Ania Zuzia i Chłopaki
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ania Zuzia i Chłopaki
fajniutcy pomocnicy ogrodowi
a jakie piękne róże
ładniutko było 
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Róż mi żal, te w moim awatarze, też rosły koło domu, ale nie przetrwały jednej zimy i juz ich nie ma. Teraz sobie posadzę na nowej działeczce, lubie takie, które mają mnóstwo kwiatów. One najczęściej mocniej pachną.
Syn lubi pomagać, ale musi mieć męskie prace, żeby się dobrze czuć. Inaczej marudzi. Córka uwielbia pomagać, ale chyba jeszcze bardziej kosztować owoce swojej pracy - zje nawet zielone truskawki, jeśli nie ma innych.
Syn lubi pomagać, ale musi mieć męskie prace, żeby się dobrze czuć. Inaczej marudzi. Córka uwielbia pomagać, ale chyba jeszcze bardziej kosztować owoce swojej pracy - zje nawet zielone truskawki, jeśli nie ma innych.
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Witaj Aniu
Na Ciebie trafiłam u Leokadii, a raczej w jej wątku. Pisałaś o Mikołajkach
Pomyślałam,że warto zajrzeć do nowej osoby na forum
Szkoda,że musiałaś opuścić swój dawny ogród, to jest chyba najgorsze, jak mamy coś co się kocha i potem trzeba z tego zrezygnować.Piękny miałaś wówczas ogród i czy ja tam warzywniak widzę? Róże-niesamowite i pięknie ci kwitły. Ale nie martw się, myślę że jak pobędziesz trochę z nami to twój ogród zazieleni się w bardzo szybkim tempie
Skoro kochasz róże to jest tutaj cały dział o nich, ja róż dotychczas nie lubiłam póki na forum nie zaczęłam oglądać. Teraz jest ich kilka,a żeby nie było kilkanaście w moim ogrodzie. Może nie odmianowe ale cieszą swym pięknem. Pisałaś,że kupiłaś cebulki tulipanów. To super bo będzie co wiosną oglądać. Ja też poczyniłam już zakupy i tulipanowych cebul mamy chyba ze 100 ,a jeszcze się dokupi jak jakiegoś nie mamy ( kierujemy się z rodziną nazwami i obrazkiem), mam jeszcze trochę krokusów żeby na wiosnę kolory cieszyły ,a nie szarość dnia codziennego. 
A jeśli chodzi o szkołę....szkoda gadać. Ja swoich kupionych rok temu książek ( z LO) sprzedać już nie mogłam bo jak piszesz jest rewolucja w szkole. Marnotrawienie pieniędzy i samych drzew bo z czegoś ten papier powstaje. ;/
Na Ciebie trafiłam u Leokadii, a raczej w jej wątku. Pisałaś o Mikołajkach
Pomyślałam,że warto zajrzeć do nowej osoby na forum
Szkoda,że musiałaś opuścić swój dawny ogród, to jest chyba najgorsze, jak mamy coś co się kocha i potem trzeba z tego zrezygnować.Piękny miałaś wówczas ogród i czy ja tam warzywniak widzę? Róże-niesamowite i pięknie ci kwitły. Ale nie martw się, myślę że jak pobędziesz trochę z nami to twój ogród zazieleni się w bardzo szybkim tempie
A jeśli chodzi o szkołę....szkoda gadać. Ja swoich kupionych rok temu książek ( z LO) sprzedać już nie mogłam bo jak piszesz jest rewolucja w szkole. Marnotrawienie pieniędzy i samych drzew bo z czegoś ten papier powstaje. ;/
- wielkakulka

Oj niestety tak jest. Marnotrstwo, moja dwójka jest w 4 klasie, on był odroczony, ona poszła szybciej - jakos tak wyszło. Oboje mają nową podstawe programową i ...do końca 6 klasy będą potrzebowali nowych podręczników, potem w gimnazjum to samo. Nie wiem jak wyżej. Właśnie kilka dni temu odkryłam, ze nie kupiłam dzieciom podręcznika do muzyki 2 szt każda 23 zł - jakby nie mogły spiewać z jednego.
- zeberka4

Też nie rozumiem , czemu nie mogą z jednego.
Eh....tak własnie jest. Tyle pieniędzy...,a skąd na to ludzie mają brać pieniądze? Wszystko drożeje, wszystko.
Eh....tak własnie jest. Tyle pieniędzy...,a skąd na to ludzie mają brać pieniądze? Wszystko drożeje, wszystko.
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, zdjęcia przecudne
Dzieciaczki przeurocze...i jakie z nich modele
Super
Jestem pewna, że nowa działka szybko zmieni się w cudowny kolorowy ogród...z pomocą forum stanie się to szybciej niż się spodziewasz
Jestem pewna, że nowa działka szybko zmieni się w cudowny kolorowy ogród...z pomocą forum stanie się to szybciej niż się spodziewasz
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- wielkakulka

Dzis od rana pada deszcz, leje a nie pada. Tyle czasu było sucho, wyschła trawa. Wczoraj 35 stopni w cieniu, dziś 17stopni.
Dobrze, ze pada bo moze wreszcie zobaczę te swoje maślaki, które mają rosnąć pod modrzewiami i posadzę cebulki. Juz wiem, że niekoniecznie w trawie. Pod płotem nie wiem czy nie bedą kusić. Moze więc zrobie jakiś klombik i wyryję troche trawy na srodku - po deszczu będzie łatwiej.
Dobrze, ze pada bo moze wreszcie zobaczę te swoje maślaki, które mają rosnąć pod modrzewiami i posadzę cebulki. Juz wiem, że niekoniecznie w trawie. Pod płotem nie wiem czy nie bedą kusić. Moze więc zrobie jakiś klombik i wyryję troche trawy na srodku - po deszczu będzie łatwiej.
- Nutka81
- 1000p

Aniu, dobry pomysł...na środku trawnika, taki "bukiet" pięknie by wyglądał
Wiosną możesz dosadzić jakieś jednoroczne (dla ciągłości kwitnienia) i będzie cudnie 
- babuchna
- -Moderator Forum-.

- Od: 7 maja 2009, o 09:57
No i .... już po Tobie Aniu.
Tak to się z reguły niewinnie zaczyna, od wyrycia kawałka trawy.
A kończy się zazwyczaj na pielęgnacji i koszeniu maleńkiego kawałka, który jej pozostał.
Ograniczniki sobie rozstaw obok,... rycie wciąga.
Tak to się z reguły niewinnie zaczyna, od wyrycia kawałka trawy.
A kończy się zazwyczaj na pielęgnacji i koszeniu maleńkiego kawałka, który jej pozostał.
Ograniczniki sobie rozstaw obok,... rycie wciąga.
- wielkakulka

Mam nadzieje, że te drugie 3 ary, które dostane w przyszłym miesiącu bedą wystarczajace na moje rycie
-
jeśli nie to moze pójdę jeszcze do pracy do jakiegoś gospodarza albo ogrodnika, żeby zbyt wiele trawy u siebie nie wyrwać
.
jeśli nie to moze pójdę jeszcze do pracy do jakiegoś gospodarza albo ogrodnika, żeby zbyt wiele trawy u siebie nie wyrwać
- zeberka4

Nie sadź przy płocie. Ja pamiętam gdy byłam młodsza, jak coś mnie skusiło...to zerwałam. Będąc dzieckiem nie mysli się o tym czyi to kwiat i co ktoś będzie czuł gdy zobaczy,że oberwany. Teraz to wiem i żałuję swoich uczynków. Zresztą nie tylko dzieci zrywają sobie do wazonika kwiaty 
- Nutka81
- 1000p

Aniu, jak ci zabraknie ziemi do przekopania i rycia...to zapraszam do mnie
U mnie dostatek terenów do zagospodarowania
Jak Ci się znudzi rycie...to wsiądziesz na traktorek i skosisz trawę
A jest co kosić... 
- wielkakulka

Dobry pomysł, moze ryjąc w ziemi podprowadziłabym od Ciebie jakieś szczepki kwiatków - ponoć takie lepiej rosną. A ogrodnik zacząłby jeszcze sprawdzać, czy nie mam gdzieś jakiegoś listka ukrytego
i byłby wstyd
- Nutka81
- 1000p

Spoko Aniu, jak mnie odwiedzisz, to możesz sobie dowolną ilość szczepek "podprowadzić"
Obiecuje, że nie będę sprawdzać przy wyjściu

Obiecuje, że nie będę sprawdzać przy wyjściu
- wielkakulka

hmmm nie mam wątpliwosci, że nie bedziesz sprawdzać. Wystarczy Ci ten
piesek, którego masz w awatarze, no nie...