Agusiu 
dziękuję za miłe słowa. Trawnik rzeczywiście jest zielony, tegoroczne deszcze solidnie go podlewają ale kolorów coraz mniej a właściwie całkiem mało. Zimowitów mam kilka odmian oprócz pełnych, od najwcześniejszych do późnych, które dopiero teraz zakwitły. Rozchodnik ma taki intensywny kolor.
Witaj
Ewuniu miło mi, że mnie odwiedziłaś, pięknie dziękuję za tyle pochlebnych słów.

Różaneczniki i azalie dość dobrze u mnie rosną, jeżeli zima i wiosna są w miarę "normalne" ale mróz ostatniej wiosny narobił dużo szkód, wiele tych krzewów przemarzło. Bardzo je lubię gdyż pięknie kwitną i jeszcze piękniej pachną. Dziękuję za rozpoznanie i podanie nazwy białego kwiatka. Co do zawilca na etykietce nie było nazwy (etykietka w cz. 3 na str. 31).
Gosiu zawilec jest taki jasny jak na zdjęciu. Niestety nie mam tego kanału TV, w naszej kablówce go nie ma, informacje, które mnie intersują znajduję w necie.
Mario dziękuję za pochwały

, tak to jest aster u nas nazywany marcinkiem. U mnie te kwiaty to ostatnie, które obecnie zaczynają kwitnąć.
Małgosiu 
, rozchodnik miał ładny kolor ale obecnie przez ciągłe opady deszczu bardzo pociemniał. Ostatnie zdjęcie jest przeciętne a ty jesteś niezwykle miła.