Kompozycje z kaktusów
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudne masz te swoje kompozycje ja chce ze swoich kaktusów też zrobić kompozycją ale brak czasu 
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Faktycznie , do tworzenia kaktusowych kompozycji potrzeba czasu, cierpliwości i ... zabezpieczenia ! Najlepiej w formie skórzanych rękawiczekPiotr=) pisze:Cudne masz te swoje kompozycje ja chce ze swoich kaktusów też zrobić kompozycją ale brak czasu
Ale gdy już znajdziesz czas - nie zapomnij pokazać nam , co skomponowałeś .
eba Kompozycja bardzo efektowna , jednak obawiam się , że za jakiś czas Sansewerie mogą zagłuszyć pozostałe sukulenty. Ale wtedy najwyżej stworzysz nową kompozycję
- eba

- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Masz rację Ewelinko, sansewieria już raz była prześwietlana, bo ciągle wypuszcza nowe odrosty. Pozostałe rośliny też już zaczynają "wyłazić" z doniczki, na wiosnę na pewno będę odmładzać zestaw
.
Ciekawa jestem jak rozwijają się Twoje kompozycje? Kaktusy nie są tak bardzo ekspansywne, ale towarzyszące im sukulenty pewnie tak?
Ciekawa jestem jak rozwijają się Twoje kompozycje? Kaktusy nie są tak bardzo ekspansywne, ale towarzyszące im sukulenty pewnie tak?
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Nie zauważyłam dotąd żadnych deformacji, a roślinki w trzech moich kompozycjach mają się całkiem nieźle( poza jednym rypsalisem, który zmarniał). Natomiast faktem jest ,że trzeba staranniej dobrać podłoża dla poszczególnych kaktusów i sukulentów ,i ostrożniej podlewać z uwagi na niejednakowe zapotrzebowanie w wodę. Ale efekt wydaje się tego wart 

"Padł" rypsalis w kompozycji po prawej stronie- ten w jasnej misie ma się dobrze, reszta roślin też.Ponieważ troszkę za bardzo się zagęściły , chcę je niebawem porozsadzać .

A tu trzecia z kaktusowych kompozycji.

"Padł" rypsalis w kompozycji po prawej stronie- ten w jasnej misie ma się dobrze, reszta roślin też.Ponieważ troszkę za bardzo się zagęściły , chcę je niebawem porozsadzać .

A tu trzecia z kaktusowych kompozycji.
- DAHIRA
- 50p

- Od: 19 kwie 2008, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
A oto moje kompozycje, obie z sukulentow:

Ta w rozowej donicy ma juz chyba z rok, wiec roslinki chyba jakos sie dobraly upodobaniami. Mam nadzieje ze nowa kompozycja okaze sie rownie dobra dla zdrowia roslinek. A nad stworzeniem kompozycji z kaktusow mysle juz od dluzszego czasu i zdecydowac sie nie moge... :P

Ta w rozowej donicy ma juz chyba z rok, wiec roslinki chyba jakos sie dobraly upodobaniami. Mam nadzieje ze nowa kompozycja okaze sie rownie dobra dla zdrowia roslinek. A nad stworzeniem kompozycji z kaktusow mysle juz od dluzszego czasu i zdecydowac sie nie moge... :P
moje roslinki do wgladu TUTAJ
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
"Worry is like a rocking chair - it gives you something to do but it doesn't get you anywhere."
Dorothy Galyean
Piękne te Wasze kompozycje, szczególne miejsce w moim sercu mają te zrobione przez Ewelinę
Masz naprawdę niesamowite wyczucie co ze sobą będzie fajnie wyglądało
To i ja dorzucę coś od siebie ... tak skromnie

Pierwsza to Mammillaria matudae, w środku Eriocactus warasii i ostatnia Mammillaria nn - podejrzewam, że haageana, ale nie mam pewności
Pozdrawiam Beata
To i ja dorzucę coś od siebie ... tak skromnie

Pierwsza to Mammillaria matudae, w środku Eriocactus warasii i ostatnia Mammillaria nn - podejrzewam, że haageana, ale nie mam pewności
Pozdrawiam Beata
- Delete

- Od: 16 maja 2009, o 09:24
Ale ładne macie te kompozycje. Ja mam że tak powiem 'domową pustynię' jak to nazywam. na razie kaktusiki są małe ale jak podrosną będą ładnie wyglądać. 
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce