Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))

Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))

Post »

Sesja jeżynowo malinkowa super ;:138 Justynko nie znikaj bo tęskno będzie za tobą, twoimi storczykami i ich super fotkami ;:145 ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Amator, Agito, Kasiulb1, Lucynkof, Dudus327, Ewarost, Renio... dziękuję serdecznie za odwiedziny.

Specjalnie dla Was... w ramach przyzwyczajania do zdjęć z mieszkania. Moja limonkowa miniaturka i jej pierwszy, rozwinięty kwiatuszek ( zdjęcie nie oddaje prawdziwego koloru)...może jutro będzie słoneczko, to jej zdjęcia zrobię:

Obrazek

Marwes/Marku- żebyś Ty Wiedział, co ja planuję zrobić z jeżyn...chyba bym się od Gości z forum nie opędziła ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko piękne te zdjęcia w plenerze, miniaturka śliczna a i mama przekonała się do storczyków to bardzo fajnie. Szkoda ze Cię mnie będzie na forum bo lubię do Ciebie zaglądać a jeśli chodzi o jeżyny to mam nadzieję ze chociaż na wirtualne winko zaprosisz.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Gratulacje ;:196 ;:196 z okazji IV części wątku i serdeczne,ciepłe życzenia aby Twe sukcesy kwiatowe trwały
nieprzerwanie przez kolejne miesiące i lata ;:180 ;:108 ;:167

Masdevalie cudownie kwitnące,grupa storczykowa nie ma sobie równych.
Chciałabym zobaczyć u Ciebie tego kwitnącego sabotka - już wycieram okulary ;:108 :tan :tan
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Justynko a ile litrów będzie tego "soczku"?
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Zdjęcia kwiatów z owocami niesamowite, Ty to potrafisz zrobić sesje kwiatów i nie dziwie się, że tak ładnie rosną skoro są tak rozpieszczane niczym księżniczki.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu74- ale, jak czas pozwoli, to oczywiście fotki będę wklejać ;:108 Na nalewkę (wg przepisu Katarzynki575) chętnie zaproszę, jeśli mi się uda...

Marwes/Marku- Zgadłeś :D Będzie dodatkowo cudnie pachnieć, bo zamierzam dać pół na pół - jeżyn leśnych i moich...

Goskle- jak widać, nawet owoce pasują do storczyków. Ale tylko na chwilę sesji zdjęciowej w słoneczku...

Kociaro-dziękuję w imieniu hmm..."wątków trzech" Dziś prawie rozkwitła masd. chasei. Uczy mnie cierpliwości, a już chciałabym zajrzeć w głąb kwiatu, ale nie da się.
Ja też nie mogę się doczekać na pierwszego kwiatka na sabotku ;)

Darku - niewiele... ;)

Kingo- dziękuję i polecam Ascocendę. Choć jedną w kolekcji...długo kwitnie i nie stwarza żadnych problemów uprawowych.

Stokrotkania- a jakie mają zakurzone listki ;:224 :oops: Ale tylko falenopsisy, bo inne orchidee zażywają deszczyku i są czyściutkie. Wnet te sesje się zakończą niestety. Ale, w przyszłym roku, będą kolejne...

Rysiu- oj tak...Kapturekk by się przydał do pomocy przy pielęgnacji orchidei.

Miau- zapewniam, że moje jeżyny są prawie niejadalne. Kwaśne, że hej :;230 Ale do deserków i na przetwory są super. Miniaturki szybciej kwiaty rozwijają, bo w mieszkaniu mam wyższą temperaturę niż na działce w budynku...

Sylki3- mnie też się podobają ;) Cały czas mnie kusi by zrobić sesję na przykład z cukinią...żeby jakieś warzywko obfocić... U mnie też dopiero pierwsze owoce dojrzewają. Za to są największe...kolejne jeżyny będą nieco mniejsze...

Troszku lepsza fotka miniaturki:

Obrazek

Masd. chasei... nie wiem, czy kwiat bardziej się rozwinie ;:224

Obrazek

Oraz, z dedykacją dla Eli (Gejzerki) i z życzeniami, by kiedyś u Siebie taki widok Miała. Mój, maleńki storczyk : Cischweinfia dasyandra otworzyła dziś dwa kwiatuszki :tan
Jest to storczyk polecany do orchidarium, ale, ja go uprawiam na parapecie. Jak widać z dobrym skutkiem, skoro zakwitł. Jestem tymi, maleńkimi kwiatuszkami zachwycona, bo mają kształt podobny do katlejek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pączki na cambrii od żabki_Monis, dziś chyba zaczęły pękać... Może jutro będę na działce, to je obfocę. Tyle naraz kwitnień się szykuje, że ze zdjęciami nie nadążam... ;:224
parapetowce
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Zazdroszczę tego nie nadążania ;:224
Jaki piękny i słodki jest ten maleńki kwiatuszek :shock: Gratuluję takiej perełki. Czy traktowałaś go szczególnie skoro powinien być w orchidarium ?
Mini też śliczny ;:138
gejzerka

Post »

Justysiu, prześliczne te maleństwa z nazwą nie do wymówienia ;:63 ;:63 Moją postawiłam na razie w szklarence a potem się zobaczy :wink: A Masdevallia barlaeana za oknem świat ogląda w towarzystwie Angraecum i Jumellea gracilipes :D
Myślę, że Twoja Masdevallia chasei otworzy bardziej kwiatuszek, rozłoży ostrogi. Jest urokliwa... mmm, kolor i kształt ;:63 Rośnie duża, czy to miniatura?
Alusia61
200p
200p
Od: 11 paź 2009, o 22:04

Post »

Justynko wspaniałe kwitnienia takich egzotycznych roślinek ;:138
Ja chyba z takiej działeczki ta bym wcale do domu nie jeździła
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Twój maleńki storczyk ma coś w sobie, jest taki delikatny, niczym mała calineczka wśród liści. ;)
Awatar użytkownika
andzia0801
200p
200p
Od: 10 sty 2011, o 23:23

Post »

Witam
Zdjęcia z serii: "Storczyki na wczasach w ogrodzie" bardzo mi się spodobały :) Interesujące zestawienie ;)

Będę tu częściej do Ciebie zaglądać :)
Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko- Doczekasz się i Ty... Nawet akumulatorków nie Nadążysz ładować...
Stoi wraz z przedszkolakami z pojemniku, na mokrym keramzycie. Czyli ma zwiększoną wilgotność ( ale na pewno nie ma tam 90% wilgotności). I częściej go przelewam wodą niż inne storczyki. Jak widzę, że spagnum na wierzchu zaczyna przesychać, wtedy biorę się za podlewanie.

Gejzerko/Elu- świetne warunki Stworzyłaś tym storczykom. Liczę kiedyś na kwiatuszki zielone i ciemnoróżowe u Ciebie.

Masd. chasei należy do mniejszych masdevallii. Listki - około 8-10cm, kwiatuszek wraz z wąsami ma około 3cm. Ale są jeszcze mniejsze masdevallie...

Alusia61- dziękuję ;) Masz rację...chętnie z działki bym nie wyjeżdżała. Większość wolnego czasu tam spędzam...

Stokrotkania- na dodatek ma bardzo kruche korzonki. Ale mi się podoba, bo jest egzotykiem, dość rzadko spotykanym w kolekcjach...a jakże urokliwy.

Andzia- witaj milutko u mnie ;:7 Storczykom też wczasy się podobają. Hybrydy falenopsisów wszystkie kwitną lub będą kwitnąć. Pozostałe ładnie rosną, a niektóre też ślicznie kwitną...

Wiecie co Wam powiem... Jednak tęsknię za moimi kwiatami... Brakuje mi takich widoków o poranku, jak te:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
parapetowce
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Jestem zauroczona tymi maleńkimi kwiatuszkami Cischweinfia dasyandra .
Jeszcze takiego cuda nie widziałam , rzadkość jakaś chyba , ale cudowna ;:63 ;:63
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

Justynko! Prześliczne masz kwiatuchy; pięknie odwdzięczają się za Twoje wielkie ;:167 dla nich. A gdybyś kiedyś dzieliła Cischweinfie to wiesz o co kaman, ustawiam się w kolejce :oops:
Pozdrawiam Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”