Ogród Linety

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Linety

Post »

Francesca pisze:
Lineta pisze:Oczywiście od razu weszłam do Twojego ogrodu, ale to ogromny wątek, ponad 40 stron!
Ja tylko wspomnę, że to jest część szósta :mrgreen:, poprzednich pięć też warto przeczytać 8-)

Muszę do ogrodu wysadzić swoje przekwitnięte hiacynty, może coś z nich jeszcze będzie :lol:
Zaczerwieniłam się! :lol:
Ja dzisiaj też wsadzam hiacynty, które kwitły mi w domu... jasne że coś z nich będzie :)
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

:shock:
No tak, a skąd niby tych prawie pięć tysięcy postów?
Ale mam czytania, na parę tygodni. Ale wiecie, o ogrodach i kwiatach to ja mogę na okrągło. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Wiedziałam, wiedziałam, czułam, że tak będzie ;:108. Kolejny dywanik, i jeszcze piękniejszy ;:138. Cudeńka. Podziwiam hart ducha tych tulipanków, nawet zimno im niestraszne. ;:333
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Dziękuję, Stokroteczko. :D
Chciałam tam jeszcze dodać dwa zdjęcia puszkinii, ale oba wyszły mi nieostre. :(
Muszę lepiej poznać ten mój aparat, bo podobno ma możliwości, których kompletnie nie wykorzystuję.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Kroma
100p
100p
Od: 16 mar 2012, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystko piękne, ale te hiacynty ;:oj poezja
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p
Od: 5 lut 2012, o 12:38

Post »

Linetko, wpadam się przywitać, już któryś raz się zabieram do tego, ale wciąż się bojam... Wlazłam tu prawie z zamkniętymi oczami, a teraz powiedz - czy na tych poprzednich stronach faktycznie się czai tysiąc motyli? Bo jeśli, tak, to ja nie podołam zwiedzaniu :;230 A chciałabym, chciała...
Gdybym nie była człowiekiem, byłabym grzybem.
Modraszkowa Łąka, Lato na Modraszkowej
Ogrody postrzelone lub nie całkiem
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Wspaniałe łany krokusów i hiacyntów .Zapachu co nie miara .
U mnie ,w tym roku, słabo z cebulowymi .Wymarzły ,zgniły ,albo jakieś inne licho je strawiło . :evil:
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Kroma, dziękuję gorąco. ;:196 Szkoda, że nie mogę przekazać ich zapachu. Cieszę się myślą, że niebawem będę mogła zrobić zdjęcie w pełni ich kwitnienia i porównać z tym zeszłorocznym. :)
Anabanana, na razie nie było ani jednego zdjęcia z motylem, oglądaj śmiało. :) A jeśli zdarzy mi się coś zamieścić, to Cię uprzedzę. :D
JolantaG, oj, to przykro, ale chyba jeszcze za wcześnie, żeby to stwierdzić tak na pewno? Może coś się jednak uratowało? Ale to fakt, że było długo ciepło, a potem mocno przymroziło, może to spowodowało takie złe skutki. No i wiesz, te moje zdjęcia krokusów i hiacyntów są zeszłoroczne, zobaczymy, jak to będzie teraz.
Wszystkim Wam serdecznie dziękuję za wizytę. :)
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

Uf, uff, uobejzałam syćko:)
Musiałam się upewnić, czy droga wolna. Stokrotka mnie ostatnio u siebie pawikiem poszczuła :;230
Na widok krokusowej łączki moje ;:167 mocniej zabiło (czyżby zazdrość?:), że o hiacyntach nawet nie wspomnę...
Pozytywne fluidy krążą nad Twoim ogrodem, będę przychodzić sobie "pooddychać" :wit
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Łomatko, to przeze mnie. :( Upominałam się u Stokrotki o zdjęcia z motylami. No masz, nigdy nie przypuszczałam, że kogoś tym przestraszę. :(
Ale wiesz co, może to odezwało się Przeznaczenie: może obcując z cudnymi motylimi zdjęciami Stokrotki przejdziesz coś w rodzaju terapii antyfobijnej?!
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
anabanana
1000p
1000p

Post »

;:185 aj-dont-fink-soł...
No ale cóż... postaram się im nie wchodzić w drogę, to może i one się kiedyś nade mną zlitują :;230
hugomir_a
200p
200p
Od: 18 mar 2012, o 18:56

Post »

Ten mój hiacynt mieszkaniowy wczoraj został ewakuowany do innego pokoju bo zasnąć się nie dało :D Co tam na ogrodzie słychać? Z tego co obserwuję moje nasionka, które migiem pokazują zielone łebki, podejrzewam, ze na ogrodzie dużo się dzieje :)
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam! :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Anabanana, dżast-traj-e-lidl :D
Łatwo powiedzieć, co? Mnie się wydawało, że nie mam żadnej fobii zwierzęcej, nie ruszają mnie węże, pająki ani nic... Aż raz spotkałam się oko w oko z karaczanem prusakiem. :shock: Jeśli Ty czujesz to samo widząc motyla, to nie będę Cię dręczyć dobrymi radami, już wszystko rozumiem. :)
Hugomir, dzisiaj odkryłam kwitnące niskie tulipany, których wczoraj jeszcze nie było. Ocieplenie zdziałało cuda, aż nie do wiary. Zewsząd wyłażą pokrzywy, o których istnieniu zapomniałam od zeszłego lata. Bzy na końcu grubaśnych pąków robią się fioletowe, już widać, na której gałązce będą ciężkie kiście kwiatów. No i puszkinie, też pojawiły się znienacka, w jakichś nieprzewidzianych miejscach. I kwitną sobie w najlepsze. Szkoda, że znów zapowiadają ochłodzenie.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Linetko to prawda że czasami od samego patrzenia na mój ogród boli mnie kręgosłup ale efekty wynagradzają wszystko.Mam prawie hektar działki i mój M musiał by się chyba z pracy zwolnić żeby mi pomagać. Próbowałam wczoraj założyć swój wątek i ;:145 nie wyszło. ;:223
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Bejka, moje wyrazy najgłębszego podziwu. SAMA obrabiasz hektar ziemi?! Trudno mi to sobie wyobrazić. Tym bardziej chciałabym zobaczyć efekty. :) Co z tym wątkiem? Dlaczego nie dało się założyć? Czy nie wystarczy po prostu kliknąć w "Nowy temat"? Szczerze mówiąc, nie wiem już, co zrobiłam, że założyłam. Gdzieś chyba przy profilu użytkownika była od razu potrzebna opcja.

Czekaj, coś mam: http://forumogrodnicze.info/faq.php#f2r0
Tu jest o zakładaniu wątków.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”