Moje kwiaty w hydroponice
Ech... następne straty. Jednak u mnie aż takich strat nie ma choć i u mnie gradem waliło.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
- Teresa600
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Treissi....tak w zeszłym roku we wrzesniu zrobiłam 5 szczepek jednak przyjęła sie tylko jedna....dlaczego tylko 1? nie mam pojęcia.Jak widać rośnie pięknie,az sama jestem zaskoczona ze ma tak duzy przyrost.Ciekawa jestem jak bedzie rosła nowa szczepka ktorą ukorzeniłam w maju tego roku.Na razie rosnie w szklance z kermazytem (Nigdzie nie moge dostac wkladow do hydro
)i ma juz dość duze korzonki.Zrobie zdjecie to wstawie.
Basga-zimę spedziła na parapecie od strony połnocnej w kwietniu przeniosłam na południowy parapet.Trzymam ją cały czas w domu i jestem bardzo ciekawa jak sie zachowa tej zimy.
tak wygladała pod koniec kwietnia....mozna zaobserwowac jaki ma dyzy przyrost w ciągu 3 miesięcy
Jak widać zrobiłam eksperyment jeden pęd przycięłam drugi pozostawiłam długi który sie rozgałęzia.Mam jednen problem doniczka jest zbyt mała i boje sie ze mi sie kiedyś przewróci ,wiec wsadzilam doniczke do wiekszej(nie mam do niej wkładu) dla bezpieczenstwa
Pozdrawiam Teresa

Basga-zimę spedziła na parapecie od strony połnocnej w kwietniu przeniosłam na południowy parapet.Trzymam ją cały czas w domu i jestem bardzo ciekawa jak sie zachowa tej zimy.

Jak widać zrobiłam eksperyment jeden pęd przycięłam drugi pozostawiłam długi który sie rozgałęzia.Mam jednen problem doniczka jest zbyt mała i boje sie ze mi sie kiedyś przewróci ,wiec wsadzilam doniczke do wiekszej(nie mam do niej wkładu) dla bezpieczenstwa
Pozdrawiam Teresa

- Teresa600
Basga.....Alfa....Nareszcie znalazłam sklep zajmujacy sie uprawą i sprzedażą wkładów ,wskazników i doniczek do hydroponiki.Mieści sie na ul Siewnej30. niedaleko Placu imbramowskiego przecznica od ul Mackiewicza.Jakie tam są CUDA.AAA nie mogłam wyjść ze sklepu.Warto tam zaglądnąć aby przekonać sie że każdy kwiat można prowadzić w hydroponice.Na dowód kupilam uroczy kaktus Man.Plumosa

Niestety w czasie transportu oderwaly mi sie 2 odnogi
Przemily sprzedawca namówil mnie na nawóz do hydro ktory stosuje sie raz na4-6miesiecy w zaleznosci od tego gdzie stoi kwiat.....w mieszkaniu czy na zewnątrz.Poniewaz lubie eksperymentować zastosuje go do nowokupionego kaktusa i figusa....resztę będę nawozić tak jak do tej pory zobaczymy jakie beda efekty.
Pozdrawiam Teresa

Niestety w czasie transportu oderwaly mi sie 2 odnogi

Pozdrawiam Teresa

Pewnikiem się tam kiedyś wybiorę. Choćby po to by zorientować się co tam mają. Choć wiem jak kończą się takie wizyty ;)
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
- Teresa600
Alfa.......radzę wziąć mało pieniędzy
.....Basga,ja kupiłam kaktusa juz w hydroponice.Zagladnij to sklepu zobaczysz jakie piękne okazy kaktusow rosna w hydroponice.Mowie wam wrocilam z bólem głowy....nie mam juz miejsca w domu na nowe kwiaty
a zamierzam jeszcze zrobić nowe szczepki z sundawille.Mąz chyba mnie udusi
Pozdrawiam Teresa

Pozdrawiam Teresa

Jak będziesz robić szczepki zrobisz i dla mnie?
Moja sundavilla padła 
O kasę się nie boję... i tak jej nie mam więc bezpiecznie mogę iść do sklepu ;)

O kasę się nie boję... i tak jej nie mam więc bezpiecznie mogę iść do sklepu ;)
Pamiętam
Ale może się uda 

I ona tak ciągle w wodzie stoi? Hmmm...