Moje marzenie - maniusika - cz.1
witaj na forum:)
trzeba przyznac, że masz wielka różnorodnośc w swoim ogrodzie, i wszystko pieknie kwitnie:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
trzeba przyznac, że masz wielka różnorodnośc w swoim ogrodzie, i wszystko pieknie kwitnie:)
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W dalszym ciągu zimno i popaduje ale i słoneczko dłużej wędruje po niebie , poflancowałam już jednoroczne kwiatki ,nawet szybko się przyjęły , tylko wszystko rosnie pomalutku ,oprócz zielska i trawy , znowu muszę ja kosić ładnie zaczynają kwitnać irysy i goździki .. aby tylko zrobiło sie cieplej i przestało padać , nawet w domu trzeba napalić aby przyjemnie było posiedziec ..

ładnie kwitną budziszki mam niebieski i fioletowy , przekwitają tamaryszki i zaczyna kwitnąć gloksynia , muszęz niej zebrać nasionka ..

ładnie kwitną budziszki mam niebieski i fioletowy , przekwitają tamaryszki i zaczyna kwitnąć gloksynia , muszęz niej zebrać nasionka ..
pięknie i kolorowo
uwielbiam zapach macierzanki, u mnie też ładnie się rozrosła na skalniaku, piękne maki widzę u Ciebie na ostatnim zdjęciu, pęcherznica też już duża - jak ja chciałabym mieć takie duże rośliny...
A co to za kwiatek?

Marysiu, wklejaj proszę większe zdjęcia - wygodniej będzie się podziwiało
Perukowiec też piękny
ile lat rośnie u Ciebie?
Dobrej nocy życzę
A co to za kwiatek?

Marysiu, wklejaj proszę większe zdjęcia - wygodniej będzie się podziwiało
Dobrej nocy życzę
- maniusika

kolorowe kwiatki to margaritki , pięknie kwitną , pogoda troche się poprawiła jest cieplej ale za to co dzień przechodzą burze z deszczem . ale ogród rządzi się swoimi prawami i gdy przychodzi czas zaczynają kwitnąć następne kwiaty nie zależnie od pogody , teraz roznosi się zapach jaśminów i goździków ..

ładnie kwitnie rozchodnik z goździkami i zaczynają kwitnąć lilie i piwonie

ładnie kwitnie rozchodnik z goździkami i zaczynają kwitnąć lilie i piwonie
- maniusika

mam swój lasek za płotem i już znalazłam parę czerwoniaków i dwa prawdziwki .. była smaczna zupa .. zrobiło się cieplej to i więcej grzybów może się pokaże ... Dzisiaj nareszcie zaświeciło słonko to siedziałam cały dzień w ogrodzie , zielsko szybko rosnie i trzeba pielić bo niedługo nie badzie widać kwiatów ..

- maniusika

i znowu cały dzień padało teraz słonko wychodzi zz chmur tylko ciekawe na jak długo .. dobrze że chociaż ciepło .. Ostróżki mam z nasionek , które wyglądały zza płota więc je zebralam [ukradłam ] i posiałam a że to było szybko to nie wiedziałam jakie kolory udało mi się podkraść . teraz będę zbierać odzielnie każdy kolor i mogę podesłac nasionka . będzie ich bardzo dużo bo w tym roku wystrzeliły do góry swój kwiatostan ,,,wyglądają pięknie i z daleka ich widać
kępa jest większa odemnie
kępa jest większa odemnie- maniusika

to bylina ,doździk skupiony pięknie się rozrasta i pieknie kwitnie .. dzisiaj równiez nie padało chociaz jest parno i mało słoneczka , pewnie znowu popada , wykopywałam cebulki tulipanów , w mokrych miejscach po prostu gniją , bo cały czas są w wodzie a ziemia mimo częstego poruszania jest kwaśna , chyba trzeba będzie dodoć wapna aby kwiatki chciały rosnąć .. ,zyczę wszystkim słonecznych dni ...
a to goździk skupiony z innymi goździkami
a to goździk skupiony z innymi goździkami