Mój ogród - kwiaty i motyle.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - kwiaty i motyle.

Post »

Studiuję zootechnikę.Nie było tak źle :wink:
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj Cherryberry :wit

Ja już byłam u Ciebie....ale chyba wcięło mój post, nie wiem dlaczego....
Twój ogród zapowiada się bardzo interesująco ;:108 Masz dużo ciekawych roślin- taka czerwona roślinka -to chyba fuksja-(miałam kiedyś i żałuję,że mi nie przetrwała), super też wygląda wjazd na posesję i rosnące obok roślinki. Chciałabym,abyś też pokazała dokładniejsze ujęcia tych części ogrodu i w ogóle zdjęcia roślin w grupach... Niestety nie wszystkie zdjęcia mi sie wyświetlają, a z chęcią pospacerowałabym po Twoim Królestwie ;:108
Zimowity pięknie kwitną w tym czymś żółto-zielonym- czy to macierzanka cytrynowa?

Miłego dnia. ;:7

Czekam na zdjęcia :D
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Witaj Aniu ! ;:138 Ann-ka72
Aż się rozsłoneczniłam ;:3 czytając tyle pochwał ! To bardzo miłe i zachęcające do dalszego działania :heja . Roślina z czerwonymi, podłużnymi dzwonkami to rzeczywiście fuksja. Już ją schowałam(na razie do szklarniaka) razem z innymi fuksjami. Na pewno będę je ukorzeniać, jak przytnę przed zimą. Gdybyś była chętna na szczepki, to daj mi znać na PW, OK ? Może coś u ciebie podpatrzę na wymiankę ;:108 , to uzgodnimy.
Ta żółta roślinka to jak napisałaś-macierzanka cytrynowa. Nie masz jej ? Rozmnaża się z pędów, więc będę próbowała ukorzenić i przetrzymać przez zimę w szklarniaku.
A jeśli chodzi o zdjęcia, to mam z nimi mały problem. Jak będzie więcej czasu, powklejam jeszcze raz, to zimą sobie pooglądamy.
Pozdrawiam
cherry-Lidka
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witaj Lidko. Fajny zwierzyniec.
Widzę u ciebie starca, co robisz z nim na zimę. Czy on zimuje?
Mam ich sporo i nie chciałabym stracić a czytałam, ze trzeba przechować jak pelargonie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lideczko pierwszy raz wpadłam do Ciebie ale nie ostatni bo jest na co popatrzeć.
Sporo zdjęć się nie wyświetla więc czekam na powtórkę a zima niedługo więc będzie więcej czasu.
Widzę,że jesteś dobrym obserwatorem przyrody a to nie zawsze idzie w parze z miłościa do przyrody..
Urzekł mnie szarłat wielokolorowy i macierzanka cytrynowa mająca wyjątkowo ładną zieleń właśnie z takim słoneczno-cytrynowym światłem.
Czy piłaś z niej herbatkę bo ciekawi mnie czy wyczuwa sie smak czy tylko w zapachu nutkę cytrynową ?
Interesuje się ziołami i stad pytanie.
Pozdrawiam cieplutko i do następnych odwiedzin.
Zapraszam tez do siebie bo czytam,ze korzystasz z wymian.
Dobry sposób na zdobycie ciekawych roślinek.
Zakupy też wole robić u forumowiczów bo po kilku wpadkach w sklepach internetowych straciłam serce a tu tanie i pewne zakupy.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

wyczytałam u kogoś gdzie cię szukać :D szkoda tylko ,że nie widzę większości fotek i wiem tylko tyle co poczytałam :( (m.inn.,że masz córkę w wieku mojego syna,też studenta)-mam nadzieję ,że z czasem bedę mogła więcej fotek oglądać-ja daję w imageshacku i nie mam żadnych problemów-pozdrowionka ;:3
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Witajcie, kobietki !

Marylko-ja te krzaczki starca mam w gruncie 2 lata i nie chowam na zimę, tylko okrywam gałązkami. Na wiosnę wygląda, jakby nie żył, ale potem odbija z korzenia. Nie wiem, może ma tu cieplutko, bo rośnie na czarnej agrowłokninie w otoczeniu kamieni, które kumulują ciepełko ...

Rybeczko-zdjęcia będę naprawiać w listopadzie, bo teraz mam urwanie głowy w pracy i w domu i się po prostu nie wyrabiam. Jak będą naprawione, dam ci znać na PW. aha, będę trenowała wstawianie linku do swojego wątku, to szybciej mnie znajdziecie..
A zdjęcia też mam w imaheshacku i nie wiem, co się dzieje, że znikają.. Może jakiś hacker się na nie uwziął ?? :;230

Christin-Krysiu-witam cię serdecznie i pierwszorazowo !
Co do macierzanki cytrynowej to przyznam, że mi smakuje w herbatce po prostu jak macierzanka, a nazwa cytrynowa-odnosi się raczej do koloru liści. Fajnie, że interesujesz się ziołami, bo ja w jakimś stopniu też. To znaczy, że wierzę w ich skuteczność i często stosuję. Zbieram też sama, suszę i piję herbatki albo .... w trochę mocniejszej postaci, tzn. nalewki.
Częstuję znajomych i pytam, co to jest ... Czasami mam ubaw, bo wymyślają takie fantastyczne rzeczy, że aż :;230 . To zamiłowanie do ziół mam po mamie, która kiedyś "robiła" w mojej miejscowości prawie za znachorkę ... Jeszcze dzisiaj niektórzy pytają, czy mam ziółka na to czy na to ...

Pozdrawiam
Cherry
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Lidko to pocieszyłaś mnie ;:196 już się nie martwię o starce, okryję je porządnie tylko.
A to ważne bo i miejsca mało na przechowywanie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lideczko to podobnie jak w mojej rodzinie od pokoleń główne leczenie to zioła.
Oj pewnie miałybyśmy sporo tematów do pogawędek.
Zapraszam Cię do mojego wątku o ziołach czyli "Apteka na działce" i będzie mi miło jeśli zechcesz podzielić się swymi doświadczeniami z roślinami leczniczymi z własnych upraw lub zbieranych na łąkach itp
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Witaj, Christin ! :wit
Odwiedziłam cię w wątku zielarskim. Ty to dziewczyno masz wiedzę ! ;:138 Chętnie skorzystam z twoich porad. Postaram się wynaleźć jakieś ciekawe recepty zielarskie mojej mamy, które na pewno warto wykorzystać.
Pozdrawiam
cherry Lidka
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lidko :wit

wpadłam z rewizytą :) Przyjemnością się przespacerowałam po Twoim ogrodzie, szkoda tylko, że wiele fotek się nie wyświetla.... Liczę na jakąś powtórkę ;:108 Może spróbuj umieszczać fotki przez ImageShak'a ? Nie ma tam limitu zdjęć, i chyba rzadziej są problemy z ich wyświetlaniem...
Zwierzyniec super !!!Zimowity - cudo !!!! Fuksje piękne - mam też te różowo -fioletowe :) Fajnie wygląda ten podjazd z boku domu :)
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Witam wszystkich tu zaglądających ! ;:138

Przepraszam, ale do końca października naprawdę nie będę miała czasu, żeby odtworzyć zdjęcia :(
Ale za to w listopadzie od razu się za to zabiorę. Sama się tym denerwuję, ale postaram się, żeby było co oglądać. Wszystko przez te delegacje. Teraz mam ostatnią(tak przynajmniej mówi szef) i dłuuugą -w tym roku.

AgaNet- dzięki za odwiedzinki ! Fajnie czytać takie pochwały. Ale w końcu po to się to robi, żeby sobie i innym sprawiało to przyjemność(nawet samo patrzenie). Ja też lubię takie "wizualizacje" w ogrodach innych forumowiczów. Czasami czuję się tak, jak bym tab była w realu.
Pozdrawiam wszystkich !
cherry Lidka
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W takim razie życzę miłej i przyjemnej pracy na delegacji - nigdy tego nie lubiłam ale cóż ... jak mus to mus.
Wracaj szybko i czekamy na fotki.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Czekamy cierpliwie.
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Witajcie, już jestem z powrotem ! :wit
Tak jak obiecałam, zabieram się do nadrabiania zaległości na forum. Byłoby szybciej, ale po powrocie z delegacji dosyć się mocno rozchorowałam(paskudny wirus), no i nie miałam siły dosłownie na nic. Cały tydzień zleciał i dopiero wczoraj wylazłam z betów. Aż żal mi tylu straconych dni, bo przez to mam zaległości w zabezpieczaniu roślin na zimę. Ale postaram się nadrobić w przyszłym tygodniu, bo pierwszych kilka dni tygodnia ma być podobno ładnych. Teraz nadrabiam przy komputerze. Uparłam się, żeby wreszcie wstawić swój podpis i link do strony. Próbowałam, próbowałam - no i końcu odniosłam zwycięstwo.
Dziękuję wszystkim, którzy mi w tej sprawie służyli pomocą. Dziewczyny - przesyłam Wam buziaki ;:196 , wolne od wirusów. W najbliższych dniach postaram się zrobić poprawki we wcześniej umieszczonych zdjęciach, no i pokazać parę nowych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”