Olesia, jak chcesz, aby ten Hipek zakwitł Ci w przyszłym roku, to go jeszcze nie usypiaj
Przy czterech liściach na 100 % nie będziesz miała kwiatu
Nie jest nigdzie powiedziane, że hipki trzeba usypiać w danym miesiącu. Oczywiście jakbyś chciała np. aby zakwitł Ci w grudniu, to już teraz musiałby spać, ale jeśli chcesz się np. cieszyć kwiatem w marcu wystarczy jak go uśpisz w listopadzie
Przez przypadek zrobiłaś mu "dobrze"

Teraz jak ma trzy małe listki, to go przenieś w miejsce widne i bardzo ostrożnie podlej na podstawkę. Odczekaj ok. 2 godzin i nadmiar wody wylej. Po ok. tygodniu zobacz ziemię w doniczce. Jak Ci się wydaje sucha, to ją trochę rozsyp (lub włóż palec) i zobacz jaka jest głębiej. Jak wilgotna, to się wstrzymaj jeszcze z trzy dni i znowu sprawdź. Jak jest już sucha, to znowu podlej na podstawek itd.
Jeszcze jedna uwaga. Jak masz kłopoty z podlewaniem Hipków, to zakup sobie przezroczystą doniczkę (taką np. jak do storczyków), albo użyj jakiś pojemnik po deserach też przezroczysty. W takim pojemniku widać kiedy ziemia jest wilgotna, a kiedy trzeba ją podlewać. Widać też korzenie
Ja swoje Hipki podlewam co 7-14 dni.
Prawie wszystkie mam już w przezroczystych doniczkach

Dopóki nie zainwestowałam w przezroczyste doniczki, to też moje Hipki przelewałam