Odmiany o kwiatach czerwonych
-
- 200p
- Od: 24 maja 2011, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: naprawdę czerwony powojnik
Witam,
Jest pare odmian o kwiatach czerwonych m.in.:
'Kardynał Wyszyński', 'Madame julia Correvon' lub 'Westerplatte'.
Pozdrawiam, Wojtek
Ekspert Leroy Merlin
Jest pare odmian o kwiatach czerwonych m.in.:
'Kardynał Wyszyński', 'Madame julia Correvon' lub 'Westerplatte'.
Pozdrawiam, Wojtek
Ekspert Leroy Merlin
Pozdrawiam, Wojtek
Ekspert Leroy Merlin
Ekspert Leroy Merlin
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Re: naprawdę czerwony powojnik
Moim zadaniem Madame Julia Correvon nie jest czysto czerwona,
jest raczej amarantowa, ta czerwień ma domieszkę różu i szkarłatu
.
jest raczej amarantowa, ta czerwień ma domieszkę różu i szkarłatu

Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Czerwony clematis ?
Poluję na czerwoniutką Rebeccę...
Czy ktoś z Was jest już może w jej posiadaniu i chciałby podzielić się sadzonką lub nasionami? Na prawdę bardzo chętnie odkupię
Czy ktoś z Was jest już może w jej posiadaniu i chciałby podzielić się sadzonką lub nasionami? Na prawdę bardzo chętnie odkupię

do mnie w lipcu z Niemiec przyjedzie Rebeka ,zamówiona przez moją córkę w internecie tamtejszym
w sklepach w Niemczech nie ma, sprawdzałam osobiście.Ciekawa jestem co to za cudo
w sklepach w Niemczech nie ma, sprawdzałam osobiście.Ciekawa jestem co to za cudo
pozdrawiam Karina
- Dziunia87
pouder, a czy da radę dołączyć sie do zamówienia, to też bym jedną sztukę wzięła? Podzielimy się kosztami wysyłki, a potem za przesyłkę pocztą do mnie też zapłacę?
Ile by to wyszło kosztowo mniej więcej?
Co Ty na to?
Ile by to wyszło kosztowo mniej więcej?
Co Ty na to?

Dziunia z Rebeką to jest tak ,córka zamówiła dla mnie w Niemczech ma ją dostać pod
koniec maja , do mnie przyjedzie w lipcu jej znajomi powojnik mi dostarczą. cena Rebeki to
14 euro, w niemieckim google ją znajdziesz może wysyłaja do Polski ceny wysyłki nie znam
Karina
koniec maja , do mnie przyjedzie w lipcu jej znajomi powojnik mi dostarczą. cena Rebeki to
14 euro, w niemieckim google ją znajdziesz może wysyłaja do Polski ceny wysyłki nie znam
Karina
pozdrawiam Karina
jak będziesz chciała nasiona to pozbieram jesienią i chętnie Ci wyślę ,spróbuję też ukorzenić
może się uda
może się uda
pozdrawiam Karina
- Dziunia87
Ok. Dziękuję z góry 

- Yvona
- Od: 31 sie 2011, o 21:38
Tuszyńscy mają Rebeccę. Chciałam ją u nich zamówić, ale niestety nie prowadzą sprzedaży detalicznej. Natomiast dowiedziałam się bezposrednio od nich (dzwoniłam), że ich powojniki są do kupienia w Auchan.
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- Dziunia87

- lesioc
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
Oglądałem powojniki od Tuszyńskich w Gliwickim Auchanie - było kilka odmian, ale niestety "Rebecca" się tam nie pojawiła.... może jak będzie nowa dostawa 
Rebecce można zamówić wysyłkowo w Anglii z Thorncroft Clematis- roslina kosztuje 15GBP + wysyłka do Polski 42GBP (do 4 sztuk).
Przy aktualnej cenie to 280zł przy zakupie 1 sztuki do około 100zł/szt przy 4 sztukach - dla zdesperowanych.
Jak macie namiary na tańsze szkółki to podawajcie namiary ;)

Rebecce można zamówić wysyłkowo w Anglii z Thorncroft Clematis- roslina kosztuje 15GBP + wysyłka do Polski 42GBP (do 4 sztuk).
Przy aktualnej cenie to 280zł przy zakupie 1 sztuki do około 100zł/szt przy 4 sztukach - dla zdesperowanych.
Jak macie namiary na tańsze szkółki to podawajcie namiary ;)
Zapraszam: spis treści ogród
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
"Fotografia nie jest związana z patrzeniem lecz z czuciem. Jeżeli nie czujesz nic w tym na co patrzysz, nigdy nie uda ci się sprawić,
aby ludzie patrząc na twoje zdjęcia cokolwiek odczuwali." Don McCullin
- LilaRose
- 200p
- Od: 22 paź 2009, o 23:02
Już kiedyś podawałam
... Rebecca i kilka innych "topowych" powojników jest do kupienia w Kordes Rosen za 9,90 Euro, u naszych zachodnich sąsiadów http://www.kordes-rosen.com/zusatzsortiment/rebecca . Przed sezonem oczywiście, bo obecnie jest wyprzedana.

Pozdrawiam- Liliana
- cashmir1975
- 100p
- Od: 26 kwie 2013, o 10:08
Witam, ciekawy wątek:) Lubię czerwony kolor, ale poszukuję czarnych kwiatów, a piszę tu , bo piękne macie odmiany te w czerwieni szczególnie w kolorach ciemnej czerwieni, jak na złość wciąż trafiam na róże i fiolety:/
pozdrawiam wszystkich ..Tamara
-
- 10p - Początkujący
- Od: 3 maja 2012, o 17:26
Witam serdecznie w tym watku. Mam ,,Rebecę,, jednak nie jest to barwa czysto czerwona, podchodzi lekko pod jasny burak, tak bym to okresliła, ale faktycznie przecudny klematis i ogromnych kwiatach.
Poszukuję ,,Maria Skłodowska,, jeśli ktoś z forumowiczów mógłby podac adres, gdzie bym mogła go kupic, będe bardzo, bardzo wdzięczna.Tuszyńscy nie mają, Marczyński nie odpowiada na pytania.Pozdrawiam zakochanych w klematisach,minerałek z UK.
Poszukuję ,,Maria Skłodowska,, jeśli ktoś z forumowiczów mógłby podac adres, gdzie bym mogła go kupic, będe bardzo, bardzo wdzięczna.Tuszyńscy nie mają, Marczyński nie odpowiada na pytania.Pozdrawiam zakochanych w klematisach,minerałek z UK.