Jagusiu ja jednak wychodzę, cóż zrobić

Działka jeszcze młoda, więc perz w najlepsze się rozrasta, nie wspominając o tym co zza ogrodznia się sieje. Preparat antykomarowy pod ręką i do pracy.
Aguś tak myślałam, ale myśl o hodowli drobiu była .... jakby tu powiedzieć bardziej wyzywająca
Kasiu nie ma sprawy, zapraszam.
Marto witaj zapraszam do ogladania.
Karolinko, moje młode krzaki kalikarp okopczykowałam i osłoniłam agro. Moja działka jest bardzo wietrzna, bo na wzgórzu, roślinki jeszcze malutkie, nie ma się na czym wiatr zatrzymać.
Wiosną kalikarpy wygladały bardzo nieciekawie, odbiły, ale czubki i tak przemrożone

Cieszę się, że jest szansa na koraliki.
Róże natomiast okopczykowane musiałam sporo przyciąć, więc to raczej niskie

krzaki, za to obsypane pączkami.
U róż może to zasługa mączki rogowej i częstego podlewania.
Andrzej ... jesteś nareszcie

zerknij tu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=364 , na taką chmurę można czekać całe życie

i najlepiej jakby bokiem przeszła, jak u Ani.
Kasiu też się ucieszyłam, będę obserwowała postępy.
Elu ja systematycznie dokupowałam po wężu

Teraz większość rabatek jest już zaopatrzona w te ustrojastwa, na szczęście. Teraz przepinam tylko węża zasilajacego co jakiś czas, a działka się podlewa. Nie wyobrażam sobie codziennego przenoszenia linii, jak pieszsz więcej szkód i zachodu niż pożytku.
Ginkgo u mnie to formy szczepione, więc liczę na wolniejszy wzrost i mniejsze rozmiary. O kalikarpach pisałam Karolince, tak zabezpieczałam.
Aguś 
Mi też wpadła w oko, widziałam taką dorosłą roślinkę, dużą i rozłożystą. Coś w tym musi byc, skoro producent umieszcza je na plakatach reklamujących.
Anetko, czy zabezpieczałaś ją na zimę? Moje dosyć długo były okopcowane i jednak agro. Będą kwitły już drugi rok z rzędu i niech tak im zostanie.
Agatko a u mnie popadało 30 sekund może

śmiech jakiś

Takie chmurzysko przeszło bokiem, a ja wieczorkiem do węża.
Leszku listki są takie cały sezon, w Variegacie zreszta też. Zerknij jeszcze na Backlit (takiego widziałam w Londynie) i Summer Rainbow. Bardzo ładnie oba się wybarwiają.
Edwardzie dziękuję

statam się, choć nie zawsze wychodzi. Na forum są takie wątki z pięknymi fotkami, mogłabym wskazać kilka artystycznych. Dajmy na to wspomniany powyżej Leszek, on to ma fotki