Chociaż dzisiaj znalazłam dwie stokrotki , jedną cebulicę syberyjska (aż jedną), no i pączek mniszka! To znaki, że wiosna tuż, tuż ;:2
 Chociaż dzisiaj znalazłam dwie stokrotki , jedną cebulicę syberyjska (aż jedną), no i pączek mniszka! To znaki, że wiosna tuż, tuż ;:2Zielone... - Zielona i córka :-)
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Znowu zaszalałam w ogrodniczym, chociaż obiecałam sobie, że się ograniczę. Oprócz cebul i nasion kupiłam malutki krzew żylistka szorstkiego, już jest posadzony w ogródku, ale chciałam zapytać o Wasze doświadczenia z tym krzewem - jak duży rośnie, kiedy i jak ciąć, czy można go formować, czy długo kwitnie? Z góry dziękuje 

- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki dziewczyny za rady co do towarzystwa dla żylistka  Migdałka mam, ale to taki stary krzak. Poprzycinałam go na jesień i mam nadzieje, że trochę mu się polepszy. Wczoraj dosadziłam trochę "zielska" -  kupiłam funkie (bez nazwy) i tawułkę kwitnącą na różowo. W tamtym roku latem posadziłam tawułkę, która kwitnie na biało, ale coś jej jeszcze nie widać. Grzebałam nawet w ziemi, żeby sprawdzić czy coś się dzieje, ale nic się nie dzieje
 Migdałka mam, ale to taki stary krzak. Poprzycinałam go na jesień i mam nadzieje, że trochę mu się polepszy. Wczoraj dosadziłam trochę "zielska" -  kupiłam funkie (bez nazwy) i tawułkę kwitnącą na różowo. W tamtym roku latem posadziłam tawułkę, która kwitnie na biało, ale coś jej jeszcze nie widać. Grzebałam nawet w ziemi, żeby sprawdzić czy coś się dzieje, ale nic się nie dzieje  Może przepadła? Wasze tawułki dają już znać o sobie?
 Może przepadła? Wasze tawułki dają już znać o sobie? 
I trochę świeżutkich zdjęć z mojego ogródka 

Migdałka mam, ale to taki stary krzak. Poprzycinałam go na jesień i mam nadzieje, że trochę mu się polepszy. Wczoraj dosadziłam trochę "zielska" -  kupiłam funkie (bez nazwy) i tawułkę kwitnącą na różowo. W tamtym roku latem posadziłam tawułkę, która kwitnie na biało, ale coś jej jeszcze nie widać. Grzebałam nawet w ziemi, żeby sprawdzić czy coś się dzieje, ale nic się nie dzieje
 Migdałka mam, ale to taki stary krzak. Poprzycinałam go na jesień i mam nadzieje, że trochę mu się polepszy. Wczoraj dosadziłam trochę "zielska" -  kupiłam funkie (bez nazwy) i tawułkę kwitnącą na różowo. W tamtym roku latem posadziłam tawułkę, która kwitnie na biało, ale coś jej jeszcze nie widać. Grzebałam nawet w ziemi, żeby sprawdzić czy coś się dzieje, ale nic się nie dzieje  Może przepadła? Wasze tawułki dają już znać o sobie?
 Może przepadła? Wasze tawułki dają już znać o sobie? I trochę świeżutkich zdjęć z mojego ogródka

Ja mam żylistka szorstkiego o pełnych kwiatach , mnie osobiście się podobaZiel-ona pisze:Nie ma nikt żylistka, bo to może jakieś brzydactwoJa się skusiłam, bo mały krzaczek kosztował tylko 5 zł, a na zdjęciu słabo go było widać

, rośnie bezproblemowo ,a co najważniejsze to niema wielkich wymagań co do gleby , jedynie co może mu zaszkodzic  to  wiosenne przymrozki które mogą uszkodzic jego pąki kwiatowe
  , rośnie bezproblemowo ,a co najważniejsze to niema wielkich wymagań co do gleby , jedynie co może mu zaszkodzic  to  wiosenne przymrozki które mogą uszkodzic jego pąki kwiatowe  . Jesienią  liście bardzo ładnie przebarwiają  się na żółty kolor  . Mój obecnie ma  5 lat , wysokośc około 1.70 , pewnie i urósł by więcej , ale ja go przycinam od góry i po bokach też , kiedy mi pasuje biorę sekator i coś tam obetnę , osobiście polecam  , a za cenę jaką go nabyłaś to nie masz  czego żałowac
 . Jesienią  liście bardzo ładnie przebarwiają  się na żółty kolor  . Mój obecnie ma  5 lat , wysokośc około 1.70 , pewnie i urósł by więcej , ale ja go przycinam od góry i po bokach też , kiedy mi pasuje biorę sekator i coś tam obetnę , osobiście polecam  , a za cenę jaką go nabyłaś to nie masz  czego żałowac   .
 .A tak wygląda mój obecnie

;:2  ;:2  ;:2
  ;:2  ;:2  ;:2