Kukurydza cz.1
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mama pytanie:
Jak posieje kukurydze cukrową gama i jak zbiorę z niej nasiona to będę miał tą samą odmianę? Bo to chyba nie jest odmiana mieszańcowa
Jak posieje kukurydze cukrową gama i jak zbiorę z niej nasiona to będę miał tą samą odmianę? Bo to chyba nie jest odmiana mieszańcowa
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki za odp
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Odnawiam temat
Chcę zapytać znawców uprawy kukurydzy , czy mogę już wysiać ją do pojedynczych pojemików , a w maju gotowe sadzonki przenieść do gruntu? Czy to jeszcze za wcześnie? Pierwszy raz w tym roku będę miała kukurydzę. Zakupiłam nasiona z Ożarowa kukurydza cukrowa.

Agnieszka
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości, ale i ludzie są jak Rośliny, pozbawieni miłości więdną...
-
- 50p
- Od: 25 paź 2008, o 18:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja w tym roku wysiałam do doniczek i poczekam na efekty, w tamtym roku też miałam brzydką , kolby były niezbyt ładnie wykształcone ale siałam ją po raz pierwszy.Żeby przyśpieszyć kiełkowienie ale w gruncie ,stosuję czasami metodę namaczania nasion przez 24 godziny w wodzie zazwyczaj roślin strączkowych ( fasolka, bób ) spóbuje też w tym roku tak z kukurydzą.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- Szymonambar222
- 500p
- Od: 28 gru 2008, o 08:23