Śniegu w tym roku u nas dostatek, ale ponieważ misiączek luty się kończy, to my już Pani Zimie dziękujemy........
A kiedy słoneczko zza chmurki wyjrzy, i pierwsza trawka się zazieleni, to wtedy wszyscy obudzą się z letargu zimowego( jak przysłowiowe niedźwiedzie ) do życia...... w ogrodzie......
Pozdrawiam i zapraszam do siebie Ewa
Witaj Marzenko widzę że u Ciebie w domu wiosna zagościła piękne pierwiosnki .
jak posiejesz te wszystkie kwiaty i później po pikujesz to zobaczysz jaki ogród będzie piękny latem.
Genia
Witaj Marzenko widzę że w Twoim domu zapachniało wiosną, mimo zimy panującej
za oknem. Widok kwitnących kwiatów poprawiam nastrój , i skraca oczekiwanie na wiosnę.
Geniu,Zenku dziękuje za odwiedziny.
A te kwiatuszki były przecenione, w OBI po 50 groszy sztuka, a tak cudnie wyglądały że kupiłam 10 sztuk. Mają dużo pączków więc myślę że troszkę się nimi nacieszę.
Pozdrawiam Marzena.
magnolia15 pisze:Geniu,Zenku dziękuje za odwiedziny.
A te kwiatuszki były przecenione, w OBI po 50 groszy sztuka, a tak cudnie wyglądały że kupiłam 10 sztuk. Mają dużo pączków więc myślę że troszkę się nimi nacieszę.
Pozdrawiam Marzena.
Za takie pieniądze to bym chyba wszystkie wykupiła .
Witaj Jolu .
Tych przecenionych prymulek było chyba ze 100 sztuk, wszystkie pięknie wyglądały. Tylko gdzie je trzymać w tak dużej ilości? Bliżej wiosny można pomyśleć o większym zakupie, w OBI zawsze są przeceny i można się obkupić.Zaczynają już wiosenna sprzedaż, mają nasiona,cebulki, magnolia była bardzo ładna. Ja na razie w planach mam zrobienie jednej części ogródka, więc nie mam zbytnio co szaleć.
Marzena.
Właśnie wybieram się też do OBI jestem ciekawa czy uda mi się coś ciekawego kupić. Mam nadzieję że będą ładne pierwiosnki i kanny może Kleopatra i Lucyfer bo te inne to bez problemy są wszędzie.
Genia
Witam cieplutko .
U mnie przez całą noc tyle śniegu napadało, zaspy po kolana,nie ma jak chodzić. A odśnieżania tyle że już nie mam siły.Dzisiaj na szczęście już nie pada i jest 0 stopni,wiatr ucichł i jest spokojnie. A jak jest z pogodą u Was?
pozdrawiam Marzena.
U mnie dzisiaj pięknie świeci słoneczko, ptaki cudnie ćwierkają, czuję się wiosnę, tyle tylko że jej nie widać. Temperatura -2 stopnie, i leżący śnieg.Myślę że już niedługo nadejdzie upragniona i wyczekiwana wiosna. Byłam w ogródku, ale na razie wszystko jeszcze pod śniegiem, zauważyłam kilka wynurzających się przebiśniegów.
Marzena.
Witam Wszystkich.
Powiem że jest mi trochę smutno jak wchodzę na swój wątek ogrodu. Odwiedzających jest sporo, tylko postów brak. Zastanawiam się dlaczego nikt nie chce pisać do mnie, nawet o pogodzie. Wiem że z ogrodu zdjęć nie mam prawie żadnych, zacznę robić wiosną, ale napisać zawsze przecież można. Chociażby się przywitać i życzyć miłego dnia.Pewnie tym postem zniechęcę Was co do mojej osoby,ale trudno się mówi i żyję dalej. Chyba ta zima już jest za długo,bo zaczynam wariować i pisać beznadziejne posty.Ale czasami dobrze jest się komuś wygadać, niż dusić w sobie.Trochę mi ulżyło po napisaniu tego postu. Jeśli kogoś uraziłam to bardzo mocno przepraszam.
Marzena.