Storczyki TULIPANA998

Zablokowany
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Hmmmm... dobry sposób , ale ja niestety nie mam akwarium , zreszta phalaenopsis interesuja mnie głównie , a one sobie dosuc dobrze radza....
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

bo Phalaenopsisy nie potrzebują specjalnie wysokiej wilgotności. a Vandy podobno tak, ale raczej większych problemów nie mam. mają wodę na dnie wazonów, jest jej niedużo, by nie dotykała korzeni Vand i im paruje. trochę wody na dnie dobrze z tego co zauważyłam dobrze działa na rozrastanie się korzeni. bo podobno korzenie "wyciągają się" do wody.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

U mnie stała w wazonie na dnie odrobina keramzytu i wody i jeszcze lepiej woda parowała , kapałęm ja lekko zraszałem i padła... w szoku jestem...
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Nie przejmuj się, widocznie tak miało być, a na razie ciesz się pozostałymi storczykami, bo masz naprawdę przepiękne
Awatar użytkownika
marta c
200p
200p
Od: 7 cze 2008, o 01:37

Post »

szkoda vandy ale coz każdy z nas kiedys stracil jakiegos storczyka i nie koniecznie byly to bledy w uprawie.Mam nadzieje ze nie zraziles sie do vand i wkrotce upolujesz piekny okaz czego ci goraco zycze.Do utrzymania wilgotnosci wcale nie musimy zalkadac akwarium mozna zakupic mini fontanne ktora rowniez bedzie ozdoba miedzy storczykami.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No widocznie tak miało byc.... :cry: , niezrazam sie dio vand za bardzo kocham wszystkie storczyki :D kiedys w przyszłości spróbuje z nimi od nowa , jak na razie storczyki tylko i wyłącznie rosnace w doniczkach... , marzy mi sie cattleya... :lol: :lol: :lol: i jak zwykle nigdzie jej niemoge dostac.... ;:161 ;:161 ;:161 , ja chce różowiutka cattleye z duzymi kwiatkami.... ;:98 , widziałem raz ale nie takie jak chce a cena astronomiczna....
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Arturze przykro mi bardzo, że Vandzie nie udało się pomóc. Takie porażki jednak uczą nas zawsze czegoś nowego i mam nadzieję, że jednak kiedyś sprawisz sobie ponownie taką roślinę i poradzisz sobie z jej hodowlą znakomicie.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lana pisze:Arturze przykro mi bardzo, że Vandzie nie udało się pomóc. Takie porażki jednak uczą nas zawsze czegoś nowego i mam nadzieję, że jednak kiedyś sprawisz sobie ponownie taką roślinę i poradzisz sobie z jej hodowlą znakomicie.
]
Ja tez mam nadzieje , ta była mała i niemiała duzo korzeni... może z dużą by lepiej poszło...
W Leroy Merlin po 18.90 zł storczyki.... a ja na następny tydzien jade dopiero do Leroy Merlin przy okazji bo mama daleko... i pewnie juz nic niebędzie albo jakies byle jakie... :cry: .
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hej, widziałam te storczyki za 18.90 w LM, przyznam, że nie bylo z czego wybrać. Było dużo różowych (za którymi nie przepadam), większość z 3-4 liśćmi i jednym pędem. Większy wybór był w tych za ok. 30zł. Myślę, że nie masz czego żałować.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki za informacje różowe juz mam i białe 2 , bo słyszałem że białe tez były.. , szukam innych kolorków... :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie ! Widzę , że mój storczykowy wątek prawie zaginął :lol: , jutro jade do Rzeszowa i jak wszystko pójdzie dobrze to przytaszcze kilka phalaenopsis :) , tylko że ma jutro być silny wiatr i deszcz :cry: , nie chciał bym połamać... . A to fotka z neta , która mnie po prostu powaliła :shock: :shock: :shock: :Obrazek
gdzie by takiego ciapuszka znalesc.... :lol: , będę polował 8) Mam liste chciejstw :
1. Phalaenopsis Bajazzo
2. Phalaenopsis Destiny
3. Phalaenopsis Elegant Debora
4. Phalaenopsis Baldans Kaleidoscope
5. Phalaenopsis Muari
6. Phalaenopsis Elegant Polka Dots
7. Phalaenopsis Marbella
Wszystko podpatrzone u Orionki . Przepiekną ma kolekcje... . Pozdrawiam :D
no i wiele innych ciekawych... , marzy mi sie tez cattleya... , jak bym spodkał jakąś ładna to bym wziął od razu... :lol: , tylko ja nigdzie niewidze jakiejkolwiek... :evil: . Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05

Post »

Fakt! Jest na czym oko zawiesić!!!
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Arturze, dopiero teraz przeczytałam o Twojej Vandzie. Szkoda ;:98 ale uczymy się na błędach i nie da się uniknąć strat.
Cattleye są cudowne i rzeczywiście nie często można je spotkać w sklepach, ale jeśli Ci to nie przeszkadza możesz kupić przez internet lub na wystawie. Ceny nie są niestety niskie.
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Powodzenia na zakupach. :D
ANETA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2006, o 19:12