Nawet nie wiesz, jak zazdroszczę tych pięknych kwitnień.
Storczyki Mirki cz.2
- norbert76
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2011, o 14:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki Mirki cz.2
Wiesz, nieładnie pokazywać takie cuda...
Moja biedna szczęka, uderzyła właśnie z hukiem o podłogę.
Mirko, jesteś mistrzynią katleji. 
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- Gandalfwhite

- Od: 18 lis 2018, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirko kwiaty katley pierwsza klasa
Czekam na więcej
bo na moje nie ma co liczyć.
Czekam na więcej
Grzegorz
-
MirkaS

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Kasiuprzeoczyłaś to są kwitnienia z końca roku , więc już nie kwitną ale kwitnie co innego.
Ty nie masz innych powodów do bezsenności
Reniu królowa cattleyek jest tylko jedna a jesteś nią TY i to nie tylko dla mnie ale dla całego naszego forum storczykowego.
Moniu mnie też najbardziej urzekła ognista do tego ona bardzo długo kwitła więc cieszyła oczęta
Mata no jak mogłaś niezauważyć
U Ciebie mąż chrapie a u na ja i kot i
ale mój mnie nie wali
Jeżeli chodzi o Petch to mi bardziej by się podobał kolor żółty ale ta czerwień tez nie jest zła nie wybrzydzam , ciesze się ,że chce kwitnąć.
Norbercie dziękuję Ci za piękne słowa
aż mi wrzody pod pachami urosły
nie masz czego zazdrościć bo u Ciebie też pięknie kwitną cattleye i to coraz lepiej i więcej. Czekam na mossiae bo wierzę ,ze zakwitnie.
Grzegorzu przyjdzie czas i u Ciebie zakwitną.
Dziś jak obiecałam będzie tylko to w czym się zakochałam .
Ansellia africana którą dostałam od Reni w 2016 roku
była zdolna do kwitnienie jednak kwitnąć nie chwiała przestawiałam, cudowałam zaklinałam prosiłam błagałam no i jest , nie wiem czy Wam się spodoba ale na żywo jest o niebo piękniejsza niż na zdjęciach. Faktycznie ma kolor żółty w rdzawobrązowe plamki. Ma 17 kwiatów (4 pąki zrzuciła bo byłoby 21)

Popatrzcie jeszcze na mojego biednego phala najpierw kiedyś spadł na niego kosz z kwiatami więc widać ,że jest poturbowany , miał 3 pędy kwiatowe i nawet wypuścił basal keiki , w ub tyg mój wredny kot zrzucił doniczkę i spadła tak niefortunnie ,że złamał się basal keiki a po kilku dniach odpadł cały a do tego wszystkie 3 pędy żółkną. Och jaka ja byłam zła na tego dziada przez kilka dni omijał mnie szerokim łukiem
Phal + sprawca

Na koniec pokaże mój nowy zakup
jak go wyjęłam to padłam .... ze śmiechu.
Angraecum leonis.

Niedługo pokażę dalsze kwitnienia
Nie wiem czemu to zdjęcie lezy Norbercie jeżeli masz moc to proszę postaw go na nogi
Ty nie masz innych powodów do bezsenności
Reniu królowa cattleyek jest tylko jedna a jesteś nią TY i to nie tylko dla mnie ale dla całego naszego forum storczykowego.
Moniu mnie też najbardziej urzekła ognista do tego ona bardzo długo kwitła więc cieszyła oczęta
Mata no jak mogłaś niezauważyć
U Ciebie mąż chrapie a u na ja i kot i
Jeżeli chodzi o Petch to mi bardziej by się podobał kolor żółty ale ta czerwień tez nie jest zła nie wybrzydzam , ciesze się ,że chce kwitnąć.
Norbercie dziękuję Ci za piękne słowa
nie masz czego zazdrościć bo u Ciebie też pięknie kwitną cattleye i to coraz lepiej i więcej. Czekam na mossiae bo wierzę ,ze zakwitnie.
Grzegorzu przyjdzie czas i u Ciebie zakwitną.
Dziś jak obiecałam będzie tylko to w czym się zakochałam .
Ansellia africana którą dostałam od Reni w 2016 roku

Popatrzcie jeszcze na mojego biednego phala najpierw kiedyś spadł na niego kosz z kwiatami więc widać ,że jest poturbowany , miał 3 pędy kwiatowe i nawet wypuścił basal keiki , w ub tyg mój wredny kot zrzucił doniczkę i spadła tak niefortunnie ,że złamał się basal keiki a po kilku dniach odpadł cały a do tego wszystkie 3 pędy żółkną. Och jaka ja byłam zła na tego dziada przez kilka dni omijał mnie szerokim łukiem
Phal + sprawca

Na koniec pokaże mój nowy zakup
Angraecum leonis.

Niedługo pokażę dalsze kwitnienia
Nie wiem czemu to zdjęcie lezy Norbercie jeżeli masz moc to proszę postaw go na nogi
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- norbert76

Szkoda falenopsisa, ale historia z kotem jednak rozbawiła mnie do łez, a zwłaszcza jego mina która mówi kto tu rządzi.
Nie mam kotów, bo jestem psiarzem więc na szczęście jeśli ją nie zrzucę czegoś to mam pewność że na parapecie każdy badylek będzie stał.
Chociaż jeśli chodzi o koty to mam jednego faworyta, na którego mógłbym się zdecydować.
Piękne to kwitnienie Anselli, dzięki Tobie i paru innych mogę pooglądać takie odmienne storczyki od typowych hybryd falenopsisów.
Ale za to ostatnie zdjęcie to nr 1 chyba całego miesiąca.
Muszę przyznać, że ostatnio też przyszła jedna paprotka też w taaakim wielkim pudle.
Nie mam kotów, bo jestem psiarzem więc na szczęście jeśli ją nie zrzucę czegoś to mam pewność że na parapecie każdy badylek będzie stał.
Piękne to kwitnienie Anselli, dzięki Tobie i paru innych mogę pooglądać takie odmienne storczyki od typowych hybryd falenopsisów.
Ale za to ostatnie zdjęcie to nr 1 chyba całego miesiąca.
Muszę przyznać, że ostatnio też przyszła jedna paprotka też w taaakim wielkim pudle.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- zabkamarta

- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Ansellia africana jest to petarda
lekko ślinotok u mnie wywołuje 
A historie z pudełkiem
i kotem
bym połączyła, czyli kota bym zapakowała do pudełka i wysłała na parę dni na wakacje
nie lubię kotów
ładny jest, ale byśmy się nie dogadali 
A historie z pudełkiem
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ansellia jest piękna, od jakiegoś czasu się na nią czaję ale zawsze coś innego wychodzi do kupienia.
Mirko a leonis to chyba angraecum a nie aerangis. Wyobraź sobie że nawet dzisiaj go oglądałam na stronie SO ale ten za 50 zł był niedostępny i teraz już wiem dlaczego.
Mirko a leonis to chyba angraecum a nie aerangis. Wyobraź sobie że nawet dzisiaj go oglądałam na stronie SO ale ten za 50 zł był niedostępny i teraz już wiem dlaczego.
Mireczko, 2 dni tylko mnie nie było tu normalnie tyyyyle wpisów i tak się Towarzystwo rozkręciło, że nie wiem od czego zacząć
Cieszę się bardzo , że jednak nasz dział jeszcze nie umrze śmiercią naturalną, bo jest tu naprawdę dużo fajnych osób
A teraz Twoje kwitnienia
Katleje - super gromadka
Cattleya Petch Paithoon powinna mieć w nazwie wyraz kameleon. To aż nieprawdopodobne, żeby nastąpiła taka zmiana koloru...
Cudowne wszystkie! Nie mam zamiaru wyróżniać, bo kocham katleje
Ansellia africana - ależ poćwiczyła Twoją cierpliwość
Opłacało się czekać, bo jest niesamowita i tyle kwiatów. Mnie oczywiście szkoda też tych 4-ech zrzuconych
Napisz nam po przekwitnięciu , jak długo utrzymała kwiaty.
Kocurek - szkodnik, ma na zdjęciu minę niewiniątka
Mimo wszystko pomiziaj go ode mnie jak Ci przejdzie złość.
Moja kotka gorsze rzeczy robi
Przesyłka w proporcjach powalająca
Mogli puste miejsca wypełnić jakimiś gratisami storczykowymi 
Cieszę się bardzo , że jednak nasz dział jeszcze nie umrze śmiercią naturalną, bo jest tu naprawdę dużo fajnych osób
A teraz Twoje kwitnienia
Katleje - super gromadka
Cattleya Petch Paithoon powinna mieć w nazwie wyraz kameleon. To aż nieprawdopodobne, żeby nastąpiła taka zmiana koloru...
Cudowne wszystkie! Nie mam zamiaru wyróżniać, bo kocham katleje
Ansellia africana - ależ poćwiczyła Twoją cierpliwość
Opłacało się czekać, bo jest niesamowita i tyle kwiatów. Mnie oczywiście szkoda też tych 4-ech zrzuconych
Napisz nam po przekwitnięciu , jak długo utrzymała kwiaty.
Kocurek - szkodnik, ma na zdjęciu minę niewiniątka
Moja kotka gorsze rzeczy robi
Przesyłka w proporcjach powalająca
Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
-
beata_1252
- 200p

- Od: 5 lut 2018, o 16:57
Mireczko ależ się u Ciebie dzieje
Jeszcze nie ochłonęłam po pokazie Katlei a Ty już kolejną piękność przedstawiasz
Ansellia Africana piękna i do tego tak obficie zakwitła
słoneczny kolorek i ta warżka
Trzymam kciuki z Phal.- ofiarę podstępnego
kocurka
i zgadzam się z Martą kotu ewidentnie należą się wakacje bo zaczyna łapać głupie pomysły i próbuje pozbyć się ,,konkurencji,,
Może czuje się zaniedbany...mało miziany
Pozdrawiam
Jeszcze nie ochłonęłam po pokazie Katlei a Ty już kolejną piękność przedstawiasz
Ansellia Africana piękna i do tego tak obficie zakwitła
Trzymam kciuki z Phal.- ofiarę podstępnego
Pozdrawiam
Pozdrawiam Czarna 
-
MirkaS

Norbercie zgadłeś
odkąd syn wyjechał na studia w naszym domu wszystko się kręci wokół kota i on rządzi faktycznie choć to już staruszek.
Cieszę się ,że ansellia Ci się podoba na żywo naprawdę robi wrażenie. Przecież masz inne rodzaje niż tylko hybrydy phali
Tak masz rację pudło to nr 1 nie rozumiem czemu nie można zapakować do małego pudełka chyba ,że sprzedający wychodzi z założenia ,że kupujący i tak płaci.
Marta dzięki za miłe słowa o anselli.
Co do kota to tak mu nagadałam że sie obraził i pakuje walizkę i wyjeżdża

teraz go muszę błagać ,żeby został.
Nie lubisz kotełów no heloł one są takie cudne i przytulaśne i wcale nie są wredne.
Kasiu
za ansellie.
Dziękuję ,że mnie poprawiłaś myślę o jednym piszę o drugim , zdążyłam jeszcze edit i poprawiłam.
A tu niespodzianka nie kupiłam z SO tylko z fb
Asiu ja również jestem bardzo szczęśliwa ,że nasze forum z powrotem tętni życiem i mam nadzieję ,że tak już zostanie. Na fb wstawisz zdjęcie czy wpis to na drugi dzień (przy dobrych wiatrach) zuj nikt nie pamięta , mało dzielenia się wiedzą a dużo hejtu może to tylko moje zdanie ale ja tak to odbieram. Tu wiedza , zdjęcia wszystko jest i zostaje.
Mi tez szkoda tych 4 ale jak pomyślę ,że równie dobrze mogła zrzucić 17 a 4 zakwitnąć to jednak się cieszę z tego co jest, bo słońce to raz na 2 tyg mam.
Pamiętam ,że Twoja kotka obgryza liście więc mój jest kochany ,że tego nie robi. Często pod okna wykusza gdzie stoją kwiaty przychodzą obce koty więc on na okno skacze a tam storczyki , siłą rzezy je musi zrzucić . Oczywiście S mówi ,że nie byłoby problemu gyby kwiatów tam nie było .
Będę prowadziła obserwacje jak dług utrzyma kwiaty ansellia
Beata on ma wszystkiego pod dostatkiem a miziania aż nadto.
Cieszę się że i Tobie przypadła do gustu moja piękność
Cieszę się ,że ansellia Ci się podoba na żywo naprawdę robi wrażenie. Przecież masz inne rodzaje niż tylko hybrydy phali
Tak masz rację pudło to nr 1 nie rozumiem czemu nie można zapakować do małego pudełka chyba ,że sprzedający wychodzi z założenia ,że kupujący i tak płaci.
Marta dzięki za miłe słowa o anselli.
Co do kota to tak mu nagadałam że sie obraził i pakuje walizkę i wyjeżdża

teraz go muszę błagać ,żeby został.
Nie lubisz kotełów no heloł one są takie cudne i przytulaśne i wcale nie są wredne.
Kasiu
Dziękuję ,że mnie poprawiłaś myślę o jednym piszę o drugim , zdążyłam jeszcze edit i poprawiłam.
A tu niespodzianka nie kupiłam z SO tylko z fb
Asiu ja również jestem bardzo szczęśliwa ,że nasze forum z powrotem tętni życiem i mam nadzieję ,że tak już zostanie. Na fb wstawisz zdjęcie czy wpis to na drugi dzień (przy dobrych wiatrach) zuj nikt nie pamięta , mało dzielenia się wiedzą a dużo hejtu może to tylko moje zdanie ale ja tak to odbieram. Tu wiedza , zdjęcia wszystko jest i zostaje.
Mi tez szkoda tych 4 ale jak pomyślę ,że równie dobrze mogła zrzucić 17 a 4 zakwitnąć to jednak się cieszę z tego co jest, bo słońce to raz na 2 tyg mam.
Pamiętam ,że Twoja kotka obgryza liście więc mój jest kochany ,że tego nie robi. Często pod okna wykusza gdzie stoją kwiaty przychodzą obce koty więc on na okno skacze a tam storczyki , siłą rzezy je musi zrzucić . Oczywiście S mówi ,że nie byłoby problemu gyby kwiatów tam nie było .
Będę prowadziła obserwacje jak dług utrzyma kwiaty ansellia
Beata on ma wszystkiego pod dostatkiem a miziania aż nadto.
Cieszę się że i Tobie przypadła do gustu moja piękność
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- norbert76

Mam parę sztuk innych niż typowe hybrydy oraz katleje, ale rosną w kratkę.
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
- zabkamarta

- Od: 1 maja 2017, o 18:41
Chyba ja i koty mamy nie po drodze, bo mamy takie same charaktery
generalnie nie dotykam ich i omijam z daleka
a Twój się widzisz grzecznie pakuję, byle nie wpisał mojego adresu 
Mireczko, Twój kocurek pakuje manatki i obrażony wyprowadza się
... pozwól mu jeszcze coś stłuc, to może się rozmyśli
Wracam wciąż do Twoich ognistych katlejek. W sam raz na jutrzejszą paskudną pogodę.. W samą porę je pokazałaś
Jestem zaskoczona u mnie, że przy tak małej ostatnio ilości słonecznych dni, najlepiej sprawują się i rosną małe equestriski.
Może dlatego, że w kuchni mają ciepło
A jak Ci rośnie Dtps pulcherrima var marmorata ?
Wracam wciąż do Twoich ognistych katlejek. W sam raz na jutrzejszą paskudną pogodę.. W samą porę je pokazałaś
Jestem zaskoczona u mnie, że przy tak małej ostatnio ilości słonecznych dni, najlepiej sprawują się i rosną małe equestriski.
Może dlatego, że w kuchni mają ciepło
A jak Ci rośnie Dtps pulcherrima var marmorata ?
Pozdrawiam, Joanna
Mireczko u Ciebie jak zwykle pięknie się dzieje, ansellia piękna, paczka niesamowita i chyba faktycznie powinny być w niej dodatkowe gratisy bo to przecież marnotrawstwo miejsca, a koteczka proponuję przekupić jakimś smakołykiem to na pewno zostanie 
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
-
MirkaS

Norbercie mi też rosną w kratkę kilka jest takich które jednego roku kwitną w następnym foch.
Marta w ostatniej chwili odwiodłam kota od wyjazdu , walizka rozpakowana
Asiu udały się pertraktacje i kot zostaje
Teraz wiesz dlaczego nie jestem różowa bo takie kolory nie dają tyle energii co pomarańcze, czerwienie czy żółty.
Mój equestris stoi na chłodniejszym parapecie i na razie rośnie w keiki.
Marmorata rośnie w siłę zresztą sama oceń.
Dorota może gdybym kupiła za xxx zł to może by coś wcisnęli ale na pewno nie tyle ,żeby wypełnić pustą przestrzeń hihi, nie lubię marnotrawienia ot tyle.
Kot ma raj na ziemie i smakołyków pod dostatkiem
Dziś pokażę epidendrum floribundum , zapach kojarzy mi się ze świeżo skoszona trawą z dodatkiem zapachu cytrusów , kwiaty nie sa duże ale jest ich w porównaniu do ub roku trochę więcej oraz dla Asi dtps.
wersja dzień

noc

dtps

A tu znalazłam kwitnienie phal philadelphi z roku 2009 , już jej nie ma ze mną bo zakwitła się na śmierć ehh to było kwitnienie
Jeżeli dobrze pamiętam to miała 36 kwiatów.

Marta w ostatniej chwili odwiodłam kota od wyjazdu , walizka rozpakowana
Asiu udały się pertraktacje i kot zostaje
Teraz wiesz dlaczego nie jestem różowa bo takie kolory nie dają tyle energii co pomarańcze, czerwienie czy żółty.
Mój equestris stoi na chłodniejszym parapecie i na razie rośnie w keiki.
Marmorata rośnie w siłę zresztą sama oceń.
Dorota może gdybym kupiła za xxx zł to może by coś wcisnęli ale na pewno nie tyle ,żeby wypełnić pustą przestrzeń hihi, nie lubię marnotrawienia ot tyle.
Kot ma raj na ziemie i smakołyków pod dostatkiem
Dziś pokażę epidendrum floribundum , zapach kojarzy mi się ze świeżo skoszona trawą z dodatkiem zapachu cytrusów , kwiaty nie sa duże ale jest ich w porównaniu do ub roku trochę więcej oraz dla Asi dtps.
wersja dzień

noc

dtps

A tu znalazłam kwitnienie phal philadelphi z roku 2009 , już jej nie ma ze mną bo zakwitła się na śmierć ehh to było kwitnienie

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
beata_1252
- 200p

- Od: 5 lut 2018, o 16:57
Mirko
Epidendrum Floribundum jest cudowne
Takie soczysto zielone
i ta jasna warżka
piękne zestawienie kolorów.
Nie przepadałam jakoś za tym kolorem kwiatów. Może ze względu na to że kojarzy mi się z sałatą której u mnie pod dostatkiem na parapetach jeśli nic mi nie kwitnie
Ale teraz zmieniam zdanie
Mogłabyś zrobić jej zdjęcie i pokazać jak wygląda w całości?
Obfite kwitnienie Philadelphii robi wrażenie
Szkoda, że już jej nie masz 
Epidendrum Floribundum jest cudowne
Nie przepadałam jakoś za tym kolorem kwiatów. Może ze względu na to że kojarzy mi się z sałatą której u mnie pod dostatkiem na parapetach jeśli nic mi nie kwitnie
Ale teraz zmieniam zdanie
Mogłabyś zrobić jej zdjęcie i pokazać jak wygląda w całości?
Obfite kwitnienie Philadelphii robi wrażenie
Pozdrawiam Czarna