Kasiu - Katiusha dziękuję.
Zwierzątko w moim awatarze to jeżowe maleństwo. Co roku jesienią kilka takich maluchów przychodzi na moją działkę w poszukiwaniu jedzenia i miejsca do przezimowania. Znajdują jedno i drugie i zostają do wiosny.
Iwonko - iwona0042 na razie zimy nie widać i pewnie już tak pozostanie, a rośliny sobie poradzą.
Danusiu - danuta z nigdy nie kupowałam ciemiernika o nakrapianych płatkach. Przez te wszystkie lata rośliny kwitły, krzyżowały się między sobą i wysiewały. Powstało kilkanaście odcieni kwiatów, jednak te o nakrapianych płatkach są rzadkością wśród siewek.
Dziękuję za życzenia.
Marzenko - Marzena77 witam Cię, dawno nie zaglądałaś. Szybko nadrabiaj zaległości i pokazuj zdjęcia ze swego, nowego ogródka.
Marysiu - Maska ja również Cię witam i dziękuję za miłe słowa i życzenia.
Mój miłek wiosenny znacznie wyszedł przed szereg i dołączyło do niego również kilka innych roślin, ale szału nie ma. Zimne noce przystopowały pęd roślin. Na przykład z cebulowych pokazały liście tylko tulipany botaniczne, jeden z krokusów, śnieżyca letnia i irys bulwiasty. Pozostałe czekają pewnie na lepsze czasy pod cieniutką okrywą gruntu.
Nowych zdjęć działkowej fauny nie mam, bo np jeże, chociaż nadal żerują, trudno w kadrze uchwycić w te ciemne i zamglone poranki.
Daszeńka już od dawna zimuje w domu, a Misio, przed samymi świętami, dołączył do niej.
Irenko - adamiec dziękuję. Zimą chodzę na działkę wcześnie rano i wracam zaraz po nakarmieniu jeży i ptaków. A co będzie wiosną ... na razie nie wiem.
Lucynko - płocczanka bardzo dziękuję za piękne życzenia.
Natalko - Blueberry witam w moim wątku i dziękuję za życzenia.
Małgosiu - clem3 jak miło, że jesteś.
Tak, wiosna rozpoczęła się wyjątkowo wcześnie i jeżeli zima rzeczywiście nie przyjdzie, to będzie to bardzo długa pora roku.
Madziu - Madziagos śniegu nasypało dość dużo, bo rano ulice były odśnieżane, ale poleżał tylko przez dwa dni.
Danusiu - danuta z przysypało, ale już się stopiło, chociaż noce są dość mroźne.
Iwonko - iwona0042 widziałam w Twoim wątku jaką piękną masz wiosnę. Mam nadzieję, że większych mrozów już nie będzie.
Lucynko - płocczanka widoczki może i śliczne, ale chodzenie po oblodzonych chodnikach i ulicach mnie przeraża.
Natalko - Blueberry za zimą nie przepadam, bo boję się wychodzić z domu jak jest ślisko.
Ewuniu - Evii91 dziękuję.
Dotrwasz. Do wiosny niedaleko, a w niektórych ogrodach już właściwie na dobre się zaczyna.
Na działce dalej dominuje zieleń i jesienne barwy.