Mój ogródek - cilla77
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
cilla77 zajrzałam do Twojego zakątka i zamarłam...po prostu brak mi słów
jest piekny.
Hortensja po prostu tfu,tfu... żeby nie zapeszyć

Hortensja po prostu tfu,tfu... żeby nie zapeszyć

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oczywiscie wszystkim dziękuje za miłe słowa i serdecznie pozdrawiam!
Dziś wrzucę trochę aktualnych foteczek. Niestety pogoda nie dopisuje, słoneczka brak
i roślinki wstrzymują się z kwitnieniem. A więc mało kolorków i niespodzianek
Za to grzybki rosną, rosną
No to może uzupełnie trochę informacji.
Działeczka (ROD) ma 500m2 - posiadam ją (10 lat) wspólnie z rodzicami i na niej spędzamy każdy właściwie możliwy wolny czas. O działce, kawałku ziemii marzyłam od dziecka - być może dlatego że każde wakacje spędzałam na wsi i miałam kontakt z przyrodą. Jestem mieszczuchem i nieznosze miasta
Uwielbiam prace na działce, kocham przyrode, pielęgnować rośliny - nie uleżę na leżaczku - wolę taki wypoczynek czynny. Sprawia mi to niesamowitą frajdę!!! Po prostu lubię GRZEBAĆ W ZIEMII!
Wy z pewnością to rozumiecie!
Działeczka przechodziła sporo zmian i kosztowała mnie sporo pracy bo była w opłakanym stanie. Własciwie pole kartoflii i zarośnięty sad starych drzewek owocowych. Teraz ma charakter wyłącznie rekreacyjny. Wiedzę opieram na bazie własnych doświadczen, intuicji i oczywiscie Naszego Forum:)
Lilie

Lawenda

szałwia i hortensja pstra, która jeszcze nigdy mi nie zakwitła:(

Motyle
Może jakiś znawca mi powie jak się nazywa to cudo za którym tak goniłam po ogrodzie!??

Dziś wrzucę trochę aktualnych foteczek. Niestety pogoda nie dopisuje, słoneczka brak

No to może uzupełnie trochę informacji.
Działeczka (ROD) ma 500m2 - posiadam ją (10 lat) wspólnie z rodzicami i na niej spędzamy każdy właściwie możliwy wolny czas. O działce, kawałku ziemii marzyłam od dziecka - być może dlatego że każde wakacje spędzałam na wsi i miałam kontakt z przyrodą. Jestem mieszczuchem i nieznosze miasta

Lilie

Lawenda

szałwia i hortensja pstra, która jeszcze nigdy mi nie zakwitła:(

Motyle
Może jakiś znawca mi powie jak się nazywa to cudo za którym tak goniłam po ogrodzie!??

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- Anya
- Przyjaciel Forum
- Od: 5 gru 2006, o 14:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cillo,
pięknego gościa miałaś w ogrodzie! Też bym za nim goniła, żeby choć zobaczyć z bliska (o fotce nawet nie marzę), tak na własne oczy. Niestety znam Pazia królowej tylko z obrazków, u mnie nigdy takiego cudnego motyla nie spotkałam.
Od wiosny do lata, przejrzałam wszystko.
Pięknie i kolorowo u Ciebie, a hortensja "Anabelle" jest bardzo duża. Czy ją jakoś podpierasz, że tak ładnie gałęzie stoją do góry? U mnie czy w cieniu, czy na słońcu gałęzie pokładają się pod ciężarem wielkich kwiatostanów. A po tych deszczach to pewnie będą połamane lub zupełnie się położą na ziemi
Troszkę Ci zazdroszczę takiej pięknej formy krzewu
pięknego gościa miałaś w ogrodzie! Też bym za nim goniła, żeby choć zobaczyć z bliska (o fotce nawet nie marzę), tak na własne oczy. Niestety znam Pazia królowej tylko z obrazków, u mnie nigdy takiego cudnego motyla nie spotkałam.
Od wiosny do lata, przejrzałam wszystko.
Pięknie i kolorowo u Ciebie, a hortensja "Anabelle" jest bardzo duża. Czy ją jakoś podpierasz, że tak ładnie gałęzie stoją do góry? U mnie czy w cieniu, czy na słońcu gałęzie pokładają się pod ciężarem wielkich kwiatostanów. A po tych deszczach to pewnie będą połamane lub zupełnie się położą na ziemi

Troszkę Ci zazdroszczę takiej pięknej formy krzewu

Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Kasiu, ale Masz wspaniały ogród. Te Twoje roślinki to prawdziwe okazy. Lilie zwalają z nóg i ta lawedna. Bardzo mi się one podobają ze względu na barwę i że z wszystkimi roślinami tak elegancko się prezentują a zwłaszcza z różami.
Ale jakich Ty Masz dostojnych gości u mnie taki okaz jeszcze nigdy nie zawitał
. Te hortensje to wspaniałe, zwłaszcza biała. Chyba dlatego, że takiej nie mam a nie mogę upolować jej w okolicznych sklepach.
Ogólne widoczki urzekają. Fantastycznie dopasowane nasadzenia. Rewelacyjnie się na nie patrzy.
Ale jakich Ty Masz dostojnych gości u mnie taki okaz jeszcze nigdy nie zawitał

Ogólne widoczki urzekają. Fantastycznie dopasowane nasadzenia. Rewelacyjnie się na nie patrzy.

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kasiu, mimo kiepskiej pogody pięknie kwitną Twoje kwiaty ! Bardzo ładne lilie( i bardzo dobre zdjęcia!), a hortensja , ta przy chodniczku - oszałamiająca ! Jesteś mieszczuchem z przypadku, ale kochasz wieś i naturę , też tak mam
Staram się każdą wolną chwilę spędzać w ogrodzie, na wsi lub w jakimkolwiek plenerze. Tak więc mieszkam w mieście ( choć nieomal na peryferiach, i co rano słyszę koguta u sąsiadów) , ale na Plac Wolności nie przeprowadziłabym się za skarby świata !!!

-
No to wygląda mi na to że jestem niezłą szczęściarą!!
Paź Królowej! ANULKO - dziękuje za informacje. Powiem szczerze że ciężko mi było zrobić te zdjątka bo motylek bardzo płochliwy jak żaden a i zdjecia nie oddają w pełni jego piękna i rozmiarów!
Cieszę się że podoba Wam się mój ogród.
ANYU, ANULKO.... - moja hortensja Anabelle ma 8 lat i co roku pod koniec października silnie ją przycinam dokładnie o połowę - tak więc od ziemi ma ok 50 cm. I raz wczesną wiosną dostaje 3 garscie azofoski. Przez wiele lat była w cieniu olbrzymiej czeresni, którą scięłam rok temu a teraz w słoneczku sterczy bez zmian niepodpierana. Co rok mam wrażenie że jest jeszcze większa
EWELINKO - ten Plac Wolnosci brrrrrrrrr - podzielam Twoje zdanie.
Ach - tego koguta sąsiadów to Ci zazdroszczę

Cieszę się że podoba Wam się mój ogród.
ANYU, ANULKO.... - moja hortensja Anabelle ma 8 lat i co roku pod koniec października silnie ją przycinam dokładnie o połowę - tak więc od ziemi ma ok 50 cm. I raz wczesną wiosną dostaje 3 garscie azofoski. Przez wiele lat była w cieniu olbrzymiej czeresni, którą scięłam rok temu a teraz w słoneczku sterczy bez zmian niepodpierana. Co rok mam wrażenie że jest jeszcze większa

EWELINKO - ten Plac Wolnosci brrrrrrrrr - podzielam Twoje zdanie.

Ach - tego koguta sąsiadów to Ci zazdroszczę

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Wczoraj późnym wieczorkiem wsiadłam w auto i prosto na działkę ratować co się da! nie było mnie 3 dni w te największe upały i ze strachem myslałam jak wszystko tam wygląda. No nie było najgorzej - cynie i turki powiędły, hortensje ogrodowe popalone, za to bukietowe i Anabelle jakby się w Słońcu z przyjemnością kąpały:) Reszta roślink dała sobie jakoś radę
A teraz chciałam Was zapytać cóż t za gościa miewam w moim ogródku od wczesnej wiosny
Przepięknie śpiewa od wczesnego ranka do zachodu Słońca. Choć musze powiedziec że ostatnio coś z tym spiewaniem z lekka się uspokoił. Swoje koncerty nadaje tylko z czubków drzew, regularnie bierze kąpiel w moim oczku wodnym ok 19.00
Oto fotki jakie udało mi się zrobić.

A to moje nowe schorzenie! OSTRÓŻKI!
PO PROSTU SIĘ ZAKOCHAŁAM!!!!!!!!!!!!:D

Oczko

Tawułki

A teraz chciałam Was zapytać cóż t za gościa miewam w moim ogródku od wczesnej wiosny

A to moje nowe schorzenie! OSTRÓŻKI!
PO PROSTU SIĘ ZAKOCHAŁAM!!!!!!!!!!!!:D

Oczko

Tawułki

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli