Ogródek Tajgi /1cz.-2008r./

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Post »

tak sobie wpadłam...a tu takie ślicznotki(liliowce)....w ogóle to ślicznie tu u Ciebie :D
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogródek masz śliczny. A jakie lilie i liliowce :shock: no cudne...
A o ostróżkach i trzykrotkach to nawet nie wspomnę bo chory jestem jak je zobaczyłem :lol: :D
Awatar użytkownika
milka100
100p
100p
Od: 27 lip 2008, o 09:08

Post »

ten żywopłot jest genialnie przycięty jak w angielskich ogrodach, strasznie mi sie podoba :D
jackon
500p
500p
Od: 6 sty 2008, o 07:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj
zawsze mnie interesują wodne klimaty
możesz wstawić zdjęcia oczka wodnego ?
liliowce i lilie przepiękne, tylko pozazdrościć
pozdrawiam
Jacek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Łał, ale kolorowo i ślicznie.
Masz rękę do roślin, i nie tylko, dużo serca chyba też. Aż miło patrzeć na takie zdrowe rośliny.
Gumieńce to znów nie tak daleko od Łukasińskiego :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Tajgusi ogród to jak raj :D Obrazek

Dobranoc
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
krysia46
100p
100p
Od: 26 maja 2008, o 23:25

Post »

Moje lilie zjadły jakieś robaki ,Twoje roślinki wcale nie są takie oklapnięte.Moje rośliny są wysuszone od słońca jest tak mało cienia że aż przykro było patrzec jak słońce je trawi.Bardzo ładny masz ogródek i te lilie takie ładne miło popatrzec. ;:106
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

KOCICA - fajnie, że wpadlaś do mnie. Języczka pomarańczowa sama się rozsiewa, taka nieklopotliwa roślina. Ma duże liście więc chwasty pod nimi nie rosną. Moja w tym roku miala liście wielkości 50 - 60 cm średnicy.
Trzykrotka sama się tak uformowala, wydaje mi się że ona zmienia kolory kwiatów. W tym miejscu posadzilam trzykrotkę w kolorze biskupim, a po kilku latach zrobil sie kisz-masz.

julka - milo, że podoba się u mnie. Zapraszam częściej.

piterek - Ostróżki i trzykrotki to takie nie wymagające rośliny. U mnie gleba jest straszna. Ciężka glina. Dlatego uprawiam tylko takie niezawodne kwiaty. Najczęściej sama je wysiewam.

milka 100 - Żywoplot to największy klopot. NIe ma kto go przycinać. Jest duży, szeroki i wysoki żeby odgrodzić się od ulicznego zgielku i chalasu. Na jego tle fajnie wyglądają inne kwiaty.

jackon - moje oczko wodne nie jest doskonale. W porzednich latach wyglądalo lepiej, w tym roku trochę zaniedbane. Porobię zdjęcia i pokażę.

empuza - cieszę się, że wpadlaś do mnie. Na Łukasińskiego dzialkę ma moja koleżanka, od strony ulicy Janka Muzykanta.

jolllla 500 - Jolu, Ty to zawsze sprawisz mi przyjemność, jesteś miŁą, śliczną i dobrą dziewczyną o ogromnym serduszku.

krysia 46 - Krysiu, dzięki, że mnie odwiedziŁaś.

Pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Witaj Tajga! Jak się cieszę, że założyłaś swój wątek! Jest co podziwiać :!: Wspaniałe liliowce i liie. Wszystko zresztą jest przepiękne. Dawaj więcej zdjęć, pliiis!!!

Pozdrawiam. Ania
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p

Post »

Dzięki Aniu - zanna, za odwiedziny i miłe słowa. Mam jeszcze sporo zdjęć do wklejania, ale muszę uporać się z obróbką.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p

Post »

Wiele osób w różnych wątkach pyta co można zrobić z aroni.

Proponuję NALEWKĘ Z ARONI

Składniki:

300 sztuk owoców aroni (ok. 2 szklanki)
150 sztuk liści z wisni (duża garść)
1/2 kg cukru
kwasek cytrynowy - 1 płaska mała łyżeczka
spirytus - 1/2 litra
woda 1,5 litra

Do garnka włożyć aronię i liście wiśniowe, zagotować i przez 1/2 godziny gotować na małym gazie. Odcedzić i do wywaru dodać cukier - ponownie zagotować. Zdjąć z ognia, dodać kwasek cytrynowy. Wywaru powinno być 1,5 litra. Jak będzie za mało to trzeba dodać przegotowanej wody i już nie gotować.
Wystudzić aż wywar będzie zupełnie zimny i dodać 0,5 litra spirytusu.
Rozlać do butelek i odstawić na 6 tygodni. Dopiero po tym czasie nadaje sie do spożywania.

Nalewka ma piekny kolor, jest smaczna i zdrowa bo mam mnóstwo witamin.

SMACZNEGO

Zapomniałam dodać, że aronię trzeba zamrozić na kilka dni w zamrażalniku, żeby straciła swoją goryczkę.
x-a-a
100p
100p
Od: 9 lip 2008, o 17:05

Post »

Jestem z rewizytą i aż mnie skręca jak u Ciebie pięknie lilie cudowne i tyle odmian że w głowie mi się kręci. Ślicznie tu u Ciebie kochana ;:8 Mogłabym spędzać u Ciebie kazda wolna chwile. wow
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

WITAJ BASIU
Ja jeszcze raz poruszę temat trzykrotki . Bardzo mi się podoba ta różnorodność kolorów ich kwiatków . Basiu czy dobrze się domyślam , posadziłaś małe kępki różnych kolorów obok siebie , a one poprzerastały i taki efekt . Ja mam dwa kolory obok siebie , a chciałabym zrobić coś podobnego jak u Ciebie . Może na targach dokupię jeszcze jakiś kolorek . Kiedy lepiej to robić , teraz jesienią , czy wiosną . :?:
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p

Post »

Witaj Ewo.

Jeżeli chodzi o trzykrotkę to sprawa wygląda tak. To jest jedna kępa, wsadzona była mała sadzonka trzykrotki o kolorze takim biskupim. Rozrastając się dochodziły inne kolory w odcieniach fioletowo-liliowo-biskupim, a nawet trafiła się biała. To wszystko z jednej sadzonki.
Ewo, jeżeli będziesz chciała to ja mogę dać Ci sadzonki trzykrotki ile tylko zechcesz (oczywiście jeżeli spodobają się moje kolory). To jest bylina strasznie się rozsiewająca. W tej chwili cały ogród mam zarośnięty trzykrotką w różnych kolorach, nie mam tylko białej, bo gdzieś się podziała.
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p

Post »

Aneczkkaa - dzięki że wpadłaś do mojego ogródka.
Nie martw się, u Ciebie też wkrótce będzie pięknie. Altankę już masz prawie gotową. Na wiosnę będzie kolorowo, i ani się obejrzysz a nie będzie miejsca na nowe nasadzenia.

Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”