Ogród - mój azyl - JolantaG cz.3
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
DANUSIU ,wiosną kupiłam 3 budleje ,białą ,czerwoną i niebieską , wszystkie pięknie kwitną .Niestety czerwona okazała się różową ,ale nie narzekam ,bo takiej jeszcze nie miałam ,niebieska ,nie wiem jaka, czy to nazwać niebieskim ,czy jasno fioletowym kolorkiem .Jedynie biała ,jest biała .
MARIOLU ,już w piątek możesz spokojnie tworzyć nową rabatkę .
MAJU ,OLU ,miodek pyszny ,ale jak to ze wszystkim bywa ,muszą być plusy i minusy .

MARIOLU ,już w piątek możesz spokojnie tworzyć nową rabatkę .

MAJU ,OLU ,miodek pyszny ,ale jak to ze wszystkim bywa ,muszą być plusy i minusy .

- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Witaj Jolu,
oglądam Twoje roślinki i ciekawe kompozycje, a także zakupy:-). Pięciornika Red Ace posadź w półcieniu bo w słońcu zrobi się żółty. Taka jego uroda. W szkółce widziałam jak ta odmiana stała nakryta ciemną siatką aby się wybarwiła odpowiednio. Siatka chroniła przed słońcem.
oglądam Twoje roślinki i ciekawe kompozycje, a także zakupy:-). Pięciornika Red Ace posadź w półcieniu bo w słońcu zrobi się żółty. Taka jego uroda. W szkółce widziałam jak ta odmiana stała nakryta ciemną siatką aby się wybarwiła odpowiednio. Siatka chroniła przed słońcem.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- JolantaG
Dziękuje .Właśnie mam zamiar posadzić tego pięciornika w półcieniu ,bo też wyczytałam ,że wtedy ładniej się wybarwia .kocica pisze:Witaj Jolu,
- JolantaG
DANUSIU ,MARIOLU ,MARYNO ,dziękuje .
Moje mieczyki dopiero rozpoczynają kwitnienie.

Ciągle pada i ta śliczna NN nie chce rozwinąć swych płatków .Może jutro wreszcie pokaże na co ją stać .

Lilia św.JÓZEFA

Jest to przetacznik kłosowy .Mam go od wiosny ,był bardzo maleńki ,a teraz jest już dość ładną kępką .Myślę ,więc ,że pięknie się rozrasta .Irena37 pisze:Jolu ciekawych roślin nakupowałaś a ile różności kwitnie, wszystko piękne, co to za kwiatek na czwartym zdjęciu taki różowy, czy duży się rozrasta? Dzięki za kalendarz, korzystam z niego. Miłej niedzieli.

Moje mieczyki dopiero rozpoczynają kwitnienie.

Ciągle pada i ta śliczna NN nie chce rozwinąć swych płatków .Może jutro wreszcie pokaże na co ją stać .

Lilia św.JÓZEFA

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Joluś pięknieje ten twój ogród coraz bardziej.
Z dnia na dzień jest coraz bardziej kolorowy.
Ciekawe jaka będzie ta liliowa piękność NN.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JolantaG
GRAŻYNKO ,oto ta piękność .W rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza .Aparat nie oddaje w pełni jej kolorku .kogra pisze:Joluś pięknieje ten twój ogród coraz bardziej.

Zakwitł RH.

PROSZĘ O PORADY ODNOŚNIE ŚWIERKU SREBRNEGO ,,GLOBOSA ,,,czy jest szansa ,żeby mógł rosnąć w takim miejscu ,jak na fotce .Jest pod daszkiem i od strony zachodniej .

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Świerk będzie się przechylał w stronę świała, bo od zachodu nie będzie go miał za dużo.
Może też wyłysieć od strony altanki.
Bardziej pasował by tam bluszcz na pieńku wyprowadzony jak róża.
Dla innych roślin może być za ciemno.
Może też wyłysieć od strony altanki.
Bardziej pasował by tam bluszcz na pieńku wyprowadzony jak róża.
Dla innych roślin może być za ciemno.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki