Mireczko, Ilonko 
Cieszę się, że do mnie zawitałyście i że podobają się Wam moje roślinki.
Miriam Mireczko bardzo lubię lilie orientalne ze względu na ich wygląd i piękny zapach. Co roku je sadzę i co wiosny mam ogromne straty. Dlatego w tym roku posadziłam je wiosną aby latem nacieszyć oczy. Z sześciu cebul powstał rzeczywiście bukiet, ale to chyba zasługa granulowanego obornika kurzego.
Zdjęcie róży zrobione jest w tamtym roku. W tym roku nie była taka okazała bo przemarzła. Przykryłam już obie moje róże liśćmi orzecha, tak jak to robi Aleksander z Łodzi. Ale chyba je trochę odgrzebię i jeszcze obsypię torfem.
Akant przykryłam gałązkami nachyłka okółkowego. Bardzo bym chciała aby przezimował.
A jeśli chodzi o liście dębu to do niedawna wyrzucaliśmy je na kompostownik przez co nasze plony były mizerne. Teraz grabimy je i wywozimy do lasu. Wiem, trochę to nieładnie ale co mamy zrobić.
Hortensje obsypane są kwaśną ziemią i przykryte geowłókniną. Nie wiem czy dobrze, nie mam doświadczenia.
ilona2715 Ilonko - niebieski powojnik- trochę zdjęcie przekłamuje, w rzeczywistości to ma kolor niebiesko fioletowy. Nazwy jego nie znam. Do tej pory kupowałam roślinki te które mi się podobały, nie zwracając uwagi na ich nazwę ani upodobania. Dużo roślinek mi padło. Myślałam, że powodem tego była słaba leśna gleba a tu dochodzą moje braki w pielęgnowaniu ich.
Och dziewczyny, chodząc po forum stwierdzam, że nie mam pojęcia o niczym

. Ani nie umiem skomponować swojego kwietnika ani nie umiem pielęgnować roślinek. Wszystkie porady, które wyczytam w Waszych wątkach skrzętnie notuję. Uczę się nazywać moje roślinki. Zrobiłam też bardzo długą listę "chciejstw". Mam nadzieję, że w następnym sezonie ją zrealizuję.
Również uzależniłam się od forum.
Aby do wiosny