Moje bagno :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje bagno :)

Post »

Francesca pisze:Słuszny podział ról, mój M czasami forsuje własne pomysły, ale ostatnio doszłam do wniosku, że one psują moją wizję i postaram się je ukrócić. Zejdzie do roli posłusznego wytycznym wykonawcy .
Może nie jestem wiekiem równy z wami ale to co czytam mi się nie podoba czemu mężczyzna ma być tylko wołem do pracy a sam nie może czegoś wymyślić i zrobić ?
My name is Daniel
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj :wit piękny masz ogród pozdrawiam
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

repas200 pisze:
Francesca pisze:Słuszny podział ról, mój M czasami forsuje własne pomysły, ale ostatnio doszłam do wniosku, że one psują moją wizję i postaram się je ukrócić. Zejdzie do roli posłusznego wytycznym wykonawcy .
Może nie jestem wiekiem równy z wami ale to co czytam mi się nie podoba czemu mężczyzna ma być tylko wołem do pracy a sam nie może czegoś wymyślić i zrobić ?
Na początku nie widziałam, czy my takie stare czy młode, już wiem - stare :;230

repas200, mój M to złoty człowiek ;:167 , ale nie ma talentu do planowania przestrzennego, nie jest nijak uzdolniony plastycznie, żadnego zmysłu technicznego, a zna się znakomicie na prawie, historii, polityce i ...sporcie - znaczy się taki bardziej humanista :wink: :D

ellap75, no nie powiem, super to wszystko wygląda, proszę przekazać M ;:180 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
repas200
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 13:49

Post »

Francesca to zwracam honor :;230 Bywa i tak że nie każdy jest uzdolniony plastycznie :;230
My name is Daniel
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

ellap75 pisze:Wiosna w moim ogrodzie:
ObrazekObrazek
Witaj Elu, dla tej róży będę tu często zaglądała :D
Podziwiam porządek jaki zaprowadziliście na działce ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No to teraz rozpoznaję sąsiadkę Agaty :D
Wcale się nie dziwię, że Cię namawiała na wątek.
Mam pytanie o ognosko.
Na czym jest ono palone?
Cz na kamieniach?
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Czekamy na twoją wiosnę Elu. Zrobiłaś nam smaka i co? Zniknęłaś? Wracaj! ;:14
Awatar użytkownika
Berry
100p
100p
Od: 22 lip 2010, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hovawart mmmm cudowna rasa, dwa w jednym niania i stróż, rozmyślałam na jego temat swego czasu, a wylądowałam z dwoma "północniakami" :;230

Nie wygląda aby utył, a przynajmniej skrzętnie talie chowa za trawkami, no i wiele się nie pomyliłam bo to prawie jak krewniacy

Świetne miejsce na ognisko, zazdroszcze inżyniera (planowania i solidności), mój M chętny tylko do kopania i to za namowami, bo sama nie wyrabiam i do cięcia sam z siebie czasem, ale raczej amatorskiego i na oko, bez względu na właściwy czas i zasady. No ale człowiek uczy się całe życie. Ja bym chciała zaplanować swój ogród nie wierzę w swoją intuicję ;:224

No i melioracja (albo coś podobnego - osuszenie, izolacja i odprowadzenie wody z pobliża budynku) nas też czeka, działka sezonowo bywa podmokła, a od poprzedniej wiosny musieliśmy zostawić popę w piwnicy i nawet jak były mrozy -20 to musieliśmy z codziennie wypompowywać wodę, całą zimę od listopada do lutego no i znów od maraca, ale już doraźnie. ;:223
Mój pierwszy ogródek
Pozdrawiam
Jagoda
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p
Od: 5 lip 2010, o 13:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Margo2 Ognisko palimy na którymś z dwóch fragmentów z kostki, zależnie od wiatru. Myslimy jednak o kupieniu takiej stalowej misy, będzie mniej sprzatania.
Wiosna w pełni. Jak mówiłam mój ogród nieszczególnie wygląda wczesną wiosną. Pierwsze to zdjęcie z końca marca, szaro, buro i straszno. Teraz jest już zancznie lepiej. Zakwitły magnolie. Mała alba ma kilkanascie kwitów mimo że nie sięga mi do pasa. Susan ma jeden jedyny kwiat, ale za to jaki :tan
Wczesne tulipany już przekwitają. Na ich przykładzie widac jak dużo ciepla dają mury domu, teoretycznie dobrze ocieplonego. Kwitnienie zaczyna się od domu, najdalsze (2m) zakwitają po ok 2 tygodniach. Kwietnie forsycja, w tym roku wyjątkowo pięknie. Moje rośliny do zadania specjalnego - walka z chwastami- czyli fiołki, barwinki wyglądają teraz zjawiskowo. zakwita pierwszy różanecznik. Jest cudownie, szkoda ze do pracy trzeba chodzić ;:223
ObrazekObrazek
Wiśnia amonagawa
Obrazek
Forsycja
Obrazek
Fiołek wonny
Obrazek
Magnolie
ObrazekObrazek
RH NN
Obrazek
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Ja myślę, że przy domu jest cieplej nie dlatego, że przepuszcza coś z wewnątrz, tylko dlatego, że ściana domu nagrzewa się od słońca. Jest stary sprawdzony sposób podgrzania rabaty. Na środku umieszcza się ciemny kamień. To wystarcza, żeby wokół było ciut cieplej i szybciej śnieg się topił.
Amanogawa zjawiskowa :)
Agata
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Mnie też ta wiśnia powaliła, jest przepiękna ;:138
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p

Post »

Wiśnia dopiero zaczyna. M. jej nie lubi, twierdzi że za szybko przekwita, ale moim zdaniem jest ładna nawet w lecie, ma ciekawy pokrój i ładnie przebarwia się jesienią.
Agata, faktycznie, nie pomyślałam o tym ;:14 To południowa strona i ciemna cegła. Czasem rzeczy oczywiste nie są oczywista, IQ mi się zawiesił :roll:
Moja ulubiona róża veilchenblau bardzo ucierpiała tej zimy. Musiałam wyciąć 2/3 najstarszych pędów, kwitnienie będzie słabe. Chyba zrobię wyjątek i jednak dam jej kołderkę przy podstawie następnej zimy. Resztę delikatnych roślin może mróz trafić, ale jej nie odżałuję.
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witaj
Na początek gratki dla M i Ciebie za ogniskowy kącik.

Moja veilchenblau tez chyba przemarzła :( a jeszcze tak niedawno miała piękne zielone pędy - teraz sa brązowe. Jak myślisz odbuje od korzenia?
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
ellap75
200p
200p

Post »

Edyta, róże są twarde, jeszcze mi się nie zdarzyło że zmarzły całkiem. Od jakiegoś czasu nawet ich nie kopczykuje. Moja veilchenblau zmarzła dziwnie. Musiałam usunąć najstrsze pędy, grube na fi 5cm. Dziwne, bo powinny zmarznąć młode, niezdrewniałe. Może były już uszkodzine po zeszłej zimie? Veilchenblau wypuszcza niestety mało pędów z podstawy, co roku najwyżej 2-3. Zostaw ją, powinna niedługo dać znać czy żyje. Moja wypuszcza młode liście, pędy jeszcze nie.
Awatar użytkownika
Berry
100p
100p
Od: 22 lip 2010, o 14:39

Post »

Śliczna ta wiśnia, a magnolie mnie czarują, ale nie one nie dla mnie, śliczna wiosna u Ciebie, no i widzę dostojnego towarzysza zawsze blisko aparatu :lol: śliczne psisko, ale to już mówiłam, ahhh jakbym go wytarmosiła ;:65 , ugłaskaj go troszkę ode mnie
Mój pierwszy ogródek
Pozdrawiam
Jagoda
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”