Uwielbiam takie porównania. Czasami wydaje nam się, że niewiele zrobione ale gdy popatrzymy na stare foty to widać ogrom włożonych prac.
Co nowego u jol_ki - 2010
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Co nowego u jol_ki - 2010
Jolu, ogromne zmiany zaszły w Twoim ogrodzie.
Uwielbiam takie porównania. Czasami wydaje nam się, że niewiele zrobione ale gdy popatrzymy na stare foty to widać ogrom włożonych prac.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu,ależ cieszy oko taki widok
Ja już sobie wyobrażam jaka musisz być szczęśliwa
Ja już sobie wyobrażam jaka musisz być szczęśliwa
Pozdrawiam Magda 
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Magduś, Wiolu, rzeczywiście, jestem szczęśliwa z powodu zmian, jakie zaszły w moim ogrodzie
Dziś została wkopana na miejsce nowa pergola wykonana przez mojego tatę, posłuży za podporę milinowi, który właśnie zaczął się puszczać ;)
Kolejna pergola dla powojnika i róży już prawie gotowa, za kilka lat, gdy wszystkie rośliny podrosną to dopiero będzie ładnie!
Biedroneczko jeśli chcesz, mogę Ci wysłać floksy i serduszkę, u mnie są już dość rozrośnięte - daj znać.
Moniko witaj
mam nadzieję, że u Was już lepsza pogoda.. masz racje, gdyby nie ciągły brak kasy to ogród pewnie byłby już cały zrobiony ;) jest jednak jeden plus robienia ogrodu pomalutku- każda, najmniejsza posadzona roślina czy nowo założony kawałek trawnika ogromnie cieszy
hmmm pytasz o rozmnażanie czosnków... zauważyłam, że po kilku latach wypuszczają młode cebule, poza tym można je rozmnożyć z siewu, jednak pewnie potrzeba kilku lat, żeby taka cebulka z siewu zakwitła
ja nie należę do mega cierpliwych osób i kupuję czosnki, zwykle na wyprzedaży w dużych marketach.. uwielbiam czosnki i przyznam, że mam ich sporo 
Dziś została wkopana na miejsce nowa pergola wykonana przez mojego tatę, posłuży za podporę milinowi, który właśnie zaczął się puszczać ;)
Kolejna pergola dla powojnika i róży już prawie gotowa, za kilka lat, gdy wszystkie rośliny podrosną to dopiero będzie ładnie!
Biedroneczko jeśli chcesz, mogę Ci wysłać floksy i serduszkę, u mnie są już dość rozrośnięte - daj znać.
Moniko witaj
hmmm pytasz o rozmnażanie czosnków... zauważyłam, że po kilku latach wypuszczają młode cebule, poza tym można je rozmnożyć z siewu, jednak pewnie potrzeba kilku lat, żeby taka cebulka z siewu zakwitła
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
W takim razie ja też będę musiała dokupić. W ub.roku już nawet jakieś nowe wsadziłam i zauważyłam, ze mają pączusie. Są mniejsze i widać, ze szybciej się rozmnażają z cebul. Ciekawe jakie będą ich kwiaty
Ten duży, fioletowy, jest cudowny - właśnie takich muszę nabyć więcej i powsadzać w wielu miejscach - wyjątkowo mi się podoba
U Ciebie pieknie, bo już rosną w grupie i to daje świetny efekt 
- coccinella
- 1000p

- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Joluś, serce moje, na Niemcy chcesz słać? Może w następnym roku mnie posłuchają i jednak wzejdą....
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj ślicznie u Ciebie 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
-
jol_ka
- 1000p

Moniq ten fioletowy jest rzeczywiście wyjątkowy, ma dużo ciemniejszy kolor od "standardowych" czosnków.. też bardzo mi się podobavertigo pisze: Ten duży, fioletowy, jest cudowny - właśnie takich muszę nabyć więcej i powsadzać w wielu miejscach - wyjątkowo mi się podoba![]()
muszę go przesadzić na różaną rabatę, tam dopiero będzie super wyglądał!
mogę i na Niemcy ;) tylko nie wiem, czy poczta polska da radę dostarczyć je w dobrej kondycjicoccinella pisze:Joluś, serce moje, na Niemcy chcesz słać?
roza333 dziękuję, ale skąd to zawstydzenie??
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- coccinella
- 1000p

Joluś, kochana, będziemy dopiero na początku lipca w pl.
-
jol_ka
- 1000p

kochana, początek lipca tuż tuż ;) daj mi znać przed wyjazdem gdzie i kiedy mam wysłać, może coś jeszcze sobie upatrzysz z moich roślinek?coccinella pisze:Joluś, kochana, będziemy dopiero na początku lipca w pl.
a teraz kilka wczorajszych fotek:
posadzony jesienią ub roku powojnik Omoshiro rozwinął pierwszy kwiat

nowa pergola - będzie się po niej piął milin...

i wiąz karłowy

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- coccinella
- 1000p

Joluś - a mi wszystko jedno, co masz, to dawaj ;)
A tak serio - u mnie miejsca pod dostatkiem... Mogę Ci sprezentować za to 2 małe hosty.
A tak w ogóle, to pergolę masz fajną, tą nową. Prosta i pomysłowa
A tak serio - u mnie miejsca pod dostatkiem... Mogę Ci sprezentować za to 2 małe hosty.
A tak w ogóle, to pergolę masz fajną, tą nową. Prosta i pomysłowa
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Pomysłowa i oryginalna ta pergola. Bardzo mi się podoba.
Muszę pokazać ją mojemu m
Muszę pokazać ją mojemu m
-
jol_ka
- 1000p

Biedroneczko przypomnij się przed waszym przyjazdem
Dziewczyny, do wykonania tej pergoli wykorzystaliśmy pozostały po budowie stempel i kilka listewek przyciętych z desek
Niestety nie jest to mój oryginalny pomysł, podobną, acz lżejszej wersji pergolę wypatrzyłam w jednym z ogrodów w pobliskiej wsi
Tam pnie się po niej powojnik.
Dziewczyny, do wykonania tej pergoli wykorzystaliśmy pozostały po budowie stempel i kilka listewek przyciętych z desek
Niestety nie jest to mój oryginalny pomysł, podobną, acz lżejszej wersji pergolę wypatrzyłam w jednym z ogrodów w pobliskiej wsi
Tam pnie się po niej powojnik.
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu,a dlaczego mnie się ubzdurało, że Omoshiro miał być biały?
Piękny jest
I wiąz taki dorodny.
Mojego częściowo musiałam przyciąć,bo przemarzł
Piękny jest
I wiąz taki dorodny.
Pozdrawiam Magda 
-
jol_ka
- 1000p

Magdo w ubiegłym roku kupiłam 4 powojniki, 2 z nich są białe a 3ci biały z różową pręgą stąd Ci się pewnie ubzdurało ;)Karolcia pisze:Jolu,a dlaczego mnie się ubzdurało, że Omoshiro miał być biały?
Piękny jest
I wiąz taki dorodny.
O wiąza drżałam całą zimę, wiało potwornie i wciąż zwiewało z niego agrotkaninę, którą był okryty.. na szczęście dał radę
dałam dziś do identyfikacji byliny z mojego ogrodu, których nazw nie znałam, oto one:
Telima wielkokwiatowa (Tellima grandiflora)

Bodziszek łąkowy 'Nodbeauty' Black Beauty? (Geranium pratense 'Nodbeauty' Black Beauty?)

Ukwap dwupienny (Antennaria dioica)

Żagwin zwyczajny variegata (Aubrieta deltoidea Variegata) lub macierzanka?

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
Joluś, ty jesteś zajęta a tak ci ładnie wszystko rośnie. Nietypowy ten bordowy bodziszek, bardzo mi się podoba. Jak tam pogoda u ciebie? Życzę więcej słoneczka.