Aktinidia pstrolistna(Actinidia kolomikta)
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Aktinidia pstrolistna(Actinidia kolomikta)
Po wczorajszym przymrozku już nie jest tak wesoło. Całe przyrosty mi obmarzły(tzn na actinidii).
Każdy potrzebuje prawdy. Wielu, o ironio, tak bardzo, że zamiast jej poszukać- prawdą nazywają kłamstwo!
- Kot_na_RODos
- 10p - Początkujący
- Od: 7 maja 2017, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Aktinidia pstrolistna(Actinidia kolomikta)
Witam, posadzilam u siebie dwie ostrolistne a pomiędzy nimi zapylacz, niestety teraz dopiero zauważyłam, że zapylacz jest pstrolistny... będą z tego ?dzieci? czy muszę im dosadzic ostrolistnego mężczyznę?
Aktinidia pstrolistna... HELP
Raaatunku
Mam 3letnie Aktinidie, posadzone tego roku na wiosnę. Niestety chyba obie żeńskie (miała być parka Sentyabraskaya i Adam). Pnącza rosną w bardzo dużej donicy na balkonie zachodnim (słońce od 14stej). Pięknie się pną ale nie wybarwiają liści ani nie wypuściły kwiatów. .. zaczęłam je nawozić Humusem. Wczoraj wieczorem podalam drugą porcję i dzisiaj pojawiły się przezroczyste plamy na liściach. Nie wiem czy to za dużo humusu? Czy podawać inny nawóz? Bardzo dbam żeby ziemia się nie przesuszała, wiem też że Aktinidia nie lubi azotu i musi być porzadnie odstana woda... ale tak poza tyn nie mam pojęcia o jej uprawie. Proszę o wszeeeeelkie porady, zwłaszcza, że pnącze rośnie w donicy.
Mam 3letnie Aktinidie, posadzone tego roku na wiosnę. Niestety chyba obie żeńskie (miała być parka Sentyabraskaya i Adam). Pnącza rosną w bardzo dużej donicy na balkonie zachodnim (słońce od 14stej). Pięknie się pną ale nie wybarwiają liści ani nie wypuściły kwiatów. .. zaczęłam je nawozić Humusem. Wczoraj wieczorem podalam drugą porcję i dzisiaj pojawiły się przezroczyste plamy na liściach. Nie wiem czy to za dużo humusu? Czy podawać inny nawóz? Bardzo dbam żeby ziemia się nie przesuszała, wiem też że Aktinidia nie lubi azotu i musi być porzadnie odstana woda... ale tak poza tyn nie mam pojęcia o jej uprawie. Proszę o wszeeeeelkie porady, zwłaszcza, że pnącze rośnie w donicy.