Zapraszam Jadzia1 /cz.1/
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zwyrodnienie_plamki_żółtej
(...)
Wykazano, że dwa leki ziołowe mogą zatrzymać postęp, a nawet zmniejszyć upośledzenie widzenia:
Ginko biloba, czyli miłorząb japoński (24% roztwór) - 40 mg trzy razy dziennie oraz
wyciąg z czarnej borówki (25% antocjanidyna) - 80 mg trzy razy dziennie.
(...)
Branocki Jadziu. :P
(...)
Wykazano, że dwa leki ziołowe mogą zatrzymać postęp, a nawet zmniejszyć upośledzenie widzenia:
Ginko biloba, czyli miłorząb japoński (24% roztwór) - 40 mg trzy razy dziennie oraz
wyciąg z czarnej borówki (25% antocjanidyna) - 80 mg trzy razy dziennie.
(...)
Branocki Jadziu. :P
Witam
dżemiki dziś robiłam z czarnej porzeczki pychota
*Haniu55* dziękuję ci słoneczko za zainteresowanie
*giguś45* na pewno zakwitnie zobaczysz ,troszeczkę go podkarmisz wiosną i będzie piękny
Widok na część kwitową
Co tam będę pisać Wy lepiej wiecie co jak się nazywa

Nasza balerina prosto po zabiegu w salonie fryzjerskim

Bardzo proszę się częstować jest jeszcze mało ale chętnie się podzielę pyszne
A może czarną malinkę też bardzo dobra polecam

coś z kwitków
Zaczynają kwitnąć uwielbiam je ,a jesienią po ścięciu maluję sprajem na złoto lub sreberko i mam stroiki na święta

Najnowszy nabytek trochę chorowała ale jest już ok

Widok ogólny i Brutusek

Kwitnie i kwitnie i kwitnie ciągle ma nowe kwiaty

I na koniec ciacha z malinami ,murzynek i sernik proszę się częstować

Pozdrawiam

*Haniu55* dziękuję ci słoneczko za zainteresowanie

*giguś45* na pewno zakwitnie zobaczysz ,troszeczkę go podkarmisz wiosną i będzie piękny

Widok na część kwitową

Co tam będę pisać Wy lepiej wiecie co jak się nazywa

Nasza balerina prosto po zabiegu w salonie fryzjerskim

Bardzo proszę się częstować jest jeszcze mało ale chętnie się podzielę pyszne

A może czarną malinkę też bardzo dobra polecam

coś z kwitków

Zaczynają kwitnąć uwielbiam je ,a jesienią po ścięciu maluję sprajem na złoto lub sreberko i mam stroiki na święta

Najnowszy nabytek trochę chorowała ale jest już ok

Widok ogólny i Brutusek

Kwitnie i kwitnie i kwitnie ciągle ma nowe kwiaty

I na koniec ciacha z malinami ,murzynek i sernik proszę się częstować

Pozdrawiam
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziuniu kochana ty chyba chcesz abym przytył bo taka chudzina ze mnie. Pysznie wyglądają i na pewno tak smakowały te ciacha. Ale ślicznie przycięłać wierzbę płaczącą od dołu - istna z ciebie fryzjerka. a mam pytanko czy Ty tak dla relaksu po pracowitym dniu w ogrodzie skaczesz sobie na tej batucie
:P
:P ???/ Fajna sprawa. Widok ogrodu piekny- nie wiem co jeszcze dodac aha lilie tez cudne buziaki dla Ciebie,papa :P

Dziękuję bardzo za odwiedzinki jest mi bardzo miło Was gościć
*Halinko1959*cieszę się ,że Ci ciacho smakowało i zapraszam zawsze jesteś miłym gościem
*coma95*Wiesz ja latem krótko śpię ,idę do łóżka o po 23 czytam książkę jeszcze z godzinkę ,a rano wstaję około 6 ale bardzo lubię robić te wszystkie przetwory .Potem nawet daję przyjaciołom w prezencie ,robię też nalewki mam już nastawioną z czarnej porzeczki i z czerwonej ,w planach jest jeszcze morelowa,malinowa,wiśniowa i oczywiście pigwówka i z dzikiej róży
Pycha mówię Ci, muszę się pochwalić ,że mam takie pyszności 4 letnie
Robię też superowe śliwki kandyzowane a z soku winko
ale się rozpisałam chwalipięta ze mnie przepraszam
*Krzysiu86* cieszę się ,że nas odwiedzasz dziękuję bardzo za miłe słowa dla Ciebie zawsze u mnie będzie coś słodkiego ,trawnik był w czasie upałów podlewany więc susza nic mu nie zrobiła a trytome polecam
*giga45* oj jak jesteś chudzina to wpadaj na ciacha
popracujemy nad Tobą
wiesz kochanie na tym nie skaczę ale dużo ćwiczę mój dzień zaczyna się od jazdy na rowerku stacjonarnym 10 lub 15 km a potem w ciągu dnia jeszcze inne ćwiczenia .
Muszę ćwiczyć bo mam niedoczynność tarczycy i nie chciałabym przytyć
I jeszcze jeżdżę na rolkach a to ja tylko proszę się nie śmiać

A tutaj na rowerku

Wiecie co jest moją wadą ,że dużo mówię
Pozdrawiam

*Halinko1959*cieszę się ,że Ci ciacho smakowało i zapraszam zawsze jesteś miłym gościem

*coma95*Wiesz ja latem krótko śpię ,idę do łóżka o po 23 czytam książkę jeszcze z godzinkę ,a rano wstaję około 6 ale bardzo lubię robić te wszystkie przetwory .Potem nawet daję przyjaciołom w prezencie ,robię też nalewki mam już nastawioną z czarnej porzeczki i z czerwonej ,w planach jest jeszcze morelowa,malinowa,wiśniowa i oczywiście pigwówka i z dzikiej róży

Robię też superowe śliwki kandyzowane a z soku winko

*Krzysiu86* cieszę się ,że nas odwiedzasz dziękuję bardzo za miłe słowa dla Ciebie zawsze u mnie będzie coś słodkiego ,trawnik był w czasie upałów podlewany więc susza nic mu nie zrobiła a trytome polecam

*giga45* oj jak jesteś chudzina to wpadaj na ciacha

Muszę ćwiczyć bo mam niedoczynność tarczycy i nie chciałabym przytyć
I jeszcze jeżdżę na rolkach a to ja tylko proszę się nie śmiać

A tutaj na rowerku

Wiecie co jest moją wadą ,że dużo mówię
Pozdrawiam
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miła Jadziu tyle pyszności napiekłaś chętnie się poczęstowałam,bo uwielbiam ciasta domowe.A teraz ogród-zaciekawiło mnie jak ty tak równiutko przycięłaś wierzbę,trytoma mówisz kwitnie i kwitnie a ona jest piękna,ja mam z zeszłego roku kupioną na Allegro ale jakaś mikruśka,że wstyd ją pokazać.Masz piękną działkę w dostępem do wody /tego to ci zazdroszczę/
Róże,lilie i liliowce,tak wszystko z pedanterią nasadzone
Róże,lilie i liliowce,tak wszystko z pedanterią nasadzone
*Haniu 1 *jedz kochana te ciasteczka jak Ci smakują
wiesz co do cięcia wierzby to raczej mój mąż się nią zajmuje ma takie dóże nożyce i chlasta nimi co podejdzie
trytoma też kupiona na alegro w ubiegłym roku ale na prawdę kwitnie i kwitnie
wiesz ja jeziora za bardzo nie lubię wolę góry ale człowiek już taki jest ,że nie docenia to co ma
*Tess* dziękuję ,okno rzeczywiście jest fajne a i kwiaty super na nim rosną
*asiula* jakoś sobie radzę
weź pod uwagę ,że to jest moja praca zajmowanie się ogrodem i całą posesją za to dostaję wypłatę
Pozdrawiam

*Tess* dziękuję ,okno rzeczywiście jest fajne a i kwiaty super na nim rosną

*asiula* jakoś sobie radzę

Pozdrawiam
Witaj Jadziu, piękny zakątek ta Twoja działeczka, Najpiękniejsza wierzba płacząca prosto od fryzjera---------chyba się skusze na taką w swoim ogródku.............
Ty jeździsz na rowerku stacjonarnym , moja cała Rodzinka na "ruchomych" właśnie zabieramy nasze kołeczka na urlop, wleczemy je ze sobą 750 km.
Ty jeździsz na rowerku stacjonarnym , moja cała Rodzinka na "ruchomych" właśnie zabieramy nasze kołeczka na urlop, wleczemy je ze sobą 750 km.
Pozdrawiam PATI
Witajcie
*Pati* dziękuje za odwiedzink, wiesz ja bardzo lubię jeździć rowerkiem ruchomym tylko wiesz czego się boje tych wszystkich piesków rzucających się do kostek
Zapraszam na poranną kawusię
a może ktoś ma ochotę na naleśnika z twarogiem ,na wierzch bita śmietanka i malinki bardzo proszę
Smacznego .Życzę Wszystkim udanego dnia jak najmniej pracy w pracy i dużo uśmiechu
Pozdrawiam

*Pati* dziękuje za odwiedzink, wiesz ja bardzo lubię jeździć rowerkiem ruchomym tylko wiesz czego się boje tych wszystkich piesków rzucających się do kostek

Zapraszam na poranną kawusię

a może ktoś ma ochotę na naleśnika z twarogiem ,na wierzch bita śmietanka i malinki bardzo proszę

Smacznego .Życzę Wszystkim udanego dnia jak najmniej pracy w pracy i dużo uśmiechu

Pozdrawiam