Idzie wiosna ... kiedy sadzić ?

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
Kaśka33
100p
100p
Od: 1 lut 2008, o 12:37

Post »

Nie mam zielonego pojęcia! Nigdy nie próbowałam.

Ale przypomniało mi się, że bez koralowy też ma duże pączki. Idę zrobić zdjęcie.

Ja się już nie mogę doczekać wiosny!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja tez już chce wiosnę - w przyszłym tygodniu robie wypad do miejscowej kwiaciarni - takiego centrum ogrodniczego raczej i będę szukać natchnienia. Chcę wymyślić jakiś nietypowy zestaw roślin do posadzenia donicy i w skrzyniach. :-)) juupi - wiosna wiosna! Ach to Ty. :D
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
Awatar użytkownika
Angela
50p
50p
Od: 27 lis 2007, o 12:27

Post »

Wykonując pracę dziś w swoim ogrodzie zauważyłam goździka oto on
Obrazek Obrazek
Kaśka33
100p
100p

Post »

Karina Jak wymyślisz coś fajnego, to daj znać.

Ja dzisiaj zastanawiałam się, jak by wyglądały ucięte gałązki wierzby Hakuro-nishiki posadzone w doniczkach na tarasie i formowane w kuliste krzaki? Ale nie jestem pewna czy to dobry pomysł.

Pozdrawiam :wink:
ogrodnik64
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 gru 2007, o 18:40
Kontakt:

Post »

Obrazek
Wiosna u mnie w ogrodzie zakwitły ciemierniki. ;:1 ;:1 ;:1
Awatar użytkownika
bigaczzz
200p
200p
Od: 16 lut 2008, o 10:43

Post »

Nie wiem jak jest w innych rejonach polski ale u mnie termometr w cieniu pokazał 21 stopni, co jest prawdziwym skokiem biorąc pod uwagę poprzednie dni. Ja jednak obawiam się, że mocno rozbite pąki mogą przy nieoczekiwanej fali mrozów zmarznąć i wtedy nic nie przyjdzie nam z tych krótkotrwałych ociepleń(miejmy nadzieję, że temperatura nie spadnie poniżej 5 stopni na plusie i ocieplenie nie okaże sie jak napisałem krótkotrwałe).
Kaśka33
100p
100p

Post »

Romanie,
Nie strasz mnie! W zeszłym roku po przymrozkach majowych miałam dosłownie 3 szt. kwiatów na azaliach (na 10 krzaków!). W tym roku chciałabym się cieszyć ich widokiem.

Pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
bigaczzz
200p
200p

Post »

Nie straszę, ale przy takich skokach nic nigdy nie wiadomo. Dziś masz 21 stopni a jutro 0. Ale miejmy nadzieję, że ta przedwczesna wiosna już się utrzyma i zimę mamy za sobą...
Awatar użytkownika
Angela
50p
50p
Od: 27 lis 2007, o 12:27

Post »

Nie mogę znaleźć w wyszukiwarce co i czym teraz pryskamy o brzoskwinkach poczytałam i na pewno tak postąpię ale mam jeszcze gruszki jabłonki śliwki i czereśnie a pączki już nabrzmiały wiosna wcześniej w tym roku może ktoś mi podpowie Dzięki wielkie z góry
Katka
200p
200p
Od: 29 cze 2007, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

bigaczzz pisze:Nie straszę, ale przy takich skokach nic nigdy nie wiadomo. Dziś masz 21 stopni a jutro 0. Ale miejmy nadzieję, że ta przedwczesna wiosna już się utrzyma i zimę mamy za sobą...
Niestety prognozy długoterminowe zapowiadają jeszcze śnieg i temperatury poniżej zera w dzień, mam nadzieje, że się nie sprawdzą (jak to często bywa) niemniej ja się nie spieszę jeszcze z odkrywaniem roślin i sadzeniem nowych.
Pozdrawiam
Katka
Mój zielony zakątek
Awatar użytkownika
bigaczzz
200p
200p

Post »

I dobrze robisz bo w końcu taka wiosna w zimie jest całkowitą nowością. Ja moje wysadzanie dostosuję oczywiście do pogody, ale nie zaczną wcześniej niż w połowie marca. Lepiej zawsze trochę poczekać niż później żałować...
Awatar użytkownika
aśka2006
500p
500p
Od: 18 gru 2007, o 13:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja nie wytrzymałam i przesadziłam tuje, jałowce, świerki, bez, forsycje itd.

Spanikowałam :evil:

W Olsztynie też już pączki pękają na krzewach. Przestraszyłam się , że nagle zrobi się +15, słońce i susza i nic mi się nie przyjmie (goła działka i jak na patelni).

Jak mi teraz dla odmiany wymrozi wszystko to się zapłaczę ;:98
Aśka
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też dziś przesadziłam dwie tuje na miejsce dwóch agrestów piennych.Już od dawna o tym myślałam ,żeby tym nieszczęśnikom agrestom znależć bardziej dogodne miejsce niż... w żywopłocie.. ..ale się się cieszę!!! Agresty mają nowe miejsce a dziury w żywopłocie po nich ...zajęły tuje!!!!
Awatar użytkownika
xipe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2007, o 11:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie wegetacja już rusza. Byliny zaczynają wypuszczać pędy. Można zabrać się za przesadzanie.
hanka_zewsi
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 1 lip 2007, o 13:47

Post »

Ja też dzisiaj odwinęłam zawinięte róże pienne i inne azalie..Tak czuje, że zima już sobie poszła..Dobrze byłoby żebym się nie myliła..Zostawiłam tylko klony palmowe zawinięte
ODPOWIEDZ

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”