Nie! Uszkodzisz roślinę jeśli to pąki tegoroczne i miękkie.A te zaschłe płatki to mam oberwać?
Te z poprzedniego roku całkowicie zeschłe możesz delikatnie usunąć razem z torebkami nasiennymi jeśli takowe posiadają.
Nie! Uszkodzisz roślinę jeśli to pąki tegoroczne i miękkie.A te zaschłe płatki to mam oberwać?
Potwierdzam. Podobnie jak w astrakach forma jako forma, nie varieta. Przykład dobry A. myriostigma f. multicostata, czy A. myriostigma f. tricostata.hen_s pisze:Gymocalycium quehlianum multicostatum (u Ciebie błąd w nazwie gatunku) według mojej wiedzy funkcjonuje tylko jako co najwyżej forma (fma), nie jako varieta.
Natomiast jest to piękna forma G. quehlianum - moim zdaniem dużo ładniejsza niż typ.
To potwierdzam, roślina jest wspaniała, w dodatku jak jeszcze ma owoce, wygląda niesamowicie.pawel060 pisze: Na to najbardziej czekałem- piękna roślina:![]()
![]()
Takie etykietki można kupić na allegro lub w El Condor, to takie zwykłe paseczki plastikowe. Na początku pisałem na nich specjalnym pisakiem ale już po kilku dniach były o połowę bledsze, więc wydrukowałem karteczki na których się więcej zmieści, a później przykleiłem taśmą klejącą z jednej i z drugiej strony. Taśma szersza niż etykietki żeby został margines do zagięcia na drugą stronę. PozdrawiamPaula1984 pisze: Powiedz mi, etykiety dla twoich roślinek robisz sam czy kupujesz gdzieś? Chciałabym się zająć etykietowaniem swoich roślin, ale hm... nie wiem ja to zrobić
Pięknadarekcn42 pisze:pawel060 pisze: Na to najbardziej czekałem- piękna roślina:![]()
![]()