Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Podpisuję się pod opinią Agaty. Warto poczekać. Ja się oparłam pokusie :lol: . Zobaczę, może ciekawe jeżówki będą na targach w Krakowie - to będę wiedziała czego Gieniu dla Ciebie szukać :D . W zeszłym roku dziewczyny kupowały, ja akurat szukałam czegoś innego.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj taro ja też życzę Ci miłego dnia.

Ago ,Ado te jeżówki wszystkie były po 17 zł też te znane od lat .
Ago może masz rację że to zielona będzie biała nie zielona na kartoniku tylko zielona,tak się często zdarza .Ale człowiek jest niecierpliwy i chce od razu mieć w swoim ogrodzie
Genia
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Witaj Gieniu :D Dodam od siebie, jezówki wysiałam w zeszłym roku- nic z tego nie wyszło. ni poddaje sie, mam nowe nasionka i znów wysieję :D
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aska pisze:Podpisuję się pod opinią Agaty. Warto poczekać. Ja się oparłam pokusie :lol: . Zobaczę, może ciekawe jeżówki będą na targach w Krakowie - to będę wiedziała czego Gieniu dla Ciebie szukać :D . W zeszłym roku dziewczyny kupowały, ja akurat szukałam czegoś innego.
Jesteś kochana Asiu ,ale naprawdę nie musisz co innego gdybyś miała w ogrodzie .
Na targach w Krakowie były jeżówki?Czuję że dam Ci mój numer telefonu i będziesz do mnie z targów dzwonić i może kupisz dla mnie a ja Ci zapłacę ,może będą przylaszczki pełne białe lub niebieskie nie tak drogie jak na alegro .
A kiedy do tego Krakowa na targi jedziesz?
Genia
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Gienu wiem że nawet stare odmiany potrafią być w zawrotnych cenach.Tak już nas konsumentów sie traktuje, jesteśmy do wyciągania od nas kasy. Zwróć uwagę na wiosnę w marketach np. Obi, wiele bardzo popularnych i pospolitych bylin wiosennych jest w bardzo wysokiej cenie, bo producent jest z Niemiec lub Holandii.
My to samo u ogrodnika, na targu kupimy po 3.50
W dzisiejszych konsumcyjnych czasach trzeba umieć kupować.
A my możemy się jeszcze powymieniać okazami :D a to są bezcenne roślinki :D
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu - wyślij numer, jak wrócę to wklepię w komórkę. Poszukam dla Ciebie tych roślin gdy będę na targach. All ma wśród forumowiczów fajną nazwę: Alledrogo :lol: . Ale etykiety do roślin kupiłam za całkiem przyzwoitą cenę.

Agatko - gdyby nie wymiany i dary dobrych duszyczek pewnie nigdy bym nie miała niektórych roślin...
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Aśka ja używam jako znaczników noży jednorazowych na których piszę markerem permanentnym nazwę :D
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobrze Asiu zaraz wyśle na p,w ale nie napisałaś kiedy te targi w Krakowie
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dopiero pod koniec kwietnia, pewnie pojadę w sobotę 25. Z Beą, bo jej już solennie obiecałam. W zeszłym roku nie mogła jechać i poznać ulubionej forumki z TB. Trzeba to nadrobić . :lol: . Warto być, bo można znaleźć unikaty w normalnej cenie. Była i Waja - rośliny miała dość drogie, ale mocno rozrośnięte, ogrodowe pewniaki. Kupiłam od niej m.in. zamówiony telefonicznie wawrzynek wilczełyko 'Rubra', który już mi się bierze do kwitnienia. Jejku, gdyby nie ta śnieżyca, to i ja mogłabym już mieć wiosnę!!!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Geniu miłego dnia Ci życzę i pogody pozwalającej na pracę w Twoim pięknym ogródku. Mam nadziej, że śnieg do Ciebie nie dotarł, bo u mnie niestety nadal biało :?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness,Asiu troszkę mi was żal a z drugiej strony ja lubię śnieg .U mnie piękna wiosna a słoneczko prześwituje za chwilkę pójdę do ogrodu .
Asiu będę czekała na tel. z targów w Krakowie.
Genia
Zolinka
100p
100p
Od: 23 sty 2009, o 13:12

Post »

Witaj Geniu!! w wątku "Ogród Ewy F" odpowiedziałaś na moje pyt. dot niebieskich kwiatków. Napisałaś ,że są to marcinki i ze masz różne kolory....czy możesz pokazać fotki?? czy to jest bylina?? kwitnie latem czy na wiosne???
pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochanie to bylina zimuje w gruncie kwitnie jesienią zaraz wkleję zdjęcia

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zolinka
100p
100p
Od: 23 sty 2009, o 13:12

Post »

woooow ależ piękne - dziękuje Ci bardzo !!! rozumiem , ze jedna "kulka" :D to jedna sadzonka...jak gęsto sadzić ????
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aska pisze:Dopiero pod koniec kwietnia, pewnie pojadę w sobotę 25. Z Beą, bo jej już solennie obiecałam. W zeszłym roku nie mogła jechać i poznać ulubionej forumki z TB. Trzeba to nadrobić . :lol: . Warto być, bo można znaleźć unikaty w normalnej cenie. Była i Waja - rośliny miała dość drogie, ale mocno rozrośnięte, ogrodowe pewniaki. Kupiłam od niej m.in. zamówiony telefonicznie wawrzynek wilczełyko 'Rubra', który już mi się bierze do kwitnienia. Jejku, gdyby nie ta śnieżyca, to i ja mogłabym już mieć wiosnę!!!
Asiu, nie 25 a 27 !!!
Bo 27-go, jest otwarcie sezonu w OBI i wiele roślin w cenach promocyjnych, jednodniowych!
JKatalog, niemal 100- stronicowy, jest dołączony do kwietniowego Kwietnika :-)

Geniu, jak będzie tak sypało, to nawet żądza kwiatowa Asi,
nie wytopi w śniegu czystej drogi do Krakowa! :;;230
A przed chwilą w TV powiadali, że u nas +5C, a ja- widzę -3C :shock:
Ani chybi- zeza mam? :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”