Camellia - tak wygląda Louise Odier - nigdy nie pokazywałam całego krzewu, a są tam dwie sztuki ze względu na ścianę ale co tam. Można ją poprowadzić jako krzew.
Jarko - zrób zdjęcie Bicolor - jestem ciekawa jak wygląda ta róża.
Annes 77 - jeśli pojedyncze róże z gatunków zakwitających w maju nie są dla Ciebie różami to czym są? To dla mnie dziwne zachowanie początkującej różomaniaczki, powinnaś się cieszyć że już są róże które kwitną, a nie odbierać im palmę pierwszeństwa. Zobaczymy - co w tym roku będzie pierwsze z różami pełnymi - Wrocław czy Poznań?
Asiu - tą tak dużą różnicą jestem zdziwiona, trzeba będzie patrzeć jak będzie wyglądać sprawa w OB.
Giosiaczek23 - dzięki, nie wszystkie są cudeńkami ale staram się kupować nowe odmiany nie dostępne na naszym rynku.
Następne pąki:
Newada - dwa pierwsze białe pąki już są.
Chianti - u tej angielki po przymrozkach uratowało się może z 6 paków.
Agnes - na razie jeden pąk żółty, po ataku kwieciaka nie mam już połowy pąków na krzewie.
Dla Ani - tak wygląda u mnie pełna róża - tu wymieniona Mary Rose.
Tu pąk jednej z róż historycznych z Czech - nie pamiętam jakiej - cieszy jednak pierwszy pąk.
Na koniec Cardynal który po deszczach rozjechał się kompletnie - musiałam podwiązać ale po kwitnieniu będę go ciąć.