładnie komponowałyby się jasne kamienie , ale to jest koszt ok 2000pln ;:14 . Czyli pozostaje mi czekać aż się to porozrasta i zasłoni podłoże.

Obrazek

Zresztą kto wie, może dni tej rabaty są policzone? :lol: Zobaczymy co za pomysł zima przyniesie :wink:. Na pewno należy zasłonić "to coś" od strony sąsiada przynajmniej do wysokości siatki.
robaczek_Poznan podpowiedziała fajny pomysł z powojnikiem Paul Farges :D
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Rabatka prezentuje się bardzo ładnie ;:215 Ale całkiem możliwe, że pod wpływem fo i długich zimowych wieczorów całkowicie zmieni się jej kształt i nasadzenia ;:224
Chyba nie masz się co przejmować widokiem zza siatki, ciesz się kochana, że sąsiad ma tylko takie "cuda" bo mój sąsiad na działce postawił mi 30 cm od płota dzieło architektoniczne zbudowane ze starych ... drzwi łazienkowych :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

NIe masz aż tak strasznych widoków za siatką. Gorzej z tymi wiatrami, fajnie bybyło się przed nimi zasłonić.
Widok rabaty przed pieleniem jest mi bardzo bliski, bo z pieleniem kiepsko u mnie. Po pieleniu to mistrzostwo świata i podziw nad ogromem pracy.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Mój M. tez mówi, ze przesadzam z tym narzekaniem na pomysły sąsiada. Ale ja nie mogę przeżyć, że on ma jeszcze większą działkę od mojej, na dodatek z pozostałych stron nie sąsiadującą z nikim a wszystko składa od mojej strony. Ale macie rację, że może być gorzej :wink:
Czyli cieszę się z tego co mam, o! ;:215
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Witaj Magdziu :D
piękne zdjęcia z okolicy i ogrodu również :D
Magdziu piszesz , że posadziłaś anemony czy te białe czy takie kolorowe z cebulek. Pytam się, dlatego , że te kolorowe chyba nie wysadza się ich na zimę.
Ja dwa razy nie wykopałam i dwa razy mi zmarzły. Teraz mam wsadzone w doniczce i na zimę zabiore je do piwnicy .
Zrobisz jak zechcesz, ale u mnie tak się dzieje, zrobisz jak zechcesz :D
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Kurcze, te cebulki anemonów były w zestawie z hiacyntami, tulipanami i żonkilami- myślałam, że skoro zestaw to można sadzić razem :| . Ale mam jeszcze inny zestaw w kolorze czerwieni, który sobie zostawiłam na grudzień i ten pójdzie do donicy, żeby było ładnie na święta :D .
Tylko nie wiem kiedy do tej donicy wsadzić, żeby się cieszyć na święta?
Ja w ogóle mam uraz do cebul, bo zeszłej jesieni posadziłam setki a wiosną wyszło...kilka ;:145
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madziu, rabata pod ochwaszczeniu elegancko wyglada, a jak chcesz zasłonić siatkę szybko to możesz tez posadzić Rdest Auberta, to rośnie jak chwast i ma białe kwiecie prawie cały sezon ;:333
Współczuję strat w cebulowych...czy doszłaś jaka mogła być przyczyna? Przecież cebulowe w zasadzie nie przemarzają.. ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Przyczyną była zima bez śniegu i minus 30st. ;:223
Naprawdę się postarałam i sadziłam z synem w koszyczkach, wymyślałam wzory, kępki itp. a tymczasem wyszły jakieś pojedyncze sztuki, rozpacz normalnie.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Magdziu nie tylko tobie pomarzły, masz rację , że zima była taka :D
Zablokowany