Zapraszam Jadzia1 /cz.1/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zwyrodnienie_plamki_żółtej
(...)
Wykazano, że dwa leki ziołowe mogą zatrzymać postęp, a nawet zmniejszyć upośledzenie widzenia:
Ginko biloba, czyli miłorząb japoński (24% roztwór) - 40 mg trzy razy dziennie oraz
wyciąg z czarnej borówki (25% antocjanidyna) - 80 mg trzy razy dziennie.
(...)

Branocki Jadziu. :P
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj Jadziuniu kochana nie kus mnie bo sie napaliłam i nie będe mogła przeżyc jak nie zakwitnie migdał. dziękuje Ci za to piekne zdjęcie.
Pozdrawiam serdecznie. dobranoc ;:41
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam :lol: dżemiki dziś robiłam z czarnej porzeczki pychota :lol:
*Haniu55* dziękuję ci słoneczko za zainteresowanie Obrazek
*giguś45* na pewno zakwitnie zobaczysz ,troszeczkę go podkarmisz wiosną i będzie piękny Obrazek

Widok na część kwitową Obrazek

Co tam będę pisać Wy lepiej wiecie co jak się nazywa :lol: Obrazek

Nasza balerina prosto po zabiegu w salonie fryzjerskim

Obrazek

Bardzo proszę się częstować jest jeszcze mało ale chętnie się podzielę pyszneObrazek

A może czarną malinkę też bardzo dobra polecam

Obrazek

coś z kwitkówObrazek

Zaczynają kwitnąć uwielbiam je ,a jesienią po ścięciu maluję sprajem na złoto lub sreberko i mam stroiki na święta
Obrazek

Najnowszy nabytek trochę chorowała ale jest już ok

Obrazek

Widok ogólny i Brutusek

Obrazek

Kwitnie i kwitnie i kwitnie ciągle ma nowe kwiaty

Obrazek

I na koniec ciacha z malinami ,murzynek i sernik proszę się częstować

Obrazek

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne lilie,hortensja taka dostojna,wierzba ładnie podstrzyżona,ciasto pycha,dziękuję.Pozdrawiam.Halina
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czy ty w ogóle kiedyś sypiasz ????
Nie dość że sporo robisz na działce ( widać efekty :P ) to jeszcze dżemiki, wypieki......
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Witaj Jadziu, po prostu jestem w szoku :!: Jesteś wielkim pracusiem, działeczkę super prowadzisz a do tego takie pyszności pieczesz. :D Masz śliczną tą wierzbę hakuro a na dodatek masz trytome ogrodową na którą od dawna choruję. Ma śliczne kwiaty. No a po za tym trawnik mimo suszy wygląda rewelacyjnie. :D
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Jadziuniu kochana ty chyba chcesz abym przytył bo taka chudzina ze mnie. Pysznie wyglądają i na pewno tak smakowały te ciacha. Ale ślicznie przycięłać wierzbę płaczącą od dołu - istna z ciebie fryzjerka. a mam pytanko czy Ty tak dla relaksu po pracowitym dniu w ogrodzie skaczesz sobie na tej batucie :lol: :P :lol: :P ???/ Fajna sprawa. Widok ogrodu piekny- nie wiem co jeszcze dodac aha lilie tez cudne buziaki dla Ciebie,papa :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję bardzo za odwiedzinki jest mi bardzo miło Was gościć :lol:
*Halinko1959*cieszę się ,że Ci ciacho smakowało i zapraszam zawsze jesteś miłym gościem :lol:
*coma95*Wiesz ja latem krótko śpię ,idę do łóżka o po 23 czytam książkę jeszcze z godzinkę ,a rano wstaję około 6 ale bardzo lubię robić te wszystkie przetwory .Potem nawet daję przyjaciołom w prezencie ,robię też nalewki mam już nastawioną z czarnej porzeczki i z czerwonej ,w planach jest jeszcze morelowa,malinowa,wiśniowa i oczywiście pigwówka i z dzikiej róży :lol: Pycha mówię Ci, muszę się pochwalić ,że mam takie pyszności 4 letnie
Robię też superowe śliwki kandyzowane a z soku winko :lol: ale się rozpisałam chwalipięta ze mnie przepraszam :oops: :)
*Krzysiu86* cieszę się ,że nas odwiedzasz dziękuję bardzo za miłe słowa dla Ciebie zawsze u mnie będzie coś słodkiego ,trawnik był w czasie upałów podlewany więc susza nic mu nie zrobiła a trytome polecam :lol:
*giga45* oj jak jesteś chudzina to wpadaj na ciacha :lol: popracujemy nad Tobą :lol: wiesz kochanie na tym nie skaczę ale dużo ćwiczę mój dzień zaczyna się od jazdy na rowerku stacjonarnym 10 lub 15 km a potem w ciągu dnia jeszcze inne ćwiczenia .
Muszę ćwiczyć bo mam niedoczynność tarczycy i nie chciałabym przytyć
I jeszcze jeżdżę na rolkach a to ja tylko proszę się nie śmiać

Obrazek

A tutaj na rowerku

Obrazek

Wiecie co jest moją wadą ,że dużo mówię

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miła Jadziu tyle pyszności napiekłaś chętnie się poczęstowałam,bo uwielbiam ciasta domowe.A teraz ogród-zaciekawiło mnie jak ty tak równiutko przycięłaś wierzbę,trytoma mówisz kwitnie i kwitnie a ona jest piękna,ja mam z zeszłego roku kupioną na Allegro ale jakaś mikruśka,że wstyd ją pokazać.Masz piękną działkę w dostępem do wody /tego to ci zazdroszczę/
Róże,lilie i liliowce,tak wszystko z pedanterią nasadzone
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Jadziu

wygladasz rewelacyjnie :lol: :lol:

a teraz .....okno jest piękne, oj wiem starsznie lubię takie inne okna :lol: u sibie w domu mam zwykłe tzn kwadrat wrrrr
Awatar użytkownika
asiula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 mar 2008, o 10:18

Post »

kiedy Ty na to wszystko znajdujesz czas????
ja to bym chciała zrobić dużo rzeczy ale zawsze czasu mi brakuje.... dla mnie dzień mógłbym mieć conajmniej 48 godzin :)
brutusek śliczny tylko ta wspaniała roślinność go troche przysłania :)
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

*Haniu 1 *jedz kochana te ciasteczka jak Ci smakują :lol: wiesz co do cięcia wierzby to raczej mój mąż się nią zajmuje ma takie dóże nożyce i chlasta nimi co podejdzie :lol: trytoma też kupiona na alegro w ubiegłym roku ale na prawdę kwitnie i kwitnie :shock: wiesz ja jeziora za bardzo nie lubię wolę góry ale człowiek już taki jest ,że nie docenia to co ma :lol:
*Tess* dziękuję ,okno rzeczywiście jest fajne a i kwiaty super na nim rosną :lol:
*asiula* jakoś sobie radzę :lol: weź pod uwagę ,że to jest moja praca zajmowanie się ogrodem i całą posesją za to dostaję wypłatę :lol:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
plomba31
50p
50p
Od: 10 maja 2008, o 21:45

Post »

Witaj Jadziu, piękny zakątek ta Twoja działeczka, Najpiękniejsza wierzba płacząca prosto od fryzjera---------chyba się skusze na taką w swoim ogródku.............
Ty jeździsz na rowerku stacjonarnym , moja cała Rodzinka na "ruchomych" właśnie zabieramy nasze kołeczka na urlop, wleczemy je ze sobą 750 km.
Pozdrawiam PATI
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :lol:
*Pati* dziękuje za odwiedzink, wiesz ja bardzo lubię jeździć rowerkiem ruchomym tylko wiesz czego się boje tych wszystkich piesków rzucających się do kostek :lol:
Zapraszam na poranną kawusię Obrazek
a może ktoś ma ochotę na naleśnika z twarogiem ,na wierzch bita śmietanka i malinki bardzo proszę Obrazek
Smacznego .Życzę Wszystkim udanego dnia jak najmniej pracy w pracy i dużo uśmiechu Obrazek
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Re

Post »

Jadziu twoja doba ma chyba 50 godzin?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”