Aniu dziękuję w imieniu moich kwiatków

Ciągle czekam na jakieś bujniejsze kwitnienie

Ślimaków mam mnóstwo, co rusz mi coś zjadają. Jak jest po deszczu staram się je zbierać ale przy szczególnie atakowanych kwiatach albo małych, świeżo wsadzonych sypię szczyptę niebieskich granulek, choć wiem, że to trucizna

Co ciekawe, te paskudy zeżarły mi cały wrotycz, choć ponoć jest trujący, mam nadzieję, że dostały niestrawnosci
Żurawki też bardzo lubię i staram się je rozsadzać. Choć pamiętam, że swoją pierwszą zmarnowalam, bo nie wiedziałam, że trzeba je odmładzać. Kupiłam już sporą roślinę i w następnym sezonie powinnam ją podzielić bo powyrastała i zrobiła się brzydka, a ja głupia ją wyrzuciłam
Krysiu - Karo dziękuję za miłe słowa o moim ogrodzie

Kamień - wapień jurajski jest charakterystyczny dla Jury Krakowsko-Częstochowskiej.
Ja co prawda nie mieszkam na samej Jurze, ale do ruin zamku w Ogrodzieńcu mam około 10 km.
A to moja hostowa rabata w całości specjalnie dla Ciebie Krysiu

Wprawdzie hosty rosną dość nierównomiernie

ale przecież to ogród nieidealny
Krysiu - leszczyna mój ogród jest rzeczywiście niemały, cała posesja z domem i podjazdem to ok.1000m?. Może tak wygląda, że jest luźno na rabatach, ale niestety w niektórych miejscach jest busz trudny do opanowania

Coraz to nowe gatunki przybywają, a ile jeszcze jest w planach
Ta żurawka Delta Dawn jest młodziutka, odratowana wiosną z niedającego oznak życia kikuta. Jako dorosła wyglądała w zeszłym roku tak

Naparstnice miałam przez długi okres tylko w różnych odcieniach różu, aż pewnego roku, nie wiadomo skąd pojawila się biała. I została. Pewnie to sprawa ptaków.
Pierwsze, jak co roku zaczynają lilie
Lollypop
Pierwszy raz zamiast pelargonii wsadziłam supertunie.