Aniu! dzisiaj pogoda zdecydowanie popsuła się. Wieje od rana , temperatura spadła do 14* i wiszą deszczowe chmury. Myślałam,ze wiatr przegoni je znad mojego ogrodu

,Zdecydowanie wolę pracować w ogrodzie gdy słoneczko ogrzewa mi plecy. Od czasu do czasu przedzierało się, więc wykorzystałam czas i posadziłam roślinki. Radość moja dzisiaj wielka ponieważ dotarły dwie przesyłki ze szkółek : 8 róż/ 2 na pniu, 2 pnące i 4 rabatowe/, 2 azalie , sporo traw ozdobnych, dereń i tawuła .Posadziłam łącznie od początku marca 21 róż

Nie ma sprawy ciemiernik na pewno wysieje się...gdy tylko zauważę siewki odpowiednich rozmiarów przepikuję do doniczek. Moje trawniczki/ łączki/ pokryte kępami fiołków.
Kasiu!..zgadza się , wiosna rozgaszcza się na całego

Szkoda,ze dzisiaj pogoda zdecydowanie popsuła się. No ale cóż. poczekamy do piątku , mają wrócić słoneczne dni .
Mariuszu Tak pięknie kwitną teraz wrzośce Wrzosy kwitną od lipca do października, natomiast wrzośce od końca lutego do kwietnia. Wczoraj i przedwczoraj było bardzo ciepło. Dzisiaj ponury dzień ....no dobrze, niech popada na posadzone dzisiaj roślinki.
Zostawiam aktualne kwitnienia