Przydomowy ogród emerytki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogród emerytki

Post »

Pięknie w ogrodzie i poza ogrodem! W jakim cudnym miejscu zamieszkałaś. Ludzie pokonują wiele kilometrów, żeby chociaż przez chwilę na wakacje znaleźć się w takim miejscu a Ty masz to na co dzień.
Jestem zachwycona Twoimi piwoniami, nawet nie wiedziałsm, że są tak różnorodne odmiany. Hortensje też masz już takie duże i przyciągające wzrok. No ale ja to najbardziej jestem wrażliwa na kolczaste królowe - róże. Miałaś ich bardzo dużo, ile zostawiłaś sobie teraz?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Halinko rozumiem, że Twoja odpowiedź skierowana do Danusi jest tak naprawdę dla mnie :lol:
Roztocze jest piękne ;:215 nigdy w Twoich okolicach nie byłam, teraz żałuję, może jeszcze zdążę je zobaczyć. Dobrze mieć ogród na obrzeżach, na pewno więcej ciszy i zieleni wokół.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Azaliami naprawdę uradowałaś moje oczy. Uwielbiam różaneczniki i azalie. Wiosną dają tyle radości i optymizmu, a ogród bucha kolorami. Wiosną kupiłam sporo azalii japońskich, ciekawa jestem jak przezimują, Do niedawna miałam tylko jedną japońską i dawała radę. Zimy teraz łagodne, więc jestem dobrej myśli. Jeśli możesz, to zrób prosze w maju trochę szerszych kadrów z Rh.
Piwonie rewelacyjne, aż chce się kupować, sadzić i czekać na wiosnę.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Halinko widzę ze u Ciebie w ogrodzie wszystkie roślinki, które i ja lubię bardzo, Azalie Japońskie i Rododendrony wnoszą wiosną dużo koloru do ogrodu :D masz sporą kolekcję ;:138 ;:138
Roztocze urocze, nigdy tam nie byłam szkoda, bo warto to zobaczyć, fajnie że podzieliłaś się zdjęciami ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Halinko przyszłam z rewizytą. O matko z córką jak Ty masz pięknie. Kolekcja host, żurawek, jeżówek, no a piwonie i azalie powalają na kolana. I jeszcze te piękne tereny wokół. Będę stałym gościem ;:196
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit

kania-Kasiudziękuję ;:167 Faktycznie na Roztoczu jest cudnie i mieszkam tutaj od urodzenia .
z 12-to letnią przerwą.Kolekcja piwonii nieco mi się powiększyła .Mam nadzieję, że wiosną będzie co oglądać.Hortensji jest sporo, ale ogrodowe u mnie nie kwitną,na wschodzie jest dla nich za zimno, a róż jest tylko z 10 krzaczków.Kilka pokaże poniżej ;:167 ;:196
korzo_m - Dorotko bardzo przepraszam ;:167 Teraz już wiesz jaka ze mnie sklerotyczka,już poprawiłam :cry: Roztocze warto odwiedzić i wierzę, że Ci się to uda.
Zapraszam ;:167 ;:196
wanda7- Wandziu cieszę się,że i u mnie mogłaś też czym nacieszyć oczy. ;:167
Sporo kupiłam azalii w tym też z 5 japońskich wczesną wiosną 2019, ale w tym sezonie wszystkie słabo kwitły.Może przyszły sezon będzie dla nich łaskawszy.U mnie jest nieco chłodniej i okrywam je stroiszem.Postaram się robić lepsze zdjęcia, może się uda :D Też jestem bardzo ciekawa nowych kwiatów piwonii ;:167 ;:196
Krychna - Krysiu miło mi,że coś się Tobie u mnie spodobało ;:167 a na Roztocze zapraszam ;:167 ;:196
Kasik69 Dziękuję za odwiedziny ;:167 i bardzo się cieszę, że będziesz mnie odwiedzać ;:167 ;:196

Dzisiaj róże :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Halinko :wit
Ależ tu optymistycznie!
Mieszkasz w przecudnej okolicy, pięknie tam masz.
Jestem oczarowana Twoimi kolekcjami piwonii, host, żurawek. No wpadłam po uszy.
Niektóre zdjęcia są jak kadry z bajki.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam ;:168
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Piękne zdjęcia.Brunery mają takie ciekawe liście.
Widoki piękne. :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Dobrze, że odwiedziłam Twój ogród, bo zobaczyłam prawdziwy festiwal róż a ja bardzo lubię oglądać róże, zwłaszcza te, których nie ma w moim ogrodzie ;:138
Nie mam ani jednej w tak czystym czerwonym kolorze. Na koniec hosty, ale tam też widzę różę :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Witajcie :wit

Beaby - Bea miło mi, że mnie odwiedziłaś i dziękuję za miłe słowa ;:167
Pozdrawiam cieplutko ;:167 ;:cm
danuta z- Danusiu dziękuję ;:167 Bardzo je lubię, ale trudno kupić nowe odmiany ;:167 ;:196
kania - Kasiu witam serdecznie i cieszę się,że mnie odwiedziłaś.Dwie czerwone róże to mają chyba ponad 40 lat i mało je nie straciłam,Dwa lata temu sporo mi wymarzło i od tej pory już nie kupuję.Gdzie ogądam, wszędzie są piękne, a ja nie mogłam poradzić sobie z czarną plamistością :cry: Twoje róże są cudowne ;:138 Pozdrawiam cieplutko ;:167 ;:196

Taką udało mi się ukorzenić :D

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Halinko zdarza i mnie się coś przekręcić, ważne że wiedziałam iż pisałaś do mnie :lol: Może kiedyś uda się poznać Twoje okolice, kto wie.
Masz bogactwo roślin, zaczęłaś skromnie, a tu proszę tyle różnorodnego kwiecia, ogród wcale nie wygląda na czteroletni.
Przekonuję się do host z akcentem koloru żółtego na liściach są przepiękne ;:215 Tego sezonu kupiłam diw odmiany, mam nadzieję, że jak się rozrosną będą tworzyły piękną kolorystyczną kępkę jak u Ciebie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

:wit Halinko Róże przepiękne ,no po prostu szał .
Róże i miejscówka nad wodą ,a przy wodzie na brzegu ławeczka ;:180 Super .
Fajnego tygodnia ;:167 Zdję ;:138 cia piękne
Annau
200p
200p
Od: 26 cze 2020, o 19:03

Post »

Piękne róże i azalie powalające. Bogate kwitnienie :wink: możesz napisać jak pielęgnujesz azalie i czym nawozisz? Ja mam już stare krzaki, które co prawda kwitną, ale u Ciebie to prawie liści nie widać :lol:
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Halinko, przyszłam do Ciebie w odwiedziny i mnie zamurowało ;:oj Tyle pięknych kolekcji ;:63 Róże, piwonie, hosty, brunery .... i wiele innych ;:138 No naprawdę doznałam szoku ;:oj
A do tego w takiej pięknej okolicy mieszkasz ;:215 za płotem masz takie urokliwe widoczki .... prawdziwy raj na ziemi.
Z przyjemnością będę zaglądać i podziwiać Twoje poczynania ogrodowe ;:108
Pozdrawiam serdecznie ;:168 :wit
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Halinko na Naszym forum, mieszkasz w przepięknej okolicy , posiadasz dużą działkę i piękne piwonie. Widzę ,że masz ich dużo , cieszy się , bo będę tu często zaglądać . Ja co rok kupuję kilka nowych odmian, nie obeszło się i tej jesieni., ale piorytet wiodą w moim ogrodzie róże.Czekam jeszcze na piwonie i róże do posadzenia teraz , mają przyjść 2 itochy i jedna bylinówka .Halinko oby do wiosny , i będziemy podziwiać piękne kwiaty piwonii.Pozdrawiam ;:3 :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”