Ogród marzeń - KDanuta
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kocurku
ja korzystam z kalendarza biodynamicznego pt "Dni siewu 2008" autorstwa Marii Thun
żółta oprawa brązowe napisy, można nabyć w kioskach RUCHU lub księgarniach , kosztuje
około 8 zł
na każdy miesiąc są opisy tzw rozważania, jak i na każdy dzień korzystnego oddziaływania
do siewu, prac pielęgnacyjnych i zbioru.
pozdrawiam cieplutko
ja korzystam z kalendarza biodynamicznego pt "Dni siewu 2008" autorstwa Marii Thun
żółta oprawa brązowe napisy, można nabyć w kioskach RUCHU lub księgarniach , kosztuje
około 8 zł
na każdy miesiąc są opisy tzw rozważania, jak i na każdy dzień korzystnego oddziaływania
pozdrawiam cieplutko
Witam.
Danuto, odwiedziłem Twój ogród, miło oglądać taki zadbany i kolorowy.
Zaciekawiło mnie co pisałeś o rybkach w oczku, nie wiem czy wiesz ale Złote orfy,
to niezbyt trafny nabytek do oczka, mogą dorosnąć nawet do 1metra.
A właściwie poczytaj tutaj np. Karp Koi poznaje swojego
właściciela i można je nawet pogłaskać.
Nie wiem czy widziałaś moje oczko, u mnie z kolorowych są Karaś-złota rybka i Złoty lin karpi Koi nie wpuszczałem
bo mam zwykłe karpie a właściwie , Karpie królewskie które czasami wędkuję, i gdyby sie skrzyżowały z Koi szkoda by
skończyły na patelni.
Pozdrawiam, Krzysztof.
Danuto, odwiedziłem Twój ogród, miło oglądać taki zadbany i kolorowy.
Zaciekawiło mnie co pisałeś o rybkach w oczku, nie wiem czy wiesz ale Złote orfy,
to niezbyt trafny nabytek do oczka, mogą dorosnąć nawet do 1metra.
A właściwie poczytaj tutaj np. Karp Koi poznaje swojego
właściciela i można je nawet pogłaskać.
Nie wiem czy widziałaś moje oczko, u mnie z kolorowych są Karaś-złota rybka i Złoty lin karpi Koi nie wpuszczałem
bo mam zwykłe karpie a właściwie , Karpie królewskie które czasami wędkuję, i gdyby sie skrzyżowały z Koi szkoda by
skończyły na patelni.
Pozdrawiam, Krzysztof.
-
Fajnie Krzysztofie że wpadłeś do mnie i dziekuje za miłe słowa i informacje o rybkach
mam je już drugi rok jest ich trzy, chciałam w tym roku dokupić jeszcze trzy ale obecnie w
naszych sklepach ich nie ma, wiem o i ch wadach ale zaleta która zaważyła o ich nabyciu było
to że są, samowystarczalne, nie ma potrzeby ich dokarmiać, mąż często w delegacjach ja też
często wyjeżdżam. Przez parę lat mieliśmy złote karasie ale w poprzedniej zimy mąż zrobił
przeręble i dolał wody, dolasna woda zamarzła i uwięziła ryby między lodami
mam je już drugi rok jest ich trzy, chciałam w tym roku dokupić jeszcze trzy ale obecnie w
naszych sklepach ich nie ma, wiem o i ch wadach ale zaleta która zaważyła o ich nabyciu było
to że są, samowystarczalne, nie ma potrzeby ich dokarmiać, mąż często w delegacjach ja też
często wyjeżdżam. Przez parę lat mieliśmy złote karasie ale w poprzedniej zimy mąż zrobił
przeręble i dolał wody, dolasna woda zamarzła i uwięziła ryby między lodami
- kocurek
- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję, poszukam.KDanuta pisze:Witaj Kocurku
około 8 zł
pozdrawiam cieplutko
Biały migdałek zauroczył i mnie, tylko gdzie go zdobyć? pierwszy raz widziałam na zdjęciach Twojego ogrodu... wszędzie są różowe.
-
Witajcie dziewczyny
widzę że mój migdałek wzbudził duże zainteresowanie, ja go kupiłam jako białego migdałka szczepionego na pniu
sprawdzałam w sklepie ogrodniczym w Brzesku , mają aktualnie na stanie kosztuje 25, 00 zł moge kupić i wysłać
Specjalnie dla Was jeszcze pare fo tek migdałka
serdecznie pozdrawiam KDanuta
widzę że mój migdałek wzbudził duże zainteresowanie, ja go kupiłam jako białego migdałka szczepionego na pniu
sprawdzałam w sklepie ogrodniczym w Brzesku , mają aktualnie na stanie kosztuje 25, 00 zł moge kupić i wysłać
Specjalnie dla Was jeszcze pare fo tek migdałka
- kocurek
- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Heh, kusząca opcja, ale czy wykonalna? boję się, że poczta go zmaltretujeKDanuta pisze:Witajcie dziewczyny

-
Drogi Kocurku, w tej chwili to nie mam nikogo kto jeżdzi do Rzeszowa, szkoda bo jeszcze
miesiąc temu mój syn jeżdził w każdym tygodniu w tamte strony, ale będe miała na uwadze
a nuż będzie okazja.
Chciałam Ci złożyć rewizytę ale chyba mi wzrok szfankuje bo nie znalazłam ogrodu "KOCUREK"
czyżbyś pod inna nazwą się ukrywał
Serdecznie pozdrawiam
miesiąc temu mój syn jeżdził w każdym tygodniu w tamte strony, ale będe miała na uwadze
a nuż będzie okazja.
Chciałam Ci złożyć rewizytę ale chyba mi wzrok szfankuje bo nie znalazłam ogrodu "KOCUREK"
czyżbyś pod inna nazwą się ukrywał

Serdecznie pozdrawiam