Doniczkogrodek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Doniczkogrodek Katarzynki

Post »

Obrazek Obrazek ObrazekTo białasek :ratowany od połowy maja Na jednej łodyżce kwiatek jest w dobrej formie ale z drugiej spadły oba .Jeden był w pączku nie zdążył się rozwinąć :( .Nie wiem czy zdjęcia to ujęły ale listki są pomarszczone cały czas mają dużą wilgotność robię im kąpiele może za rzadko? bo co dwa tygodnie.Najbardziej jednak martwi mnie środkowy listek nie dosyć że pomarszczony to jeszcze zmienia kolor :(
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, ciężko mi powiedzieć, czy dwa tygodnie to rzadko- najlepiej widzisz Ty sama, czy korzenie nie są za suche...
A kolor liścia nie jest przypadkiem spowodowany słoneczkiem? :wink:
Ja też mam takiego choruszka, który po długim staniu w akwa wypuścił nowego, normalnego liścia ;:108
Myślę, że musisz cierpliwie czekać, obserwować go i w razie czego interweniować :wink:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wiolu korzonki z obserwacji są jak u innych czyli w normie.Słońce raczej niema co zaszkodzić bo on stoi w tym moim ciemniejszym pokoju.Słońce tylko gdzieś koło 17 przez jakąś godzinkę i pod wieczór też koło godzinki. Dałaś mi nadzieję pisząc o swoim ,teraz czekam, może coś się ruszy u niego .
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Śliczna nowość z falenopsisa ;:108
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Damian czy chodzi ci o tygryska? bardzo się cieszę że go kupiłam a jak pięknie pachnie z rana i w pochmurne dni :D Obrazek Obrazek ObrazekA to dendrobium od mojego mężusia ;:167 chyba na zakończenie roku szkolnego ;:112 ale ja już dawno zakończyłam edukacje.Tak czy tak, sprawił mi ogromną radochę .Więc teraz zaczynam przygodę z tym gatunkiem.
Awatar użytkownika
izka
50p
50p
Od: 21 cze 2010, o 18:27

Post »

katarzynka575 pisze:Damian czy chodzi ci o tygryska? bardzo się cieszę że go kupiłam a jak pięknie pachnie z rana i w pochmurne dni :D Obrazek Obrazek ObrazekA to dendrobium od mojego mężusia ;:167 chyba na zakończenie roku szkolnego ;:112 ale ja już dawno zakończyłam edukacje.Tak czy tak, sprawił mi ogromną radochę .Więc teraz zaczynam przygodę z tym gatunkiem.
piękniutki :)
Zapraszam
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Od: 9 wrz 2009, o 03:23
Kontakt:

Post »

I jaki intensywny piękny kolorek :) pozostałe również boskie :)
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Śliczne dendrobium, ja też właśnie dostałam podobne ;:138 (inny kolor)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Dzięki dziewczynki za odwiedzinki :D kolor mocno bordowy że ciężko mi uchwycić fotką ale bardzo mi się podoba.Wiem że jeszcze były białe z obrzeżem różowym i całe białe.No ale ten od mężusia ;:167 przecież najładniejszy, tym bardziej że niedawno słyszałam od niego że już tych storczyków chyba wystarczy a tu taka niespodzianka :D
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu jeszcze raz przejrzałam uważnie Twój wątek, Twoja cambria też jest śliczna ;:108 ;:138 a dendrobium widziałam takie w LM są cudne na żywo. :shock:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Arletko tak ale twoja ma piękny kolor,a dendrobium mężuś ;:167 kupił w tesco .Perlic też kupiłam w tesco.Zawsze jak idę na zakupy a często tam jestem to muszę iść inną alejką albo odwracać głowę jak przechodzę obok storczyków :;230 bo chyba za każdym razem wracałabym z jakimś.Właśnie, to już jest UZALEŻNIENIE dzisiaj kupiłam następne cudo :heja . Ma drobne i dużo kwiatuszków wygląda jak jaśmin albo jak kwitnąca wiśnia .Polowałam na niego bo kiedy kupowałam tygryska one już były za 30 zł. postanowiłam że zaczekam ;:65 na obniżkę i proszę 10 dni później kupiłam go za połowę ceny, super :tan
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ja dziś byłam u nas w tesco i nic ciekawego nie było :(
A co do Twojej nowości to czekamy na foto ;:65 ;:108
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Za chwileczkę wstawiam a co do tesco to w Łodzi cały czas człowieka kuszą nawet jak już sprzedadzą wszystkie dwa ,trzy dni i już pełne regały ;:223
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś zrobiłam maraton po sklepach i nic ;:223 nic ciekawego za te ceny ;:14
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Arletko może i dobrze bo przecież wiesz jak to jest, kurcze te parapety nie chcą się rozciągać .Teraz proszę moja nowinka ;:112 Obrazek ObrazekDopiero jak przyniosłam go do domu zauważyłam że zamiast dwóch pędzików miał trzy tylko ten jeden wyrastał ze środka zamiast listka i już był ułamany ale tak zostawiam. Obrazeka tak wyglądają jego listki najpierw sie troszkę zaniepokoiłam ze może coś mu dolega ale to jego uroda chyba Obrazek a to mój pomysł na ZACIENIENIE listków w samo południe żeby listki się nie poparzyły. Mężuś ;:167 w trybie natychmiastowym wykonał Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”