Moje roślinki - Caro
W związku z tym, że teraz od poniedziałku do piątku będę mieszkać w Łodzi, to chciałabym nabyć jakieś roslinki do tego mieszkanka bo tam są trzy DUŻE parapety
.Tylko właśnie jest problem bo są tam stare drewniane okna - strasznie nieszczelne i na razie nie mogę ich wymienić, więc nie chciałabym zamrozić roslinek. Mam więc pytanie: czy są takie rośliny, które wytrzymają takie warunki? Nie chcę nawet myśleć jak tam będzie jak będzie -20 stopni 
Moje roślinki
Karolina
Karolina
Właśnie będę w następnym tygodniu je czymś obklejać, rodzice mi dali jakąś taśmę, ale na ile to pomoże to zobaczę. Przy okazji podlewania zrobiłam dzisiaj kilka nowych zdjęć

Kwitnący grudnik

Lepsze zdjęcie kwitnącej hatiory

Nowe roślinki, które dostałam od beny

Tu też nowości od beny, dosadziłam je do moich kaktusików, będą miały raźniej. Jeśli moglibyście podać mi nazwy moich nowych nabytków to byłabym bardzo szczęśliwa

Moja odcięta dracena zamiast wypuścić z pieńka, to wypuściła cosik obok, ciekawe co z tego będzie. Wstyd mi tych wystających korzeni, ciągle się zastanawiam czy poczekać do wiosny czy ją przesadzić

Kwitnący grudnik

Lepsze zdjęcie kwitnącej hatiory

Nowe roślinki, które dostałam od beny

Tu też nowości od beny, dosadziłam je do moich kaktusików, będą miały raźniej. Jeśli moglibyście podać mi nazwy moich nowych nabytków to byłabym bardzo szczęśliwa

Moja odcięta dracena zamiast wypuścić z pieńka, to wypuściła cosik obok, ciekawe co z tego będzie. Wstyd mi tych wystających korzeni, ciągle się zastanawiam czy poczekać do wiosny czy ją przesadzić
Moje roślinki
Karolina
Karolina
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko -Nowości od Beny super. Ja też zostałam takimi samymi obdarowana
podczas wymianki.
Draceną się nie przejmuj. Moja podobne wyglądała, przysypałam te korzenie ile się dało ziemią. Teraz przypomina kopiec. Byle do wiosny. Wtedy je przesadzimy
Draceną się nie przejmuj. Moja podobne wyglądała, przysypałam te korzenie ile się dało ziemią. Teraz przypomina kopiec. Byle do wiosny. Wtedy je przesadzimy
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Jako święty Mikołaj spełnię to życzenie
Oto moje roślinki do mieszkanka w Łodzi (zdjęcia robione komórką bo niestety nie miałam tam aparatu):

Wszystkie miały na doniczce napisane 'sukulent mix' więc także prosiłabym o identyfikację.

A to zamioculcas. Wszystkie były zaatakowane przez przędziorki, więc przez pół godziny wybierałam takiego jak najlepiej wyglądającego. Umyłam go na razie wodą z mydłem, do Łodzi wracam dopiero za 2 tygodnie, ciekawe w jakim będzie stanie.

Wszystkie miały na doniczce napisane 'sukulent mix' więc także prosiłabym o identyfikację.

A to zamioculcas. Wszystkie były zaatakowane przez przędziorki, więc przez pół godziny wybierałam takiego jak najlepiej wyglądającego. Umyłam go na razie wodą z mydłem, do Łodzi wracam dopiero za 2 tygodnie, ciekawe w jakim będzie stanie.
Moje roślinki
Karolina
Karolina
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że parapety w łódzkim mieszkanku pomału zapełniasz
Sukulenciki superaśne
Z tego co udało mi się rozszyfrować ze zdjęć, to na 3 i 4 zdjęciu - kotyleon
a na ostatnich echeveria.
Pozostałym dokładnie się przyjrzę. Może jeszcze coś mi się uda rozpoznać.
Zamiokulkasa z przędziorkami, mam nadzieję, że odizolowałaś odinnych roślinek.
Takie mycie, raczej na wiele się nie zda(wiem z własnego doświadczenia)
Zastosuj chemię, jak najszybciej i zraszaj roślinkę. Przędziory tego nie lubią
Sukulenciki superaśne
Z tego co udało mi się rozszyfrować ze zdjęć, to na 3 i 4 zdjęciu - kotyleon
a na ostatnich echeveria.
Pozostałym dokładnie się przyjrzę. Może jeszcze coś mi się uda rozpoznać.
Zamiokulkasa z przędziorkami, mam nadzieję, że odizolowałaś odinnych roślinek.
Takie mycie, raczej na wiele się nie zda(wiem z własnego doświadczenia)
Zastosuj chemię, jak najszybciej i zraszaj roślinkę. Przędziory tego nie lubią
Moje doniczkowce i sukulenty
Gdy przyjdą święta w srebrnej bieli,
gdy stary rok w nowy się zmieni,
przyjmijcie gorące me życzenia,
niech Wam się spełnią wszystkie marzenia
Życzę wszystkim radosnych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia
gdy stary rok w nowy się zmieni,
przyjmijcie gorące me życzenia,
niech Wam się spełnią wszystkie marzenia
Życzę wszystkim radosnych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia
Moje roślinki
Karolina
Karolina