Aż takiej wiosny u nas jeszcze nie ma
Mój ogród-mariasen cz.2
Niesamowita ta przylaszczka, na przyszły rok na pewno będzie u mnie też!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
- zanna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majko, a jak u Ciebie koty współżyją z kwiatami doniczkowymi?
U mnie to klęska czasami, szczególnie wszelkie draceny - służyły jako drapaczki do pazurów (były - już ich nie ma - oddałam na 'wiecznie przechowanie'
).
Zielistki - to po prostu pastwisko
Potrafiły nawet nadgryźć gdzieniegdzie oleandry, które, jak wiadomo, są trujące...
Trawę przynoszoną z działki zjadają, natomiast hodowaną w domu - olewają ...
Dlatego ostatnio kupiłam kaktusiki i niech spróbuje który to zjeść
U mnie to klęska czasami, szczególnie wszelkie draceny - służyły jako drapaczki do pazurów (były - już ich nie ma - oddałam na 'wiecznie przechowanie'
Zielistki - to po prostu pastwisko
Potrafiły nawet nadgryźć gdzieniegdzie oleandry, które, jak wiadomo, są trujące...
Trawę przynoszoną z działki zjadają, natomiast hodowaną w domu - olewają ...
Dlatego ostatnio kupiłam kaktusiki i niech spróbuje który to zjeść
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Majko,wpadłam do Ciebie w drodze powrotnej od Oli O.i prosto wylądowałam na 38 str. i od razu się zbulwersowałam!Moje "chciejstwa " wymarzone..Guacamole,Franciszek W... No ale ja ich mam nadzieję dopadnę.!Obecnie jestem na etapie róż...Ja na razie jeszcze bez łopaty
Spaceruję sobie...
Pa!Maryna.
Pa!Maryna.
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rano było piękne słońce, ciepło, wyszłam rano do ogrodu bo chciałam trochę popracować ale niestety zaczął padać deszcz ze śniegiem i teraz jest brzydko.
Moniko, Lucy, bardzo stęskniłam się za pracą w ogrodzie więc to była przyjemność ale nie mam jeszcze kondycji po zimie. Najważniejsze, że już mamy wiosnę i te załamania pogody są chwilowe, niedługo będzie pięknie i przed nami najpiękniejsza pora roku.
Marynko, Guacamole jest śliczna i szybko rośnie, ma ładne kwiaty i pachnie nie dziwie się, że to Twoje chciejstwo.
Teraz najbardziej wyczekuję na zamówioną Fallen Angel i oczywiście na to żeby zaczęły się pokazywać hosty.
Sasanki już maja takie fajne pąki, chwilami aż nie mogę uwierzyć, że już jest wiosna.
Życzę wszystkim miłego dnia.
Moniko, Lucy, bardzo stęskniłam się za pracą w ogrodzie więc to była przyjemność ale nie mam jeszcze kondycji po zimie. Najważniejsze, że już mamy wiosnę i te załamania pogody są chwilowe, niedługo będzie pięknie i przed nami najpiękniejsza pora roku.
Marynko, Guacamole jest śliczna i szybko rośnie, ma ładne kwiaty i pachnie nie dziwie się, że to Twoje chciejstwo.
Teraz najbardziej wyczekuję na zamówioną Fallen Angel i oczywiście na to żeby zaczęły się pokazywać hosty.
Sasanki już maja takie fajne pąki, chwilami aż nie mogę uwierzyć, że już jest wiosna.
Życzę wszystkim miłego dnia.
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Cię Majko. Dołączam się do zachwytów nad przylaszczką. Przepiękny kolor. Muszę jesienią poszukać, może gdzieś uda się ją spotkać. We Wrocławiu zimno, wstrętnie aż się nie chce wyjść z domu. Wiosną kiedy tak jesteśmy stęsknieni kolorów i kwiatów to własnie te pierwsze najbardziej cieszą. Musżę do swojego ogródka poszukać właśnie ranników, przylaszczek i zwiększyć ilość przebiśniegów. Coś mi poginęły i kwitnie mi faktycznie tylko jeden. Życzę miłego dnia.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki