najbardziej zazdroszczę to miejsca do popisu, bo u mnie popis został tylko miejsca brak

Prosisz mnie o rady w 'zabuszowaniu' tarasu. Widzę że posadziłaś tuje bardzo blisko tarasu. Czy chcesz się odgrodzić
od wścibskich oczu, bo widząc ze zdjęć nie będziesz miała widoku na ogród. One bardzo szybko rosną i taras będzie
zupełnie w cieniu za kilka lat.
Na tarasie osłonecznionym możesz uprawiać w donicach mnóstwo różnych roślin. Niektóre róże o małych wymiarach
nadają się do donic. U mnie na tarasie jest 'William Allen Richardson' ale jest wrażliwa na zimno i nie nadaje sie na
polski klimat. Znajdziesz dużo innych róż i prawie każdy producent podaje czy można ją hodować w donicy.
Poza różami można trzymać w donicach powojniki, małe drzewka z stylu klon japoński, magnolia, małe bzy, mini drzewka
owocowe. Jak dla mnie tuja nie za bardzo do tego sie nadaje bo za szybko rośnie.
Można też sadzić w donicach krzaczki takie jak pieris, tawuła i mnóstwo innych. Uważaj jednak niektóre rosliny są
cieniolubne tak jak klon japoński i pieris. Trawy też są bardzo dekoracyjne w donicach ale większość lubi słóńce.
Te rośliny architecturalne dobrze jest skompletować donicami kwiatowymi szczególnie z kwiatami jednorocznymi
pelargonie, osteospermum, lobelie, petunie, lista jest bardzo długa. Ale widzę że te donice to już sama zaczęłaś
świetnie wypełniać.
Życzę powodzenia w urządzaniu tarasu i ogródka.