Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

Olu witam! :wit Widzę, że nie tyko mój gust potrafi się radykalnie zmienić. A swoją drogą hosty to naprawdę fajne zielsko...
Póki co nie mam więcej fotek powojników, poza tymi które już wrzuciłam. Jak tylko zakwitną - obiecuję, że będę focić.

Majko różany ogród to ja bym chciała, bo róże kocham od dawna. ;:167 Tylko one mnie nie ;:145
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Czekacie na prawdziwą wiosnę? Ja też. Przypominam sobie jak wygląda w ogrodzie...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Asiu :wit
Masz bardzo rożnorodny ogród, aż trudno uwierzyć to jedynie 300 metrów :shock: Takie wielke iglaczki, tu wrzosowisko ;:167 , tam róże i clemki, tu hostowisko/żurawisko, hortensje...pięknie. Zabrakło mi zdjęć poglądowych, większego ujęcia ogrodu, żeby się zorientować jaki masz układ rabat, naświetlenie etc. Choć makro też łądnie wygląda :uszy
Nowe clemki też powędrują między krzaczki? Ja też planuję puścić kilka miedzy krzewy, kilka na ogrodzenie i wszystkie kute konstrukcje. Mam nadzieję, że się odwdzięczą obfitym kwitnieniem ;:108 Asia, Ty masz Krakowiaka i B. Bride? Jaką miejscówkę dla nich wybrałaś?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Cześć Robaczku! :wit Miło Cie gościć. Tak gwoli ścisłości to jest całe 370 m2 :wink: . Ale to i tak mało... Jak na moje potrzeby oczywiście. Wszystko jest w skali mini: mini wrzosowisko, mini kącik rododendronowy, mini oczko wodne (jeszcze go nie pokazałam, ale wkrótce to zrobię). Tylko ja jestem w skali makro ;:91
Byłam dziś na ogrodzie, jak większość z nas, napracowałam się, powygrabiałam co trzeba, obczaiłam co z ziemi się wychyla i zlustrowałam róże. Lustracja nie wypadła zbyt pozytywnie. U mnie jeszcze żadnych pączków/listków nie widać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;:201
W ogóle dopadła mnie depresja :cry: , bo nie wiem co zrobić. Ciągle jestem niezadowolona z efektów swoich poczynań ogrodowych, już mi się nie podoba to, co zrobiłam w zeszłym roku. Plany na ten rok mam szalone, a czasu mało. Mogłabym to komuś zlecić (ścieżki, trawnik), ale wtedy przekroczę zaplanowany budżet. Kwadratura koła. ;:60
Jestem szczęśliwą posiadaczką B.bride i Krakowiaka (z Gardenii mam :) ). Na razie mają zarezerwowaną miejscówkę na balkonie. Nie wiem jeszcze gdzie je wsadzić ! ;:24
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu, na depresję jest czas późna jesienią :uszy Teraz czas na wiosenną radochę ;:196
Nic sie nie martw, przemyśl sobie na spokojnie, poplanuj, do wszystkiego dojdziesz. Jak masz wątpliwości co do zmian w konkretnych miejscach, to wrzuć fotki rabat do zmiany, pomożemy ;:4
Ja też ciągle zmieniam, planuje..taki urok naszych ogrodów. Ma być najpiękniejszy - dla nas. Najlepiej dojść do tego samemu, a jeśli czegoś nie dasz rady zrobić sama, zrób rekonesans wśród fachowców, poproś o wyceny, może coś znajdziesz dla siebie.
Grunt to pozytywne myślenie, reszta sama się wyklaruje ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Robaczku, niby masz rację, ale...
Dobra wiadomość: w RosaĆwik czekają już na mnie zamówione różyczki (Larissa, Herkules, Cinderella, Jacques Cartier i Parole) :tan
Zła wiadomość: nie mam kiedy ich odebrać. ;:145
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Zajrzałam i ...zostałam na mały spacer . Witam krajankę :)
Z ciekawością będę śledziła Twoje ogrodnicze poczynania . Pozdrawiam cieplutko, E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Witaj Ewelino! :wit Zapraszam! Wpadaj, kiedy tylko zechcesz!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Asiu:)

Odebrałaś już różyczki? ;:65
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Dziś przyszła Nahema, a jutro jadę do Ćwika po odbiór zamówienia. :heja Wczoraj byłam w LM i skusiłam się jeszcze na Josephine Bruce i Capistrano. ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Asiu,
róże Ciebie pokochają. ;:168 Sporo ich zamówiłaś. Bardzo jestem ciekawa czy będziesz zadowolona
z róż, które masz odebrać. ;:108
Co słychać w Twoim ogrodzie, wiosna już zawitała?
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Róże odebrane. :tan :tan :tan Nahemy jeszcze nie widziałam, bo na adres rodziców przyszła, ale dziś jadę się z nimi przywitać (2 sztuki), a róże od Ćwika wyglądają tak:
Obrazek
trochę wybujały, ale mam nadzieję, że to im nie zaszkodzi. Póki co - moczą się. Zamierzam na razie wsadzić je do doniczek (bo ciągle nie mam dla nich miejsca) i w związku z tym mam pytanie: czy mam im przyciąć korzenie czy sadzić tak jak są?

Majko - też mam cichą nadzieję, że okażą mi wzajemność, bo ja już je pokochałam...

W ten weekend niestety na ogród nie zawitam :( , będę oddawać się innej mojej wielkiej pasji:
Obrazek.
Cieszę się z warsztatów niezmiernie, no ale z drugiej strony...

Wiosny u mnie jeszcze zbyt wyraźnie nie widać, zakwitły dwa krokusy i ...to wszystko. Róże - nic. Klemki za to pięknie puszczają. Oglądam ogród Robaczka i zastanawiam się czy my aby na pewno mieszkamy w tym samym Poznaniu. ;:24
Obrazek
spisana już na straty Gizela odbija z ziemi, a i klemek nieznany mi bliżej z nazwiska też daje znaki życia:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Asiu dorodne sadzonki o Ćwika otrzymałaś,przed sadzeniem podetnij korzonki,aby się nie zawijały w dołku.
A co to za pasja? Tajemnicza jesteś....jakieś tańce ?
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Dziękuję za radę Aniu ;:196 , tak właśnie zrobiłam. Na razie wsadziłam wszystkie do doniczek i czekam na natchnienie.
Tańce, tak... Flamenco. ;:233 W sobotę i niedzielę miałam w sumie 11 godzin warsztatów. Stopy mi odpadają, ale było warto. Tylko szkoda, że nie dało się dwóch rzeczy naraz ... Tyle w tym czasie można by na ogrodzie zrobić.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Na dobranoc trochę lata:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”