An-ka - super że jednak Ci się udało!!! Zakupy też udane, teraz tylko dobre podłoże i można zachwycać sie każdego roku pięknym kwitnieniem

Poszukam tej azalii Chanel, skoro polecasz

Asia68- dzięki za miłe słowa.A azalie wielkokw. poobserwujesz, jeśli nie poradzą sobie, to posadzisz na to miejsce hortensje lub różaneczniki, jest taki wybór rośli do miejsca zacienionego, że coś na pewno znajdziesz. Ale myslę,że jednak azalie będą zadowolone

Kilka fotek dzisiejszych.
Wierzba japońska.

Szafirki w końcu pokazały się, tylko czy one nie są za bardzo kudłate?Na zdjęciach na forum inaczej wyglądają.Może to deszcze ....

Pytanie do znawców: Powojnik Barbara Dibley- w ubiegłym roku i 2 lata temu miał uwiąd, w tym roku po podsypaniu nadmanganianem potasu jest dobrze, tylko zastanawiają mnie liście takie wzorzyste po tej stronie co był uwiąd... pączków ma dużo, pędów też wypuszcza sporo... Pędy powyżej tych przebarwień są już zdrowe... martwić się tym? Pewnie jeszcze zapytam się w dziale Powojniki.

I mój prezent od znajomego/zaprzyjaźnionego pana.Dostałam wczoraj, rozmawialiśmy tydzień temu tak niezobowiązująco o sadzonkach pióropusznika strusiego i miałam przyjść któregoś dnia po małe roślinki... Wczoraj mi to p.Arek przytaszczył

No i teraz mam problem, bo muszę coś z tym zrobić,a jeszcze nie mam dobrego pomysłu na taki zacieniony zakątek, miejsce nie przygotowane, a i skalniak koło wierzby jeszcze nie skończony.... te deszcze mnie dobijają. Chyba się upiję z okazji Dnia Dziecka

Miłego dnia życzę wszystkim odwiedzającym