Kasiu74- ale, jak czas pozwoli, to oczywiście fotki będę wklejać
Na nalewkę (wg przepisu Katarzynki575) chętnie zaproszę, jeśli mi się uda...
Marwes/Marku- Zgadłeś

Będzie dodatkowo cudnie pachnieć, bo zamierzam dać pół na pół - jeżyn leśnych i moich...
Goskle- jak widać, nawet owoce pasują do storczyków. Ale tylko na chwilę sesji zdjęciowej w słoneczku...
Kociaro-dziękuję w imieniu hmm..."wątków trzech" Dziś prawie rozkwitła masd. chasei. Uczy mnie cierpliwości, a już chciałabym zajrzeć w głąb kwiatu, ale nie da się.
Ja też nie mogę się doczekać na pierwszego kwiatka na sabotku ;)
Darku - niewiele... ;)
Kingo- dziękuję i polecam Ascocendę. Choć jedną w kolekcji...długo kwitnie i nie stwarza żadnych problemów uprawowych.
Stokrotkania- a jakie mają zakurzone listki

Ale tylko falenopsisy, bo inne orchidee zażywają deszczyku i są czyściutkie. Wnet te sesje się zakończą niestety. Ale, w przyszłym roku, będą kolejne...
Rysiu- oj tak...Kapturekk by się przydał do pomocy przy pielęgnacji orchidei.
Miau- zapewniam, że moje jeżyny są prawie niejadalne. Kwaśne, że hej

Ale do deserków i na przetwory są super. Miniaturki szybciej kwiaty rozwijają, bo w mieszkaniu mam wyższą temperaturę niż na działce w budynku...
Sylki3- mnie też się podobają ;) Cały czas mnie kusi by zrobić sesję na przykład z cukinią...żeby jakieś warzywko obfocić... U mnie też dopiero pierwsze owoce dojrzewają. Za to są największe...kolejne jeżyny będą nieco mniejsze...
Troszku lepsza fotka miniaturki:
Masd. chasei... nie wiem, czy kwiat bardziej się rozwinie
Oraz, z dedykacją dla Eli (Gejzerki) i z życzeniami, by kiedyś u Siebie taki widok Miała. Mój, maleńki storczyk :
Cischweinfia dasyandra otworzyła dziś dwa kwiatuszki
Jest to storczyk polecany do orchidarium, ale, ja go uprawiam na parapecie. Jak widać z dobrym skutkiem, skoro zakwitł. Jestem tymi, maleńkimi kwiatuszkami zachwycona, bo mają kształt podobny do katlejek:
Pączki na cambrii od żabki_Monis, dziś chyba zaczęły pękać... Może jutro będę na działce, to je obfocę. Tyle naraz kwitnień się szykuje, że ze zdjęciami nie nadążam...