Uluś to zbieg okoliczności, że tak zakwitły ponieważ kupowałam te tulipany jako totalny mix i nie wiedziałam jakie kolory będą i najwidoczniej pierw zakwitły wczesne odmiany te właśnie różowe, czerwone i żółte jak na zdjęciu a teraz ta rabatka jest zaś inna kolorystycznie bo zakwitły kolejne odmiany późne w odcieniach białego, fioletowego, czerwono-białego

a po tamtych zostało wspomnienie
hala67 dziękuję bardzo za te miłe słowa

nie ma co porównywać mojej ilości do ilości w ogrodach botanicznych, ale cieszę się że mam maciupeńką ich cząstkę u siebie
teraz dla odmiany może pokaże co sie dzieje w polu za płotem... czyli mój pierwszy w życiu warzywniak, no i niewielkie poletka kwiatów
Na pierwszym planie ziemniaki i dalsza część do tulipanów reszta warzyw

zbliżenie... od lewej posiane w sobote ogórki i marchew późna, potem tam przy cegiełce jest groszek, buraczki, szczypiorek

A tutaj zbliżenie od prawej na kalafiora, brokuła, kapusta pekińska i skrawek sałaty - wszystko krzywo posadzone

i wydaje mi się że za blisko siebie, ale tak to jest jak się robi wszystko pierwszy raz i nie ma rozeznania... na przyszły rok się poprawię
tutaj znów groszek z drugiej strony ( siałam jakiś najwcześniejszy i wczesny) no i pomidorki koktajlowe - wszystko oczywiściie z własnej rozsady

zbliżenie na pomidorki, a za pomidorkami jeszcze jest kapusta czerwona, biała, kalarepka ale ich nie widać na zdjęciu. Po lewej stronie przy samych tulipanach jest jeszcze marchewka wczesna ale jeszcze małych bardzo rozmiarów, koperek, cebula i rzodkiewka która została podziurawiona przez pchełki ziemne
No i w tunelu mam posadzoną paprykę czerwoną i żółtą oraz pomidorki koktajlowe i te zwykłe duże chyba malinówki - no i strasznie też krzywo posadzone i też za blisko siebie
Noo a teraz kwiaty...
Tu malutki skrawek lilii

Tu kolejny skrawek lilii około 100 sztuk

, jeszcze jedną alejkę mam z liliami tymi 200-stoma co ostatnio zakupiłam ale zdjęcia nie zrobiłam
No a tu poletko z własnej produkcji sadzoneczkami astrów jest tu prawie że 800 sadzonek w dodatku z 500 mam jeszcze do rozdysponowania - jak na razie rozdaje je już na prawo i lewo

, a na tych 3 rządkach co są usypane ziemią po pieczarkach są też astry ale dopiero posiane, z nasionek które zebrałam u siebie w zeszłym roku - ciekawa jestem czy powielą cechy mateczne

zbliżenie
heliofitka bardzo mi miło że mogłam tymi zdjęciami w jakikolwiek spsób sprawić radość
A sadzoneczki astrów jak teraz wyżej wspomniałam to od nasionka do takich sadzoneczek - moje dzieło