Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

:wit - nie znam się na storczykach,może hodowcy się wypowiedzą ;:108 ,ale dziwnie zwiędły kwiatuszki w środku pędzika?Może tylko na zdjęciu
tak wygląda.Poza tym masz trzy storczyki a jakby cztery,bo jeden dwupędowy!!! To nie jest seria to jest "storczyków zatrzęsienie" :;230 :;230 ;:108
Śliczne są ;:108
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

Super grupowe foteczki, ładnie skomponowane w nowych domkach :D
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś spieszę do Ciebie z poradą odnośnie Peperomii. Możesz ją spokojnie przyciąc tak, jak Ci się podoba. Uzyskane sadzonki
po ukorzenieniu możesz dosadzic do głównej roślinki, albo stworzyc z nich całkiem nową kompozycję. :D
Udało Ci się kupic bardzo ładne Gloksynie. ;:63
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
ninad
200p
200p
Od: 10 mar 2010, o 11:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Ago , u Ciebie bardzo dużo pięknych kwiatkow ;:138 ;:138 ;:138
Glosynie cudowne ;:167
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Wspólne fotki - śliczne. Doniczki świetnie Dobrałaś ;:108
A może krówka po prostu już przekwita...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

:wit Agnieszko wpadłam do Ciebie z rewizytą i przyznam Ci się szczerze, że też masz przepiękna kolekcję roślinek ;:108 no i wspaniale są wyeksponowane na tych ślicznych kwietnikach ;:180
Co do fiołeczków dobrze, że już dostosowałaś się do porad Ani i Celinki. Trzeba im obrywać przekwitające kwiatki.
'Krówka' może tak reaguje na zmianę miejsca? lub po prostu przekwita. Kiedy ją kupiłaś lub jak długo u Ciebie kwitnie? To że przekwita nie jest czasem spowodowane naszą złą opieka nad kwiatkiem tylko po prostu koleją rzeczy. :D
Grupowe fotki fotki śliczne i sukulencików i storczyków. ;:138

No dobra trochę pochwaliłam, trochę się pomądrzyłam :wink: a teraz zmykam spać.
Ale będę tu zaglądać jeszcze. :D
Awatar użytkownika
ingga
500p
500p
Od: 7 paź 2009, o 10:27
Kontakt:

Post »

mniodkowa pisze: ingga - a dziękuję :oops: nie ukrywam, że i mi się firanka podoba bardzo, ona ma takie brązowo beżowe paseczki mięciutkie jakby z misia (była jeszcze z paseczkami bordowymi); ale Ty nawet nie pytaj ile kosztowała ;:89 ;:14

jednak spytam :wink:

bardzo mi sie ta firanka podoba bo ja chyba z rok szukałam firanek w pionowe delikatne pasy/paski/paseczki
I ostanio nawet znalazłam i sa ok, ale w porównaniu do twojej wypadają blado
moja jest matowa, a Twojana zdjęciu wyglada że troszkę blyszcząca.

Mozesz napisac mi gdzie je kupilaś - tzn czy to był jakiś "zwykły" sklep czy moze jakaś sieciówka typu castorama - to wtedy mialabym szanse znaleź je u siebie. :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

witajcie po weekendzie :wit , w piątek burza zabrała mi net i nie udało mi się zawitać na FO a weekend jakoś jak zwykle za szybko mija.. :( ale już pędzę z podziękowaniami za liczne wizyty i miłe słowa w kierunku moich zielonych ;:180 ;:196

kociara - Krysiu rozbawiłaś mnie tym stwierdzeniem :;230 faktycznie, jak nie miałam żadnego mam 4 pędy to zatrzęsieniem można to nazwać :P też mi to podejrzane, że tak od środka gubi te kwiatki, jeden pąk miał nierozwinięty i też sobie w sobotę odpadł, ale drugi pęd trzyma się w najlepsze ;:108

AnnaAgnieszka - dziękuję ;:196

elcia1974 - czyli mam uciąć gdzie popadnie...? ale chcąc dosadzić to chyba trza będzie zmienić doniczkę na większą, coby za ciasno nie było hm? :)

ninad - dziękuję ;:196 choć ta bordowa gloksynia jakaś oszukana chyba, bo te 3 ciemne kwiaty już sobie zwiędły a pozostałe maja kolorek jasny i białe obwódki.... :twisted: czyżby pofarbowali je w sklepie...? hehe

justus27 - ;:196 , ja mam nadzieję, że to efekt przekwitania krówki a nie mojej kiepskiej ręki ;:223

arlet3 - dziękuję za wizytę i zapraszam częściej :) faktycznie z fiołeczkami już tak robię jak dziewczyny poradziły, obcinam zwiędłe kwiatki i listki i chyba faktycznie na lepsze im to wychodzi... dobre rady nie są złe ;:108
krówkę posiadam jakieś 2 miesiące, przesadziłam ją do tej szklanej doniczki, ale już przesadzając miała 2 kwiatki zwiędłe, więc swoją rękę chyba wytłumaczyć jakoś mogę :P choć może w złym miejscu stoi...? na stole w salonie, 2m od okna południowego...
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ah te limity uśmieszków...

c.d.
ingga - firanka kupiona w Suwałkach w jakimś tam sklepie, chyba żadna sieciówka, choć jak będę na mieście to sprawdzę jego nazwę... koszt... zdarli ze mnie za obszycie, więc w sumie wyniosła mnie 300zł, sama firanka jakieś 180, reszta to cięcia i szycie :( ile dokładnie za metr wyszło mogę zobaczyć w sklepie, bo nie pamiętam zupełnie, kupowana 1,5 roku temu... takiej w żadnej castoramie itp sklepie nie widziałam, ona z organtyny jest, w odpowiednim świetle ładnie się mieni :) jak chcesz to możemy się dogadać, wyślesz mi pieniążki a ja kupię i Ci wyślę paczuszkę :)

No a teraz pochwalę się moimi sobotnimi zakupami w Kauflandzie :D

ObrazekObrazekObrazekObrazek

kolekcja kalanchoe się mocno powiększa hihihi ale nie mogę się im oprzeć, szczególnie jak kosztują 4,99 :D

A oto gift od męgo ;:167 w piątek - tak bez powodu podobno... ;:224
ObrazekObrazek

i nawet pachną :tan

No to sobie popisałam trochę, mam nadzieję nie uśpiłam nikogo i będziecie odwiedzać mnie jeszcze :uszy
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit
Bardzo ładne roślinki.
Bardzo zaciekawił mnie sit spiralny ciekawy okaz .
Takiej roślinki jeszcze nie widziałem.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa ;:196 - Aga,cudowna jesteś ;:108 .Tak wspaniale poprawiasz mi nastrój,a tego mi trzeba,że ho,ho.
Kalanchoe wspaniałe,to pomarańczowe łapie za oko!!!!Fiołeczek - jak sama nazwa wskazuje,prześlicznie fioletowy.
Na prezenty "bez powodu" to jestem szczególnie wyczulona - zwłaszcza jak pachną :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Adam12222 - zapraszam częściej ;:180 sit zakupiony całkiem niedawno w Biedronce, za 6,49 :D być może jeszcze są, oblukaj w swoim mieście :)

kociara - Krysiu u mnie parapety otworem na nowych gości ;:4 a czemu nastrój popsuty był? choć mogę zrozumieć, weekend się skończył... mi też nie do śmiechu z tego powodu :evil:

mój ;:167 takie prezenty robi mi co jakiś czas, na przekór wszelkim okazjom za to :P

aaaa... a jeszcze mam znalezionego między fiołaskami w sklepie ułamanego listeczka (nie ja! ;:224 ... poważnie) więc sobie go przemyciłam i posadziłam, zobaczymy, czy coś z tego będzie ;:170
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa - Aguś,ja to już w takim wieku,że zawsze niedziela ;:108
Zimno się u mnie zrobiło,moja Zuzia zasmarkana;jeszcze nie skończyłam z jedną chodzić do weta (myślałam,że dziś do kontroli
i koniec),to pewnie trzeba będzie z następną :( :( .
Bardzo mądre powiedzenienie : "abyśmy zdrowi byli" - nie zawsze się sprawdza :( ;:108
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Na pewno będę zaglądał i podziwiał.
Fajnie by było sobie kupić w biedronce ale mi pada co tylko tam nie kupie nie mam szczęścia do kwiatków z biedronki i dałem sobie spokój . Mam paproć z biedronki to rok się męczyłem z nią , ale zaczyna teraz do siebie dochodzić ale ciężko było.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś peperomkę możesz ciachac, gdzie chcesz, a jeśli chodzi o dosadzenie to masz rację. W tym wypadku większa doniczka
jest jednak niezbędna. :wink:
Fajne kauflandowe nowości. Niech długo i obficie kwitną. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”