Moje kwiaty doniczkowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje kwiaty doniczkowe

Post »

:wit witaj wsrod zielonozakreconych ;:108 jeszcze troszke,a bedziesz narzekac na brak miejsca w domu (ja mam ponad sto doniczek ;:224 ) ;:196
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Moniczko :wit
Wpadłam z rewizytą, ślicznie się zapowiada ;:108
Jak na razie w domu mam mało kwiatów bo stoją wszędzie doniczki z sadzonkami i nasionkami ale już niedługo muszę rozejrzeć się za jakimiś kwiatkami do domu :heja
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p
Od: 23 sty 2012, o 08:55

Post »

witam serdecznie ;:196 ;:196
Dorotko miejsca mam sporo więc zazielanie :;230 może trochę potrwać :;230
Moniczko to tak jak u mnie wszędzie małe roślinki :;230 tylko żeby się szybciutko poprzyjmowały :tan :tan
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam serdecznie ;-) Monika
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Oj dziewczyny, ani się obejrzycie, a zacznie brakować miejsca na parapetach i w okolicach okien. Wiem coś o tym i tego wam życzę.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

:wit
Urzekła mnie Twoja zroślicha, jest cudna. Reszta kwiatków też piękna i zadbana, ani się obejrzysz, a będziesz miała sporą kolekcję..
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
tasikk
200p
200p
Od: 8 lut 2012, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A mnie sie podoba to drzewko fasolowe. Fajnie wyglada i ciekawi mnie czy rosnie duze...będę sie musiala u mnie rozejrzec za takim cudenkiem :)
Azalia slicznie Ci kwitnie.
A co tam za uszczypki od kolezanki przynioslas?
Amarylis jak listka wypuszcza to tylko patrzec jak szybciutko urosnie i zakwitnie. Ciekawe tylko na jaki kolor :?:
Pozdrawiam Kasia
Moje kwiatuszki
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Melduję się i ja u Ciebie.
Oczywiście pochwalę Zroślichę z pierwszej stronki. Jest przepiękna i taka rozrośnięta... ja mam dwa małe "pierdki" ale zaczęły puszczać, więc jest nadzieja :)
Wszystkie roślinki masz ładne i zadbane a w oko wpadła mi jeszcze ta nieukorzeniona szczepka od koleżanki-Peperomia-ta bardziej biała-chyba jest dość nietypowa bo takiej nie widziałam do tej pory.
A jeśli chodzi o ilość rośliinek.... to tak naprawdę nie ilość się liczy a jakość :)
Ja, choć mam już ok 130-140 doniczek to tak naprawdę mam wśród nich pupili i ulubione okazy i te które są bardzo ładne i te mniej reprezentacyjne. Pożyjemy i posłuchamy jak zaczniesz jęczeć, że miejsca na nowe roślinki już nie masz a chciejstw nadal tyle... :) Chyba każdy ma tu taką swoją listę "zachcianek"-ona nigdy się nie kończy-zazwyczaj w miejsce jednej nowości wchodzi kolejna i tak w kółko Macieju :)
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Witaj Moniko :wit Ficus okazaly,zroślicha bardzo ładna i gęsta :) Na tym forum to chyba wszyscy są pozytywnie zakręceni na zielono :) Ja już kombinuję jakby tu szczepkę szeflery chapnąc z pracy :;230
Monik27
500p
500p

Post »

:wit :wit serdecznie :D :D dzięki za miłe słówka w imieniu zielonych podopiecznych ;:196 ;:196
tasik- szczepki od koleżanki to peperomia jedną już mam ukorzenioną kiedyś jak byłam w pracy u mojego mężczyzny to buchnełam szczepkę :;230 :;230 pokaże jutro
Basiu- taką peperomię widziałam wczoraj w obi 19 zł kosztowała, ale mam nadzieje że moja się ukorzeni.
Kasiu- to masz tak jak ja też czycham na szeflerę ale w pracy u mojego mężczyzny, ale tam to się zawsze ktoś kręci jak na złość :evil: :evil:
Co do zroślichy to szkoda że zdjęcia nie zrobiłam ale miałam 3 razy taką jak na zdjęciu ale zawiozłam do teściowej i była za daleko ode mnie i jej zaszkodziło ale już jej pomogłam widać że próbuje się odratować i wypuszcza pięknie listeczki. Już nic nie wywiozę od siebie :evil: :evil:
Stokrotkania nie mogę się doczekać tej sporej kolekcji :tan :tan :tan
Moje kwiaty doniczkowe - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=50981" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Ja niecałe pół roku temu miała trzy kwiatki, a teraz :uszy więc szykuj doniczki :;230
Awatar użytkownika
Monik27
500p
500p

Post »

tasik jeśli chodzi o drzewko fasolowe to w swoim naturalnym domku rośnie podobno do 40m, a u nas czytałam że urośnie na tyle ile mu pozwolimy, a rośnie szybko u mnie cały czas wypuszcza nowe gałązki :tan :tan
Stokrotkaniu Aniu dobrze wyczytałam??? to jadę kupić doniczki :;230 :;230 :;230

a tutaj moja peperomia ma z 3 miesiące ale wypuszcza już szczepki :tan :tan Zastanawiam czy urwać jej czubek żeby bardziej się rozkrzewiła czy zostawić niech sama zadecyduje jak będzie wyglądać :?: :?: ;:224

Obrazek
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Ja bym ją trochę uszczknął. Jak będzie starsza, to traci na wyglądzie ;)
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

Śliczna peperomia ;:108 Chciałabym mieć taka. Niedługo podobne maja być w Biedronce to na nią zapoluje :D
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
meandrzejew
500p
500p
Od: 28 sie 2011, o 08:27

Post »

Śliczna peperomia. Ja mam całą zieloną, a taka biała - cud, miód, malina. Coś czuję, ze będę polować na taką ślicznotkę.
Kwiatowy: cz 1 i cz 2 oraz warzywny świat Moniki.

Sprzedam/wymienię/poszukuję... rośliny
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Nika skąd wiesz że takie kwiatki będą w Biedronce? Jest gdzieś ulotka??
Moniczko, idę zaraz na luchtę do koleżanki z pracy - będę kraść fiołki, tzn ... pożyczać listki na wieczne nieoddanie :;230
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”