Ogródeczek raczkującej tamusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

Czy Wy posiadacie jakiś monopol na kwitnące storczyki, czy co? :D
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 09:38

Post »

Witaj Kasieńka powiem tobie tylko tyle że ja je kupiłam w biedronce a sąsiadka w eksluzywnej kwiaciarni jej zdechły po tygodniu a moje kwitną ;:7 .nic z nimi szczególneko nie robie co 9-10 dni podlewam je wodą dzień wcześniej przegotowaną i odstan około 12 h,wsadzam je do miski podlewam tylko nie po liściach ,zostawiam na godzinkę aż się napiją wyciągam pojedyńczo tak by z doniczki wyciekła wszystka woda,listki przecieram delikanie płatkiem kosmetycznym one nie lubią kurzu.I to jest tyle a i coś jeszcze nie pozwalam nikomu dotykać kwiatostanu i listków i na każdym powiesiłam prawei niewidoczną czerwoną niteczke.
kaśka_
200p
200p

Post »

Czyli odprawiacie jednak nad nimi jakieś czary, jak indianie. Ileż to zachodu trzeba ..... ale efekty ............ godne podziwu
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witaj Tami :lol: chciało by się powiedzieć patrząc na Twojego storczyka ''kto jak dba ten tak ma'
ja nie potrafię tych pięknych kwiatów pielęgnować :oops: Twój jest piękny
Tami pytałaś mnie o przepis na ciacho a możesz mi napisać na której stronie jest to ciacho pokazane ,bo nie wiem o które chodzi :roll:
Życzę Tobie i całej rodzince miłego dnia :lol:
To dla Twojego synka pozdrawiam go serdecznie :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p

Post »

Witajcie w poniedziałek z rana. :!: :!: :!:
Rozpoczynam kolejny tydzień na swojej działeczce,dziś zaczyniemy walkę z postawieniem płotu,wszystko co ptrzebne przywieźliśmy w sobotę
Oby nie padało bo coś pochmurnawo jest i wietrznie bryyyyyyy.
Jeszcze mała kawka ;:40 przydałoby się coś na słodko ;:36 ale to może Jadziunia upiekła więc lece do niej.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko TAMI .
kaśka_
200p
200p

Post »

No tak. Ja u Ciebie. Ty u Jadzi. Cóż za gościnność!!!! :lol: W takim razie piję kawkę u Ciebie i pędzę też do Jadzi na ciacho. Do zobaczenia.
P.S. Skąd u Was chmury? U nas od rańca świeci śliczne słoneczko i nic nie wskazuje na to , żeby miało się zmienić (oprócz barometru, który pokazuje na deszcz ) - Ale gdzie ten deszcz?
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p

Post »

Kasienko poczekaj poczekaj nie tak prędko po to ciacho bo u Jadzi jeszcze niema więc możesz pić kawusie ze mną.
U nas leje ,szaro ,zimno bryyyyy.Z działki nici a z grila jeszcze większe( mój syn kocha kiełbaskę grilowaną ).Jak tak ma wyglądać caly tydzień to ja dziękuje.
Pozdrawiam cię KASIEŃKO -TAMI
kaśka_
200p
200p

Post »

Nie ma sprawy, nic się nie stało. Brak ciasteczek tylko i wyłącznie pójdzie na moją korzyść :lol: Całe szczęście jest kawusia, a to mi absolutnie wystarczy. W szczególności na ten mój poranny ból głowy.
A jak załatwiliście sobie deszcz? Wyślij go tutaj ( troszeczkę ), przyda się naszym roślinkom. A ja Ci przesyłam cieplutkie promienie słoneczne, które u nas są od rana. Nie martw się, pewnie i u Was się wypogodzi i będziecie mogli wystartować z tym płotem. ;:3
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p

Post »

Kasia tu jak leje to konkretnie i nie zanosi się na słońce wiatr taki że głow chce urwać.
Z balkonu musiałam zabrać mięte która stoi uszykowana na działeczkę bo by mi ją wywiało. :lol:
Przesuwam te chmury z deszczem wyciągnij ręke i ciągnij je do siebie :wink:
Pozdrówka -TAMI
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tami ja też chcę deszczu weź podmuchaj troszeczkę do mnie proszę :)
Zdjęcie dla syneczka Kotek Roki i Gucio

Obrazek
Miłego dnia życzę
kaśka_
200p
200p

Post »

A u nas się znowu rozpogodziło, jest cieplutko i słonecznie. Co prawda, coś wisi w powietrzu, ale na razie jest ok.
O ciacho się nie martw, Jadzia wreszcie się odkuła, z nawiązką. Jabłecznik u niej pierwsza klasa. Pędź, a prędko bo możesz się nie załapać.

Ślę promyczki słońca ;:2
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam serdecznie całą Twoją rodzinkę :lol: Jaka pogoda u Was i jak tam Twoje zdrówko :lol: Obrazek
x-p-k
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No nie i piesek z kotkiem się tak lubią? A kotem to jakiś rasowy, nie? Syjamski czy coś :D
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p

Post »

Witajcie wtorkowo ja tu tylko na chwilkę byście wiedzieli że jestem.
Jadziu zdrowie coś nie lepiej i ni gorzej ale ogólnie beznadzieja.Pogoda fatalna jak w kiel.....,wieje ,dmucha że głowe urwać chce ,sztormisko na pewno jest około 8-10 w skali B.
kasieńko wiem że Jadzi ciacha to odlot dziś robie drożdżowe z jej przepisu.Musi wyjść bo moje chłopaki jak wrócą z działki muszą mieć coś na słodko.
Piterek nie wiem czy to rasowce czy dachowce bo to Jadzieńki pupilaski ale są tak słodkie że zamiast ciasta bym je zjadła żartuje oczywiście.
Pozdrawiam cieplutko .Tamara
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tamarko co się dzieje ,dlaczego nie ma nowych zdjęć ,i jak tam posuwają się prace przy ogrodzeniu :lol:
Tamarko pozdrawiam Was Wszystkich i ślę całuski :lol:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”