Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Cię serdecznie. Czekam na zdjęcia tych tulipanków. Ja dziś chyba powojuję z aparatem i udokumentuję to co już wylazło z ziemi.... :PCynthia pisze:Witaj Aniu! Ja już przebieram nogami z niecierpliwościU mnie to będą pierwsze działkowe tulipany więc jestem ciekawa jak się będą prezentowały i czy w ogóle coś zakwitnie
Jak tylko śnieg zniknie ,zaraz lecę na działkę
- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Witaj Aniu
Twój ogródek jest bardzo przyjemny podoba mi się podczas kwitnienia drzewek owocowych, których masz chyba sporo
Korony drzew dają cień o którym ja póki co mogę jedynie pomarzyć Mam jedną czereśnię ale ona już jest bardzo stara i wysoka więc nie ma takiego efektu jak u ciebie
Ale mam zamiar pomyśleć nad tym więc może kiedyś...i u mnie będzie choć w części tak urokliwie jak u ciebie ?
Twój ogródek jest bardzo przyjemny podoba mi się podczas kwitnienia drzewek owocowych, których masz chyba sporo
- Ania Kropelka

Witaj Iwonko!iwonaxp pisze:Witaj Aniu
Twój ogródek jest bardzo przyjemny podoba mi się podczas kwitnienia drzewek owocowych, których masz chyba sporoKorony drzew dają cień o którym ja póki co mogę jedynie pomarzyć Mam jedną czereśnię ale ona już jest bardzo stara i wysoka więc nie ma takiego efektu jak u ciebie
Ale mam zamiar pomyśleć nad tym więc może kiedyś...i u mnie będzie choć w części tak urokliwie jak u ciebie ?
Miło mi że Ci się u mnie spodobało. drzewek nie mam tak wcale dużo - trzy stare prawie 40 letnie jabłonie (i mam problem z ich przycięciem - bo się na tym nie znam), dwie stare brzoskwinie, dwie wisienki i jedną morelę która prawie nie owocuje. Aha jeszcze aronia, tez stara
Faktem jest że latem jest przyjemnie bo drzewa dają cień i nie jest pusto. Trochę kłopotu jest ze sprzątanie spadów i no i te liście jesienią......
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Witam kolejną Wrocławiankę
coraz nas więcej tutaj
a owocki wyglądają przepysznie
Piękny jest ten Twój kawałek świata 
coraz nas więcej tutaj
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- Ania Kropelka

- Ania Kropelka

Witam Cię!! i dziękuję za odwiedziny. Tak trawce wystarczyl zabieg aeratorem i wertykulatorem. Potem posypałam nawozem, podlałam mocno, i na efekty wystarczyło poczekać 2-3 tygodnie (na szczeście było wilgotno i nawóz sie ładnie rozpścił). Nie wystrasz się, ja po tym zabiegu miałam prawie łyse pole, ale odrosła... na szczęście. W tym roku powtórzę zabieg, bo po zimie wygląda okropniemałagosia pisze:Witam serdecznie Aniu, piękny ogródek i to czego zazdroszczę to trochę cienia, u mnie jak na patelni latem. Mam jedno pytanko, tą trawę doprowadziłaś do porządku tylko z pomocą areatora czy jeszcze coś stosowałaś bo moja to chyba wymaga podobnego zabiegu.
- Ania Kropelka

hi, hi, hi faktycznie mam trochę cienia......

wzdłuż tego okropnego betonowego płotu mam zamiar zamocować drewniane kratki, posadzić może np. powojniki, a dołem czeka na posadzenie trochę funki... (mam już około 20 odmian, które czekają na cieplejsze dni
), jedna już w samym rogu rośnie, na jesień wsadziłam trzy kolejne.

wzdłuż tego okropnego betonowego płotu mam zamiar zamocować drewniane kratki, posadzić może np. powojniki, a dołem czeka na posadzenie trochę funki... (mam już około 20 odmian, które czekają na cieplejsze dni
- zielono mi
- 500p

- Od: 26 maja 2008, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
fajnie że do nas dołączyłaś .
Twój ogród przypomina mi ogród mojej mamy , masz idealne warunki do sadzenia cieniolubnych , oj wielu hostomaniaków chciało by mieć takie jabłonki.
Napisałaś że na wiosnę będą tu królowały hosty
super pomysł.
Będę czestym gościem pod Twoimi jabłonkami
Twój ogród przypomina mi ogród mojej mamy , masz idealne warunki do sadzenia cieniolubnych , oj wielu hostomaniaków chciało by mieć takie jabłonki.
Napisałaś że na wiosnę będą tu królowały hosty
Pozdrawiam Jola
- Ania Kropelka

Witaj!!!!, ja tez zaraziłam się nieuleczalną chorobą hosto i różómanią.........zielono mi pisze:Witaj Aniufajnie że do nas dołączyłaś .
Napisałaś że na wiosnę będą tu królowały hostysuper pomysł.
host czeka już ponad 20, a róż na razie 6 do posadzenia......
- zielono mi
- 500p

Aniu to możemy sobie podać rękę ja na hostomanię choruję już od kilku lat a tej zimy róże spać mi nie dają, po obejrzeniu ogrodów różanych na tym forum.
Aniu dla Ciebie funkie pod jabłonką w ogrodzie mojej siostry , ja niestety mam tylko jedną małą papierówkę a Twoje jabłonie są tak rozłożyste że wyobrażam sobie jak będzie pięknie w sezonie

Pod jabłoniami hosty rosną jak na drożdżach
Aniu dla Ciebie funkie pod jabłonką w ogrodzie mojej siostry , ja niestety mam tylko jedną małą papierówkę a Twoje jabłonie są tak rozłożyste że wyobrażam sobie jak będzie pięknie w sezonie

Pozdrawiam Jola
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dopóki nie znalazłam się na forum nie zdawałam sobie ,że hosty są takie popularne! U mojego dziadka w ogródku było takie zacienione,troszkę opuszczone miejsce i tam właśnie królowały hosty. To był wielki hostowy dywan,nikt o nie nie dbał i nie pielęgnował,były to takie troszkę chwasty do zatkania pustego miejsca. Na początku nie rozumiałam dlaczego wszyscy tak się nimi zachwycają ale już chyba zaczynam łapać hostowego bakcyla
W tym roku jaiś jeden na pewno u mnie na działce się pojawi

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- Ania Kropelka

no niesamowity pomysł!!!!!!!!zielono mi pisze:Aniu to możemy sobie podać rękę ja na hostomanię choruję już od kilku lat a tej zimy róże spać mi nie dają, po obejrzeniu ogrodów różanych na tym forum.
Dziękuję Jolu
Toż to pomysł idealny pod moje jabłonie!!!!!!!!!!!!!!
tylko mój małżonek mnie ukatrupi, że zabieram mu cenne metry trawnika i on musi sie nakręcić swoją wspaniałą kosiarką spalinową pomiędzy jakimiś badylami..... ha, ha, ha
- zielono mi
- 500p

Aniu odgapiaj
po to te zdjęcie wkleiłam, ja na razie nie mam swojego wątku ale jak zobaczyłam Twoje jabłonie to jak bym weszła do ogrodu w moim rodzinnym domu .
Moja najmłodszą siostrę też zaraziłam hostomanią i gdy odwiedzamy się to nasi mężowie i dzieci śmieja się i sami robia kawę bo my po godzinie wracamy do domu jak wszystko dokładnie pooglądamy.
Mam dużo zdjęć rabat hostowych ale najpiekniej wygladają pod jabłonimi.
Aniu jeśli będziesz chciała to mogę wrzucić jeszcze jakieś fotki.
Pochwal sie proszę jakie róże kupiłaś i gdzie , ja chcę w tym roku kupić kilka ale jeszcze nie wiem gdzie
Moja najmłodszą siostrę też zaraziłam hostomanią i gdy odwiedzamy się to nasi mężowie i dzieci śmieja się i sami robia kawę bo my po godzinie wracamy do domu jak wszystko dokładnie pooglądamy.
Mam dużo zdjęć rabat hostowych ale najpiekniej wygladają pod jabłonimi.
Aniu jeśli będziesz chciała to mogę wrzucić jeszcze jakieś fotki.
Pochwal sie proszę jakie róże kupiłaś i gdzie , ja chcę w tym roku kupić kilka ale jeszcze nie wiem gdzie
Pozdrawiam Jola